Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Novada skolēnu darbi izvirzīti starptautiskam mākslas konkursam

2021-02-19

Martā Čehijā norisināsies 49. Starptautiskais bērnu mākslas konkurss, kas reizē būs arī izstāde “Lidice 2021”. Konkursam izvēlēta tēma “Robots un mākslīgais intelekts”, aicinot bērnus un jauniešus to atspoguļot savos mākslas darbos. Lai piedalītos konkursā, tika organizēta atlase, kurā žūrija kopumā no Latvijas izvirzījusi 189 skolēnu darbus, no tiem arī 5 Siguldas novada skolēnu darbi.

 

 

Konkursam izvirzītie laureāti no Siguldas novada:

  • Siguldas 1. pamatskolas 3. klases skolēns Ronaldo Jansons ar darbu “Robots – policists 2121. gadā” (skolotāja Laura Rostoka);
  • Siguldas 1. pamatskolas 3. klases skolēns Matīss Sermulis ar darbu “Robots – elektrības ražotājs 2121. gadā” (skolotāja Laura Rostoka);
  • Siguldas 1. pamatskolas 3.klases skolniece Anna Brante ar darbu “Roboti – mājsaimnieki” (skolotāja Laura Rostoka);
  • Mākslu skolas “Baltais flīģelis” “Mini studijas” 6. klases skolniece Luīze Grigule ar darbu “Robots – ugunsdzēsējs”;
  • Mākslu skolas “Baltais flīģelis” “Mini studijas” 4. klases skolniece Madara Lucāne ar darbu “Ziemassvētku robots” (skolotāja Dace Andersone).

Konkurss-izstāde “Lidice 2021” tiek organizēts, lai sekmētu bērnu un jauniešu kultūras izpratnes un pašizpausmes mākslā lietpratību, veicinātu bērnu un jauniešu radošo spēju attīstību, padziļinātu izpratni par robotiku, inženierzinātnēm un radošajām industrijām; sekmētu izglītības iestāžu vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas programmu pedagogu sadarbību un pieredzes apmaiņu; sniegtu iespēju bērniem eksponēt savus darbus starptautiskā izstādē. Konkursa atlasē bija iespējams piedalīties izglītības iestāžu audzēkņiem vecumā no 4 līdz 16 gadiem, savus radītos mākslas darbus iesniedzot gan interešu izglītības pulciņos, gan vizuālās mākslas stundās. Jāatzīmē, ka konkursa tēma “Robots un mākslīgais intelekts” izvēlēta tāda pati kā Latvijā UNESCO Ģenerālās asamblejas tēma 2021. gadā.

Lepojamies un sveicam laureātus un viņu skolotājus! Informācija par visiem laureātiem pieejama šeit.

Luīzes Grigules darbs:

   

Madaras Lucānes darbs:

Annas Brantes darbs:

Matīsa Sermuļa darbs:

Ronaldo Jansona darbs: