Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Siguldas novada bibliotēkā pieejamas turpat 100 jaunas grāmatas

2021-04-29

Tuvojoties maija brīvdienām, Siguldas novada bibliotēkā piedāvā jaunās grāmatas! Bibliotēka aicina iepazīties ar jauno grāmatu sarakstu un izmantot attālināto grāmatu pasūtīšanu Siguldas novada bibliotēku E-katalogā.

Jaunumu sarakstā ir 98 izdevumi, to skaitā latviešu un ārzemju autoru romāni – spēcīgi stāsti, kuros atspoguļoti dažādi interesanti un aktuāli temati: draudzība, attiecības, neuzticība, greizsirdība, arī vecāku un skolotāju izdegšana, “īpašo bērnu” audzināšanas grūtības, nepilno ģimeņu problēmas. Ceļojumu un kalnā kāpšanas apraksti, padomi veselīga dzīvesveida uzturēšanai, pētījumi par riskiem un sekām, ko bērniem un pusaudžiem rada jaunie sociālās saziņas līdzekļi, mierīgas dzīves noslēpumi, dzejas krājumi, autobiogrāfijas, kā arī grāmatas bērniem un pusaudžiem.

Jauno grāmatu klāstā ir arī divas novadnieku grāmatas. Daiļdārznieka Aivara Irbes grāmata “Turaidas dendroloģiskās un vides vērtības”, kas ir dendroloģisks ceļojums, iemūžinot Turaidas muzejrezervāta simtgadīgos kokus un vēsturiskās būves. No pilskalna, baznīckalna, pārvaldnieka jaunās un vecās mājas sliekšņa, līdz Dainu kalnam, Lībiešiem, Mārai, kas lūkojas muižas dīķu atspulgos, izbaudot Dieva Dārza mieru. Dieva dārzs, to līvu valodā nozīmē Turaidas vārds. Cauri laikiem, arī tagad te tiek stādītas jaunas ābeles, liepas, plaukst lilijas, parks turpina attīstīties.

Savukārt Jura Strengas grāmata “Mana grāmatvedība” ir dokumentāls vēstījums aizkulišu dzīlēs – atmiņu vizualizācija ar lasītājam dotu iespēju sajust laika garšu, cilvēku attiecības, aizraušanās, ideālus, draudzību un nodevību kā visu dzīvo, kas piemīt tikai klātesošiem notikumiem. Grāmatā dota iespēja tikties ar Dailes teātra leģendām: Uldi Pūcīti, Artūru Dimiteru, Pēteri Pētersonu, Viju Artmani, Eduardu Smiļģi, Hariju Liepiņu Ausmu Kantāni, Eduardu Pāvulu, Olgu Dreģi un citiem.

Bibliotēka ir atvērta apmeklētājiem un aicina bibliotēkas lietotājus izmantot iespēju saņemt un nodot grāmatas. Tālruņa numurs uzziņām par grāmatu saņemšanu un nodošanu: 67973258.