Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Tiek veikta ielu norāžu un ceļa zīmju nomaiņa un atjaunošana

2021-06-07

Būvniecības sezonas laikā pašvaldības speciālisti atjauno novadā esošās ielu norādes, nomainot bojātas vai novecojušas norādes. Papildus turpinās jau pagājušajā gadā uzsāktie darbi, sakārtojot dzīvojamās zonas, proti, ar šo ceļa zīmju palīdzību kā dzīvojamās zonas nosakot iekškvartālu ielas ar savrupmāju apbūvi. Rūpējoties par mazāk aizsargāto satiksmes dalībnieku drošību, zīme 30 km/h kopā ar informatīvajām plāksnēm “Viens ceļš visiem” uzstādīta Helmaņa ielā posmā no Graudu līdz Zinātnes ielai, kā arī Augļu ielā. Savukārt uz Rīgas un Pulkveža Brieža ielas atbilstoši Latvijas Valsts standartam uzstādīta ceļa zīme Nr. 413 “Velosipēdistu ceļš”, kas pēc noteikumiem izvietota 5 m virs brauktuves, norādot konkrēto joslu, pa kuru drīkst pārvietoties velobraucēji. Paralēli šiem darbiem prioritārā secībā notiek ielu horizontālā marķējuma atjaunošana sākot ar gājēju pārejām, STOP līnijām, ceļu asīm un citiem marķējumiem.

Kopumā patlaban atjaunotas vairāk nekā 160 ielu norādes – galvenokārt tās atjaunotas no valsts autoceļa A2 uz Matiņa ezera pusi, Ķiparos, Atbrīvotāju, Televīzijas, Līvkalna ielu apkārtnē, Siguldas centrā un Kaķīškalnā. Ielu norāžu atjaunošana turpināsies arī citviet novadā.

Dzīvojamās zonas zīmes uzstādītas no Līvkalna ielas virzienā uz Cīruļu ielu, no Skolas ielas virzienā uz Vizbuļu ielu, no Atbrīvotāju ielas virzienā uz Cielavu, Vizbuļu, Kārklu ielām, kā arī uz Kaupo, Dabreļa, Pavasara un Pēteralas ielu no Televīzijas ielas puses.

Atgādinām, ka šovasar pilsētā notiks vairāku gājēju pāreju izbūve, lai uzlabotu gājēju drošību. Uz Parka ielas tiks izveidotas marķētas gājēju pārejas – viena pretī Raiņa parka ieejai uz mazo bērnu batutu, otra pretī ieejai pie skeitparka. Raiņa parka pusē tiks izbūvēta arī gājēju ietve, sākot no Ata Kronvalda ielas līdz ieejai Raiņa parkā pretī bērnu batutam. Tiks izbūvēta gājēju ietve arī Oskara Kalpaka ielā Raiņa parka pusē no Raiņa līdz Parka ielai ar pagriezienu uz Parka ielu līdz ieejai pie skeitparka Raiņa parkā. Papildus tiks sakārtots automašīnu stāvlaukums Parka ielā pie Raiņa parka – ar marķējuma palīdzību atzīmētas automašīnu stāvvietas.

Jau ziņojām, ka pērn, nodrošinot mazāk aizsargātākajiem satiksmes dalībniekiem drošāku pārvietošanos, pilsētas centrā iezīmēta ātruma ierobežojošā zona, kurā braukšanas ātrums nevar pārsniegt 30 kilometrus stundā. Zonas ieviešana īstenota saskaņā ar iedzīvotāju ierosinājumiem, satiksmes drošības un plānošanas ekspertu ieteikumiem, kā arī ņemot vērā Siguldas identitāti veidojošā tematiskā plānojuma Satiksmes infrastruktūras attīstības vadlīnijas, kas paredz visiem satiksmes dalībniekiem – gājējiem, riteņbraucējiem, motobraucējiem un autobraucējiem – vienlīdzīgu un drošu pārvietošanos pilsētvidē. Papildus vairākās pilsētas ielās un ielu posmos uzstādītas automašīnu ātruma ierobežojošas ceļa zīmes 30 km stundā kopā ar informatīvajām plāksnēm “Viens ceļš visiem”. Līdz šim zīmes izvietotas Oskara Kalpaka, Rūdolfa Blaumaņa, Rožu, Mores, Institūta un Nākotnes ielas posmos, kā arī Raunas, Trimpus, Viestura un Stacijas ielā no Gāles ielas līdz Siguldas tirgum, Strēlnieku ielā no Gāles līdz Zinātnes ielai.

Tāpat pērn papildus ātruma ierobežošanas zīmju uzstādīšanai Siguldas pilsētā ir mainīta satiksmes organizācija kravas transportam, liedzot iespēju kravas mašīnām iebraukt pilsētas teritorijā. Kravas transporta kustību ierobežojoša ceļa zīme uzstādīta pie iebraukšanas iespējām Siguldas pilsētā – krustojumos ar autoceļu A2, kā arī vietās, kur pilsēta robežojas ar Nurmižiem un Ķipariem. Kravas mašīnu vadītāji aicināti sekot līdzi ceļa zīmēm un satiksmes organizācijas shēmām. Atgādinām, ka kravas transports zem šīm aizlieguma zīmēm drīkst pārvietoties tikai Ceļu satiksmes noteikumos noteiktajos gadījumos, kas ir kravas un preču piegāde vai saņemšana.