Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

PRECIZĒTS: Mainīti nosacījumi trūcīgā un maznodrošinātā statusa saņemšanai

2021-02-19

Šogad stājušies spēkā grozījumi Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā, paaugstinot garantēto minimālo ienākumu slieksni. Līdz ar to paaugstināts ir arī ienākumu slieksnis, lai saņemtu trūcīgā vai maznodrošinātā statusu.

No šā gada 1. janvāra garantētais minimālais ienākumu slieksnis paaugstināts līdz 109 eiro pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā un 76 eiro pārējām personām mājsaimniecībā. Trūcīgas mājsaimniecības ienākumu slieksnis ir 272 eiro pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā un 190 eiro pārējām personām mājsaimniecībā. Savukārt par maznodrošinātu mājsaimniecību atzīstama ģimene (persona), kuras ienākumi pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedz 340 eiro pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā un 238 eiro pārējām personām mājsaimniecībā.

Siguldas novada pašvaldības Sociālais dienests norāda, ka mājsaimniecībām, kurām piešķirts trūcīgā vai maznodrošinātā statuss, ir iespēja saņemt dzīvokļa pabalstu apkures maksājumu daļējai segšanai, pabalstu bērnu ēdināšanai, pabalstu veselības aprūpei. Paredzams, ka izmaiņas labvēlīgi ietekmēs trūcīgas un maznodrošinātas personas, jo, paaugstinot ienākumu slieksni, sociālo palīdzību varēs saņemt plašāks iedzīvotāju loks. Papildu informācija apskatāma Siguldas novada pašvaldības domes 2017. gada 30. novembra saistošajos noteikumos Nr. 32 “Par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu vai maznodrošinātu un sociālās palīdzības pabalstiem Siguldas novadā”.

Ar Sociālo dienestu var sazināties, zvanot uz tālruņa numuriem 67800966, 67385298 vai 67381454, nosūtot informāciju elektroniski uz e-pasta adresi socialais.dienests@sigulda.lv, kā arī ievietojot iesniegumu ar situācijas aprakstu un pievienojot apliecinošu dokumentu kopijas pasta kastītēs Sociālajā dienestā Zinātnes ielā 7 vai Rīgas ielā 1, Siguldā, kā arī Mores pagasta pārvaldē Siguldas ielā 11, Morē, vai Allažu pagasta pārvaldē Birzes ielā 4, Allažos.