Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ar vietu 1. klasē tiks nodrošināti visi novadā deklarētie topošie pirmklasnieki

2021-04-01

Martā veiksmīgi norisinājusies bērnu reģistrācija mācībām Siguldas novada vispārizglītojošo skolu 1. klasēs 2021./2022. mācību gadāLīdz 31. martam Laurenču sākumskolā, Siguldas 1. pamatskolā un Siguldas pilsētas vidusskolā kopumā saņemti 286 iesniegumi no topošo pirmklasnieku vecākiem, no kuriem 254 bērni un vismaz viens no vecākiem ir deklarēts Siguldas novadā līdz šā gada 1. janvārim, bet 32 ir citos novados deklarēto ģimeņu bērni. Ņemot vērā lielo pieprasījumu, Siguldas pilsētas skolu 1. klases ir nokomplektētas. Rakstisku apstiprinājumu par bērna uzņemšanu attiecīgajā izglītības iestādē vecāki saņems līdz 10. aprīlim.

Plānots, ka septembrī skolas gaitas novada izglītības iestāžu 1. klasēs sāks turpat 300 bērni, no kuriem 276 skolēni mācības uzsāks Siguldas pilsētas izglītības iestādēs. Lai gan uz Siguldas pilsētas izglītības iestādēm saņemti turpat 290 pieteikumi, Siguldas pilsētas skolu maksimālā ietilpība šajā gadā ir 276 skolēni, līdz ar to vairākiem bērniem, kas deklarēti citos novados, uzņemšana 1. klasē tiks atteikta.

Laurenču sākumskolā tiks atvērtas četras pirmās klases, nodrošinot vietas 80 skolēniem, Siguldas 1. pamatskola trīs pirmajās klasēs uzņems 60 skolēnus. Savukārt Siguldas pilsētas vidusskola sešās pirmajās klasēs, tostarp sporta un mākslas klasēs, kopā uzņems 136 pirmklasniekus. Šogad tāpat kā pērn Siguldas pilsētas vidusskolā bija liels pieprasījums uz mākslu un sporta klasi. Ņemot vērā lielo pieprasījumu, jaunajā mācību gadā Siguldas pilsētas vidusskolā tiks atvērtas divas 1. sporta klases. Lai uzlabotu sporta klases rezultatīvos radītājus, sadarbībā ar sporta jomas speciālistiem tiek pilnveidota sporta klašu mācību programma.

Allažu un Mores pamatskolā tiks atvērta viena 1. klase katrā izglītības iestādē, un šajās skolās pirmklasnieku reģistrācija ir bez ierobežojumiem, pamatojoties uz vecāku iesniegumu izglītības iestādē klātienē.

Pašvaldības izglītības nozares speciālisti atgādina, ka, ievērojot noteiktās prioritātes, primāri pilsētas skolās tiek uzņemti novadā deklarēto attiecīgās skolas skolēnu brāļi vai māsas un novadā deklarētie bērni, kuriem Siguldas novadā deklarēts arī vismaz viens no vecākiem.

Bērnus pieteikt mācībām 1. klasēs var līdz 1. septembrim, taču noteiktās prioritātes vairs nav spēkā un netiek garantēta vieta vecāku izvēlētajā skolā vai programmā.

Papildu informācija par topošo pirmklasnieku uzņemšanu pieejama novada izglītības iestādēs un Siguldas novada pašvaldības Izglītības pārvaldē, zvanot uz tālruņa numuru 67970863.