Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Siguldas novada bibliotēkās aizvadīta Bibliotēku nedēļa

2021-04-29

Bibliotēku nedēļa Siguldas novada bibliotēkās aizvadīta radošā gaisotnē un noslēdzās ar izstādi koprades laboratorijā “Pilsēta”. Siguldas novada bibliotēka šajā nedēļā īstenoja aktivitātes, kurās rosināja uz radošumu un pārmaiņām, darot ko pavisam neikdienišķu.

Siguldas novada bibliotekāri pieņēma kultūras centra “Siguldas devons” kolektīva izaicinājumu Bibliotēku nedēļas ietvaros “Darīt neticamo!” un piedalījās mākslas izpausmē “Koki zīmē!”. Siguldas novada bibliotekāri meklēja savu koku, par saviem izvēloties ābeli, bērzu, tūju, priedi, egli, lapegli un vītolu. Pie koku zariem tika piestiprinātas tintes pildspalvas, kas, ļaujoties vēja plūdumam, radīja grafiskus zīmējumus. Vējš, kas iekustināja koka zarus brīvā ritmā, veidoja savu unikālo kustību. Savukārt bibliotekāri zaru radītajām grafikām pieskaņoja rindas dzejā vai prozā, kas darbu papildināja.

Piemēram, Siguldas novada bibliotēkas sistēmbibliotekāre Indra Sūna vēja un vītola radītajam zīmējumam, kas izveidojās aptuveni 2 stundu laikā, izvēlējās šādas rakstnieka Andrē Moruā rindas: “Daba ir bagātāka nekā māksla, bet dabas patiesība nav mākslas patiesība. Dabas patiesību nevar ne izsmelt, ne pārskatīt.” Savukārt Siguldas pagasta Centra bibliotēkas bibliotekārei Inetai Godīgai vēja radītais zīmējums asociējās ar 13. gadsimta dzejnieka un mistiķa Rūmī dzejas rindām: “Vēl šodien, pēc visa šī laika, Saule nekad nav teikusi Zemei: “Tu esi mana parādniece.” Skat, kas notiek, ja tā mīl! Debesis izgaismojas!”

Kopumā mākslas izpausmē “Koki zīmē!” bibliotekāri radīja 13 darbus, no kuriem 9 vēl tikai šodien, 29. aprīlī, apskatāmi koprades laboratorijā “Pilsēta” Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā, kur šonedēļ viesojās arī TV3 ziņu raidījuma “900 sekundes” komanda.

Bibliotēku nedēļas laikā bibliotekāri sociālo tīklu vietnēs Facebook un Twitter aicināja lasīt, būt radošiem un vērīgiem. Vienā no aktivitātēm skolēni tika aicināti attālināti iesaistīties vārdu mežģu darināšanā un savus radošos darbus iesūtīt bibliotēkai.

23. aprīlī, Pasaules grāmatu un autortiesību dienā, Siguldas novada bibliotēka aicināja iesaistīties aktivitātē “Mans iemīļotais grāmatu varonis”, kurā rosināja bērnus iejusties sava iemīļotā grāmatas varoņa tēlā. Atsaucoties Siguldas novada bibliotēkas aicinājumam, Siguldas pilsētas vidusskolas skolēni un pedagogi radoši bija iejutušies dažādu grāmatu varoņu tēlos – Sprīdītis, Pepija Garzeķe, Pollianna, Ada, Karolīna, Mazā Raganiņa, Mazais Princis, tēli no grāmatas “Gredzenu pavēlnieks”, “Bada spēles” un citām.

Bibliotēka šajā nedēļā akcentēja jaunizveidoto e-pakalpojumu izmantošanas iespēju attālinātajai reģistrācijai bibliotēkā, lai ikviens var piekļūt elektroniskajiem resursiem, tostarp elektroniskajām datubāzēm un 3td.lv e-grāmatu bibliotēkai.

Savukārt, rūpējoties par saviem lasītājiem, bibliotēka sākusi piedāvāt īpašu pakalpojumu senioriem – izmantot grāmatu, audiogrāmatu, žurnālu, filmu un citu izdevumu saņemšanu mājās. Seniori aicināti bibliotēkai pakalpojumu pieteikt, zvanot uz tālruņa numuru 67973258 un vienoties par saņemšanas iespējām. Bibliotēka ir uzsākusi sadarbību arī ar Ģimenes atbalsta nodaļas sociālajiem darbiniekiem, kuri iedzīvotājiem, kam tiek sniegts kāds sociālais pakalpojums, var piegādāt bibliotēkā pasūtītās grāmatas.

Ja radušies kādi jautājumi par grāmatu saņemšanu vai nodošanu, bibliotēka aicina ikvienu bibliotēkas lietotāju sazināties ar bibliotēku, zvanot uz tālruņa numuru 67973258, lai rastu risinājumu, kā bibliotēka var palīdzēt.