Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pārtikas paku izdalē 7.–11. klasēm maltīte nodrošināta 91 bērnam un viņa ģimenei

2021-04-30

30. aprīlī norisinājās pārtikas paku izdale. Pārtikas pakas par mācību periodu aprīlī varēja saņemt 7.–11. klašu skolēnu daudzbērnu un maznodrošinātās ģimenes, kurās skolēni izglītību ieguva ģimenē, mācījās attālināti vai mācījās attālināti un rotācijas kārtībā arī klātienē skolā. Pārtikas pakas tika dalītas Siguldas novada Jaunrades centrā Raiņa ielā 3 un Mākslu skolā “Baltais flīģelis”; kopumā pārtikas pakas saņēma 91 ģimene.

Pārtikas paku izdale notika pēc iepriekš saskaņota grafika. Lai nenotiktu drūzmēšanās un savstarpējais kontakts, pārtikas paku saņemšanas vietās tika nodrošināta vienvirziena plūsma. Ierasties pēc pārtikas pakas tika aicināts viens pārstāvis no katras ģimenes, izmantojot mutes un deguna aizsegu.

Daudzveidīgas, veselīgas un sabalansētas pārtikas pakas saskaņā ar iepirkuma konkursa rezultātiem komplektē uzņēmums SIA “Vita mārkets”. Tajās, tāpat kā iepriekš, ietilpst dārzeņi (kartupeļi, burkāni, kāposti, āboli un citi), bakalejas preces (rīsi, makaroni, tēja, pārslas un citi), kā arī piena produkti un olas. Pārtikas pakas tiek gatavotas 17,50 eiro vērtībā; aptuvenais pārtikas pakas svars – 15 kilogrami. Svarīgi atzīmēt, ka šīs pārtikas pakas tiek gatavotas no pašvaldības budžeta līdzekļiem, jo ēdināšanas mērķdotācija no valsts netiek sniegta.

Ņemot vērā aktuālo situāciju, pašvaldība tuvākajā laikā informēs par pārtikas paku izsniegšanu turpmāk. Tā kā patlaban attālinātas mācības norisinās arī 1.–4. klašu skolēniem, pārtikas pakas tiks plānotas arī šo skolēnu ģimenēm. Aicinām sekot līdzi informācijai.

Siguldas novada pašvaldības Sociālā dienesta speciālisti atgādina: ja ģimenēm vai citām iedzīvotāju grupām ir nepieciešama palīdzība Covid-19 laikā, tās aicinātas rakstīt uz e-pasta adresi socialais.dienests@sigulda.lv. Plašāka informācija par citiem atbalsta veidiem, kurus saviem pastāvīgi deklarētajiem iedzīvotājiem nodrošina Siguldas novada pašvaldība apskatāma šeit.