Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pašvaldība sagatavojusi līdzfinansējuma pieprasījumu vairāku ielu pārbūvei

2021-04-06

Siguldas novada pašvaldība sagatavojusi pieteikumu vairāku augstas gatavības projektu iesniegšanai valsts līdzfinansējuma saņemšanai no tā devētās Covid-19 naudas, kas tiks iesniegts līdz ar Ministru kabineta noteikumu stāšanos spēkā. Pašvaldības sagatavotajā projektu sarakstā, kas tiks iesniegts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM), ir iekļauta Mālkalnu, Kalmju un Vizbuļu ielas pārbūve, kā arī Vainagu ielas un A2 krustojuma atlikušās 3. un 4. kārtas izbūve. Ja līdzfinansējuma saņemšana tiks apstiprināta, būvniecība minētajās ielās tiks uzsākta jau šajā būvniecības sezonā.

Siguldas novada pašvaldība jau vairākkārt informējusi, ka pēdējos gados pašvaldībām nav bijusi iespēja kreditēties Valsts kasē, ar atsevišķiem izņēmumiem, piemēram, Eiropas Savienības fondu līdzfinansētiem projektiem. Līdz ar to vairāku uzsākto projektu īstenošana tika apstādināta, lai to īstenošanu veiktu prioritārā secībā, tiklīdz būtu pieejami finanšu līdzekļi. Neatkarīgi no tā, ielu un ceļu infrastruktūras sakārtošanā pašvaldība no saviem līdzekļiem, piesaistot Eiropas Savienības fondu līdzfinansējumu, investējusi aptuveni 5 miljonus eiro gadā. Tādējādi pēdējo desmit gadu laikā sakārtoti vairāk nekā 60 ielu un ceļu posmi Siguldas novada teritorijā.

Ņemot vērā Covid-19 ietekmi uz ekonomiku, valdība plāno izsludināt Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likumu, saskaņā ar kuru pēc VARAM izvērtējuma būs iespēja saņemt līdzfinansējumu augstas gatavības projektiem. Plānotais likums paredz, ka finansējumu varēs saņemt pašvaldību pakalpojumu infrastruktūras attīstībai, uzlabojot pakalpojumu kvalitāti un pieejamību iedzīvotājiem. Augstas gatavības projekti ir tādi, kuru izmaksas ir ekonomiski pamatotas un tiks nodrošināta veikto investīciju uzturēšana un ilgtspēja jaunveidojamās pašvaldības kopējā pakalpojumu infrastruktūras tīklā, kā arī darbus iespējams uzsākt šajā būvniecības sezonā.

Pašvaldības budžeta līdzfinansējums investīciju projekta īstenošanai jānodrošina ne mazāk kā 15% apmērā no pašvaldības kopējām investīciju projekta izmaksām attiecīgajam gadam plānotā ieguldījumu apjomā. Un svarīgi, ka projekti īstenojami līdz 2022. gada 31. decembrim.

Tā kā Mālkalnu, Kalmju, Vizbuļu, Vainagu ielu un A2 krustojuma 3. un 4. kārtas projekti ir augstas gatavības un pašvaldība var nodrošināt nepieciešamos finanšu līdzekļus projekta īstenošanai, ceram, ka VARAM apstiprinās tā saucamās Covid-19 naudas piešķiršanu infrastruktūras attīstībai. Tiklīdz tas būs zināms, pašvaldība informēs sabiedrību par plānoto projektu īstenošanas gaitu un izbūves darbu uzsākšanu.

Svarīgi atzīmēt, ka “Augstas gatavības pašvaldību investīciju projektu pieteikšanas, izskatīšanas un finansējuma piešķiršanas kārtība” paredz, ka pašvaldība var saņemt atbalstu prioritārajiem projektiem par kopējo atbalsta summu ne vairāk kā 3 miljoni eiro.

*Foto redzama nesen pārbūvētā Doņu iela. Šādas pēc pārbūves plānotas arī Mālkalnu, Kalmju un Vizbuļu ielas.