Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Uzsāk valsts autoceļa P8 pārbūvi posmā no Turaidas līdz krustojumam ar Cēsu ielu Siguldā

2021-05-11

VSIA “Latvijas Valsts ceļi” informē, ka 11. maijā Turaidā sāksies valsts reģionālā autoceļa Inciems–Sigulda–Ķegums (P8) pārbūve posmā no Turaidas līdz krustojumam ar Cēsu ielu (8,3. km–12,50. km), izņemot Gaujas tiltu. Pagaidām būvdarbu posmā satiksme tiks atļauta pa abām braukšanas joslām un regulēta ar pagaidu ceļazīmēm un pārvietojamiem ceļa zīmju vairogiem. Par sekojošām satiksmes organizācijas izmaiņām tiks ziņots atsevišķi. Būvdarbu veicējs SIA “Binders” norāda, ka situācija un apstākļi būvdarbu zonā var mainīties, tādējādi arī brīdinājumi un norādes var būt mainīgi; satiksmes dalībnieki aicināti būt uzmanīgiem un vērīgiem!

Tāpat būvdarbu veicējs informē, ka satiksme vairāk nekā 4 km garajā ceļa pārbūves zonā nekur pilnībā netiks slēgta, un tiks nodrošināta visu satiksmes dalībnieku, tostarp gājēju, droša pārvietošanās. Gājējiem tiks uzstādītas norādes un nodrošināta drošība vietās, kur ierastie maršruti tiks pārkārtoti atbilstoši būvdarbu norisēm.

Kopumā būvdarbi uz ceļa braucamās daļas tiks organizēti trīs posmos, taču sāksies gandrīz vienlaicīgi un ar satiksmes ierobežojumiem būs jārēķinās, šķērsojot visu būvdarbu zonu. Satiksmi regulēs ar luksoforiem, būvdarbiem pamīšus notiekot vienā vai otrā ceļa joslā.

Izstrādājot satiksmes organizāciju, ņemts vērā fakts, ka stāvā ceļa reljefa dēļ atsevišķās vietās varētu būt problemātiska automašīnu braukšanas uzsākšana, iedegoties luksofora zaļajam signālam. Tāpēc autovadītājiem ir lūgums īpaši uzmanīgi iepazīties ar satiksmes organizācijas shēmām, norādēm un ceļa zīmēm pirms ceļa krustojuma ar autoceļu Turaida–Ragana (P7). Lai turpinātu ceļu taisni virzienā no Turaidas uz Inciemu, automašīnu plūsma tiks novirzīta no ceļa P8 uz P7, kur esošais stāvlaukums būs pielāgots apgriešanās manevram, bet satiksme tālāk organizēta ar luksoforu.

Būvprojekta ietvaros paredzēts pārbūvēt esošo ceļa konstrukciju un veikt pilnu segas pārbūvi, izbūvējot salturīgo slāni, pamatus un ieklājot asfaltbetonu. Apgaismota gājēju ietve tiks izbūvēta Turaidas nogāzē līdz esošajai gājēju takai pie Gūtmaņa alas, kā arī Siguldas nogāzē līdz Gaujas tiltam.

Tāpat tiks izbūvēta drenāžas un lietusūdeņu kanalizācijas sistēmas, lai nodrošinātu ūdens atvadi no ceļa konstrukcijas un nogāžu eroziju. Apzinoties, ka objekts atrodas Gaujas senielejā, kas ir viena no vietām Latvijā, kur visaktīvāk norisinās mūsdienu ģeodinamiskie procesi, būvdarbu laikā tiks veikts Turaidas nogāzes ģeo-monitorings. Tas nepieciešams, lai pēc iespējas izvairītos no nogāzes noslīdeņu riska.

Sadarbībā ar Turaidas muzejrezervātu un Krimuldas novada pašvaldību, plānots sakārtot arī autoceļa P7 pieslēguma zonu autoceļam P8.

Darbus par līgumcenu četri miljoni eiro (ar PVN) veiks ceļu būves firma SIA “Binders” un tos plānots pabeigt 2022. gada vasarā. Projekta autors SIA “Projekts 3”.

Informāciju sagatavoja:
VSIA Latvijas Valsts ceļi Komunikācijas daļa