Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Arī 2020. gadā Siguldas novadā novērojams dabiskais pieaugums

2021-01-19

Pagājušajā gadā Siguldas novadā deklarēti 242 jaundzimušie – 139 zēni un 103 meitenes, no kuriem trīs dvīņu pāri. Pērn Siguldas novada Dzimtsarakstu nodaļā reģistrēti 156 miršanas gadījumi. Uz 2021. gada 1. janvāri Siguldas novadā deklarēti 19 124 novada iedzīvotāji, kas ir par 87 iedzīvotājiem vairāk nekā 2020. gada 1. janvārī (19037), kas kopumā norāda ne tikai uz to, ka Siguldas novadā novērojams dabiskais pieaugums, bet arī notiek dzīvojamā fonda paplašināšanās, kas dod iespēju uz Siguldas novadu migrēt citu pašvaldību iedzīvotājiem.

2020. gadā sasniegts līdz šim lielākais jaundzimušo rekords Siguldas slimnīcā, jo pērn slimnīcā piedzimis 1171 mazulis: 551 meitene un 620 puikas, kas ir par 109 jaundzimušajiem vairāk nekā 2019. gadā. Savukārt 2021. gada pirmajās dzemdībās Siguldas slimnīcā pasaulē nāca meitenīte, kuras vecāki uz dzemdībām Siguldā bija atbraukuši no Salaspils. Savukārt kopējais Siguldas novadā deklarēto mazuļu skaits samazinājies par 3%.

Populārākie vārdi, kas doti 2020. gadā dzimušajiem zēniem Siguldas novadā – Gustavs, Augusts, Regnārs, Hugo, Jēkabs, Kārlis, Kristofers, Olivers, Pauls, Ralfs, savukārt meitenēm – Katrīna, Alise, Enija, Estere, Hanna, Kate, Madara, Odrija. Interesantākie vārdi 2020. gadā dzimušajiem – Bendžamins, Bernadeta, Elio, Eliass, Lība.

2020. gadā Siguldas novadā reģistrētas kopumā 176 laulības – 143 laulības noslēgtas Siguldas novada Dzimtsarakstu nodaļā, no kurām 10 laulības noslēgtas ārpus nodaļas telpām, savukārt 33 laulības noslēgtas novada baznīcās. Zināms, ka 49 pāri bijuši, kur abi laulājamie deklarēti Siguldas novadā, bet 29 pāri, kur viens deklarēts Siguldas novadā. Ņemot vērā ārkārtējo situāciju valstī un īpašās epidemioloģiskās prasības, noslēgto laulību skaits Siguldas novada Dzimtsarakstu nodaļā 2020. gadā, salīdzinot ar 2019. gadu, ir saglabājies nemainīgs (143 laulības).

Jau ziņots: kopš 2012. gada Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics svinīgā pasākumā “Esmu dzimis Siguldas novadā” sveic novadā dzimušos novadniekus un viņu ģimenes. Mazie novadnieki kā dāvinājumu no pašvaldības saņem īpaši veidotas medaļas, kurās iegravēts novada ģerbonis un mazuļa dzimšanas gads. 2020. gada otrajā pusgadā dzimušie mazuļi un viņu ģimenes tiks godinātas Siguldas pilsētas svētku laikā. Reģistrācija pasākumam turpināsies līdz 31. janvārim.

Jau ziņots, ka no 2010. gada 1. novembra spēkā stājās saistošie noteikumi, kas nosaka, ka tiesības saņemt pabalstu par katru novadā deklarēto jaundzimušo ir tiem vecākiem, kas Siguldas novadā deklarējuši savu pamata dzīves vietu ne mazāk kā 12 mēnešus pirms bērna reģistrācijas. Savukārt, ja dzīvesvietu Siguldas novadā divpadsmit mēnešus pirms bērna dzimšanas ir deklarējis viens no jaundzimušā bērna vecākiem, pabalsts tiek izmaksāts 50% apmērā. Vienreizējs pabalsts par jaundzimušo bērnu Siguldas novadā ir 320 eiro – tas ir viens no lielākajiem Latvijā.