Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Covid-19 pandēmijas ietekmē noslēdzies izaicinājumiem pilnais mācību gads

2021-06-08

Aizvadītais mācību gads Covid-19 pandēmijas ietekmē bija izaicinājumiem bagāts gan skolu darbiniekiem, gan skolēniem, pieprasot ikvienam pielāgoties pie dažādiem un ikdienā ļoti mainīgiem apstākļiem. Laurenču sākumskolas direktors Kristaps Zaļais portālam tuesi.lv dalās pārdomās un atziņās, kā mācību gads pārvarēts.

Mācību gada laikā skolotājiem bija jāspēj pielāgoties, lai mācību vielu audzēkņiem varētu vadīt attālināti, bija jāspēj ieinteresēt skolēnus caur datora ekrānu, tādējādi papildināta un audzēta zināšanu bāze darbam ar tehnoloģijām. Nozīmīga ikdienā bija izdoma, enerģija un atraktivitāte, lai piesaistītu skolēnus mācībām un noturētu viņu uzmanību stundās. Savukārt laikā, kad atsākās klātienes mācības, ievērojot noteiktos distancēšanās, pulcēšanās un higiēnas noteikumus, bija jāspēj salāgot telpas – skolēniem bija iespēja mācīties ne tikai ierastajās klašu telpās, bet arī aktu zālēs, sporta zālēs un pat citās iestādēs, piemēram, Laurenču sākumskolas skolēni dažas nedēļas pavasarī varēja mācīties kultūras centrā “Siguldas devons”. Direktors Kristaps Zaļais atzīst, ka šādas pārmaiņas nu jau kļuvušas pierastas un ātra pielāgošanās jauniem apstākļiem ir normāla ikdienas prakse, līdztekus ikviena pārmaiņa ir arī redzesloka paplašināšana.

K. Zaļais atklāj, ka aizvadītajā mācību gadā ļoti nozīmīga loma mācību procesa īstenošanā bija skolu vadības un skolotāju savstarpējai sadarbībai, lai mainīgajā ikdienā spētu skolēniem nodrošināt iespējami kvalitatīvāku mācību vielas apguvi. Covid-19 pandēmijas laiks bijis kā kolektīva saliedēšanas laiks, kad kolēģi sadarbojās ciešāk, vairāk novērtēja otra darbu, kā rezultātā biežāk izskanēja pateicības vārdi par paveikto un visiem kopā izdzīvoto. Tāpat Covid-19 pandēmijas laiks, kad ierobežojumu dēļ bija jāpaliek katram savās mājās, mācīja ikvienam novērtēt esošo un paskatīties uz ikdienu, uz dabu citādāk.

Aicinām ielūkoties projekta tuesi.lv veidotajā video, kur Laurenču sākumskolas direktors Kristaps Zaļais pastāsta par aizvadīto mācību gadu plašāk:

Youtube