Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sākusies pieteikšanās pārtikas pakām 5.–12. klašu skolēniem no maznodrošinātām un daudzbērnu ģimenēm

2021-05-11

Siguldas novada pašvaldība, mācībām notiekot attālināti, turpina nodrošināt pārtikas pakas. No 11. līdz 14. maijam pārtikas paku saņemšanai aicinātas pieteikties maznodrošinātās ģimenes un ģimenes, kurām ir piešķirts statuss “Siguldas novada pašvaldības ģimene, kuras aprūpē ir trīs un vairāk bērni” un kuru bērni mācās attālināti Siguldas novada skolās no 5. līdz 12. klasei. Pieteikties paku saņemšanai iespējams, zvanot no plkst. 8.00 līdz 18.00 uz tālruņa numuru 20290017 Sociālajam dienestam. Pārtikas paku izdale norisināsies 21. maijā – Siguldas novada Jaunrades centrā Raiņa ielā 3 un Mākslu skolā “Baltais flīģelis” no plkst. 9.00 līdz 17.00.

Siguldas novada pašvaldības Sociālais dienests, saņemot pieteikumus no ģimenēm, kuras atbilst atbalsta saņemšanas kritērijiem 5.–12. klašu posmā, vienosies par laika grafiku, kādā pakas tiks saņemtas, lai nenotiktu drūzmēšanās un savstarpējais kontakts. Pēc pārtikas pakas aicinām ierasties tikai vienu pārstāvi no katras ģimenes; lūgums izmantot mutes un deguna aizsegus.

Daudzveidīgas, veselīgas un sabalansētas pārtikas pakas saskaņā ar iepirkuma konkursa rezultātiem komplektē uzņēmums SIA “Vita mārkets”. Tajās, tāpat kā iepriekš, ietilps dārzeņi (kartupeļi, burkāni, kāposti, āboli un citi), bakalejas preces (rīsi, makaroni, tēja, pārslas un citi), kā arī piena produkti un olas. Pārtikas pakas tiek izsniegtas par attālināto mācību periodu maijā; tās plānotas 17,50 eiro vērtībā. Aptuvenais pārtikas pakas svars – 15 kilogrami. Svarīgi atzīmēt, ka šīs pārtikas pakas tiek gatavotas no pašvaldības budžeta līdzekļiem, jo ēdināšanas mērķdotācija no valsts netiek sniegta.

Atgādinām, ka 1.–4. klašu skolēniem, kuri mācās Siguldas novada skolās, pieteikšanās pārtikas pakām norisinājās pagājušajā nedēļā; pārtikas paku izdale notiks 14. maijā, ievērojot epidemioloģiskajai situācijai atbilstošos drošības pasākumus.

Siguldas novada pašvaldības Sociālā dienesta speciālisti atgādina: ja ģimenēm vai citām iedzīvotāju grupām ir nepieciešama palīdzība Covid-19 laikā, tās aicinātas rakstīt uz e-pasta adresi socialais.dienests@sigulda.lv. Te arī pieejama informācija par citiem atbalsta veidiem, kurus saviem pastāvīgi deklarētajiem iedzīvotājiem nodrošina Siguldas novada pašvaldība.