Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Kaļķugravas avotu ūdens analīzes apstiprina, ka dīķī peldēties ir droši

2021-02-26

Šonedēļ pašvaldība veikusi ūdens analīzes gan Kaļķugravas avotos, gan avotu dzirnavu dīķī, ko šobrīd iecienījuši ziemas peldētāji. Balstoties uz analīžu rezultātiem, peldēšanās šajā dīķī ir droša. Lai arī analīzes neuzrāda veselībai kaitīgo baktēriju klātbūtni arī avotu ūdenī, tomēr, ņemot vērā, ka pašvaldība ūdens analīzes veic katru gadu un iepriekšējie rezultāti uzrādīja piesārņojumu, aicinām šo avotu ūdeni nelietot uzturā, ja tomēr tas tiek darīts, ūdens obligāti pirms tam jānovāra.

Kaļķugravas avoti atrodas Allažu pagastā, un tie atrodas aizsargājamā dabas liegumā. Avoti iztek no Kaļķugravas nogāzes un, atkarībā no nokrišņu daudzuma, avotu skaits svārstās no 3 līdz 14 avotiem.

Jāņem vērā, ka avotu analīžu rezultāti ir indikatīvi – tie atspoguļo tikai tā brīža situāciju, kas ātri var mainīties. Analīžu rezultātus avotu ūdenim iespējams aplūkot šeit, bet šeit – dīķa ūdenim.