Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Siguldā vakcināciju veiks vairākas ģimenes ārstu prakses; aicina pieteikties iedzīvotājus virs 70 gadiem

2021-02-25

Saskaņā ar vakcinācijas plānu Latvijā un arī Siguldas novadā tiek uzsākta visaugstākā riska grupā esošo senioru vakcinācija. Visi iedzīvotāji, kas ir vecumā virs 70 gadiem un kas vēlas vakcinēties pret Covid-19, aicināti sazināties ar savu ģimenes ārstu, lai noskaidrotu iespējamo vakcinācijas laiku. Ja konkrētais ģimenes ārsts neveic vakcināciju un arī neveido senioru pierakstu potes saņemšanai, vakcīnai var pieteikties vietnē www.manavakcina.lv vai pa tālruni 8989. Aicinām tuviniekus atbalstīt seniorus šī procesa veikšanā!

Zināms, ka patlaban Siguldas novadā vakcinācijas veikšanai pieteikušās šādas ģimenes ārstu prakses:

  • SANDRA KUKAINE Pils ielā 13A;
  • SIGULDAS EFEKTS (Ieva Krastiņa) Pils ielā 13A;
  • ARTŪRS VEIDE Pils ielā 3A;
  • ILZE LEIMANE Raiņa ielā 5A-2;
  • MARGARITA BARGARUMA-SKAISTA Ziedu ielā 5-1;
  • INESE KAMERGRAUZE Ziedu ielā 5, 9. kabinets
  • JUTA OŠENIECE Ziedu ielā 5.

Patlaban zināms, ka vakcināciju dažādu apsvērumu dēļ neuzsāks dakteres Inese Strautmane, Iveta Berga, kā arī Ilze Silanža, kura ir pediatrs un bērniem Covid-19 vakcinācija nav paredzēta. Ņemot vērā to, ka ģimenes ārstu prakses joprojām var pieteikties vakcinācijas veikšanai, šis saraksts ir mainīgs. Aicinām pārliecināties, vai minētie ģimenes ārsti nav uzsākuši vakcināciju, sazinoties ar konkrēto speciālistu.

Svarīgi atzīmēt, ka pēc pieteikšanās, neatkarīgi no tā, vai tas notiks ģimenes ārstu praksē, zvanot uz tālruni 8989 vai www.manavakcina.lv, dati tiks izmantoti tam, lai sazinātos ar iedzīvotāju un noteiktā brīdī uzaicinātu viņu vakcinēties. Saskaņā ar Vakcinācijas projekta biroja informāciju tiem iedzīvotājiem, kuru ģimenes ārsti nepiedalīsies vakcinācijas procesā, vakcināciju veiks administratīvajā teritorijā tuvākā ārstniecības iestāde – SIA “Siguldas slimnīca” saskaņā ar Nacionālā veselības dienesta iesniegto vakcinējamo sarakstu.

Ja senioram nav iespēju nokļūt vakcinācijas vietā, neizmantojot sabiedrisko transportu, Siguldas novada pašvaldības Sociālais dienests un Transporta nodaļa nodrošinās iespēju nokļūt līdz vakcīnas saņemšanas vietai. Lai pieteiktu pašvaldības transportu senioriem un senioriem ar kustību traucējumiem virs 70 gadu vecuma, aicinām sazināties ar pašvaldības Transporta nodaļu, zvanot uz tālruņa numuru 29224687. Vēlams, lai transports tiktu pieteikts vismaz divas dienas pirms plānotās vakcinācijas.

Atgādinām, ka vakcinācija pret Covid-19 ir brīvprātīga. Tomēr tajā pat laikā speciālisti norāda, ka iespējami ātri vakcinējot vairumu sabiedrības, ir pamats domāt, ka varēsim atgriezties ierastajā dzīves ritmā bez ievērojamiem ierobežojumiem. Vakcinācijas kārtība tiek plānota pēc prioritāro grupu principa, kur priekšroka vispirms tiek dota cilvēkiem, kuru dzīvība vai veselība Covid-19 dēļ ir visvairāk apdraudēta. Visu vakcinācijas procesu koordinē Vakcinācijas projekta birojs.

 


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.