Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Deju kolektīvs “Sidrabdancis” iesildās 60 gadu jubilejas koncertam

2021-04-29

Šogad savu 60 gadu pastāvēšanas jubileju svin kultūras centra “Siguldas devons” senioru deju kolektīvs “Sidrabdancis”. 29. aprīlī, Starptautiskajā Dejas dienā, brašie dejotāji ir nolēmuši atzīmēt savus svētkus ar nelielu zibakciju.

Savā jubilejas mēnesī “Sidrabdancis” nolēmis sagādāt dāvanu sev un ne tikai sev tieši Starptautiskajā Dejas dienā. Dienas izskaņā, septiņos vakarā, dejotāji uz īsu brīdi satiksies Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā un ļausies dejas priekam, izdejojot pāris dziesmas ritmos, kas raksturīgi tieši sešdesmitajiem gadiem, jo “Sidrabdancis” svin savus 60, un dara to, ievērojot visus piesardzības pasākumus. Par to, lai šis brīdis ir gana jautrs, rūpēsies mūziķi Vitālijs Bogdanovičs un Līga Priede. Izdejot kādu soli aicināts arī ikviens garāmgājējs.

Kolektīvu, kas tolaik tika dēvēts par “Siguldas kultūras nama vecākās paaudzes deju kolektīvu”, nodibināja Eleonora Brikmane, ko daudzi siguldieši mīļi dēvēja par Brikmanīti. Enerģiskā dāma pati savulaik bija Rīgas rajona deju virsvadītāja. Ar savu aizrautību pret deju viņa aizrāva daudzus, prasības bija augstas, tāpēc nebija brīnums, ka kolektīvs uzreiz tika pamanīts un augstu novērtēts Latvijas mērogā.

Pēc Eleonora Brikmanes 25 ar “Sidrabdanci” kopā pavadītiem gadiem, kolektīva vadību pārņēma Spodra Tutāne, prasīgumu pret deju savienojot ar lielu cilvēkmīlestību un daudziem sadraudzības pasākumiem. Viņas laikā kolektīvs ieguva skanīgo nosaukumu “Sidrabdancis”, kolektīvs piedalījās arī neaizmirstamajos Dziesmu un deju svētkos, kas sakrita ar valsts neatkarības atgūšanas laiku. Pēc Spodras Tutānes “Sidrabdanci” neilgi kopā saturēja Inga Kalniņa un kolektīva vecākā Velga Vilciņa, bet pēc tam dejotājus vadīja Ilona Šime. Viņas vadībā kolektīvs apguva daudz jaunrades deju. Kad “Sidrabdanča” ceļi ar šo vadītāju šķīrās, 2000. gadā kolektīva priekšgalā nostājās Dagnija Liepiņa, kura to loloja 20 gadu garumā un patiesu sirsnību apvienoja ar prasīgumu pret nopietnu darbu. Savu 59. gadu “Sidrabdancis” pavadīja ar Gintu Berķi, bet 60 gadu jubilejas koncertam gatavojas ar savu jauno vadītāju Terēzu Jozefu. Un nu jau 15 gadu garumā par dejotāju raito soli rūpējas arī koncertmeistare Viola Lepiksone.

60 gadu jubileja ir liels notikums, un šajā laikā ir daudz piedzīvots – ieguldīts liels darbs mēģinājumos, nodejots neskaitāms skaits lielāku un ne tik lielu koncertu, ir tuvos un tālos ciemos braukts un ciemiņi savās mājās uzņemti, daudz jaunu deju soļi apgūts un arī daudz atmiņu par šiem gadiem ir savākts. Ar to visu “Sidrabdancis” noteikti dalīsies arī savā jubilejas koncertā rudens pusē, kuram gatavojas jau sen un šo notikumu gaida ar nepacietību.

Kā jau dejotājiem pienākas, “Sidrabdanča” vīri un sievas ir azartiski un humora pilni, arī Covid-19 apstākļos uztur sevi formā, dodoties pārgājienos un aktīvi vingrojot. Par spīti visam, deja ir viņu dzīves neatņemama sastāvdaļa un tie, kas kolektīvam reiz pievienojušies, tik ātri no tā vis nešķiras, bet rod dzīvessparu un prieku kopā būšanā.

Foto: no pērnā gada sadraudzības koncerta “Sapņi sniegā” Siguldas pagasta Kultūras namā

 


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.