Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Mūžībā devies Siguldas novada Goda novadnieks Alfons Jumiķis

2021-07-29

Jūlija beigās 85 gadu vecumā mūžībā devies Siguldas novada Goda novadnieks Alfons Jumiķis (23.10.1935.–27.07.2021.). Sirdī viņš mums visiem paliks kā iemīļots Siguldas pensionāru biedrības ilggadējs vadītājs.

Tie savādi skumīgie mirkļi…
Tad palīdzēt var tikai viens,
Ja kādu atmiņu gaišu
Tu savā dvēselē sien.
(K. Apškrūma)

 

Alfons Jumiķis dzimis 1935. gada 23. oktobrī Rīgā. Mācījies Rīgas 50. pamatskolā, Rīgas 49. septiņgadīgajā skolā, Rīgas elektromehāniskajā tehnikumā un Rīgas Leona Paegles 1. vidusskolā. 1972. gadā absolvējis Rīgas 2. profesionāli tehnisko vakara skolu, iegūstot rasētāja-konstruktora specialitāti.

1975. gadā sācis strādāt par Siguldas gāzes kantora priekšnieku, pārņemot no Siguldas Komunālo uzņēmumu kombināta 500 balonu gāzes abonentus un izveidojot Siguldas ekspluatācijas iecirkni. Izstrādājis jaunu, gāzes abonentiem ērti izmantojamu un saprotamu sistēmu, veicis rūpīgu 14 dokumentāciju un ieviesis un strikti ievērojis dažādus drošības pasākumus. Lielu ieguldījumu devis gazifikācijas laikā, pārejot no balonu gāzes uz dabas gāzes tīklu izbūvi Siguldā.

1989. gada decembrī mažoritārās vēlēšanās Alfons Jumiķis ievēlēts Siguldas pilsētas 20. sasaukuma Tautas deputātu padomē no 16. vēlēšanu apgabala. Visu sasaukuma laiku darbojies Finanšu un ekonomikas komisijas sastāvā, šai komisijai lielo pārmaiņu laikā pārejot no valsts plānošanas sistēmas uz tirgus ekonomiku. Izaicinājums sabalansēt pilsētas budžetu un risināt citus finanšu jautājumus tika veiksmīgi īstenots.

Alfons Jumiķis bijis viens no Siguldas–Štūres sadraudzības dibinātājiem, izveidojot sadraudzību, kas ilgst jau vairāk nekā 30 gadus.

Lielāko daļu sava mūža Alfons Jumiķis aktīvi iesaistījies Siguldas novada sabiedriskajā dzīvē, piedaloties dažādos kultūras un sporta pasākumos. Ilgus gadus aktīvi aizstāvējis pensionāru intereses Siguldas pensionāru biedrībā, nodarbību centrā “Namiņš” vadot pensionāru tikšanās, organizējot dažādas izstādes, nodarbības, profesionālās pēcpusdienas, realizējot projektus un rīkojot ekskursijas pa visu Latviju. Alfons Jumiķis bija ievēlēts arī Latvijas Pensionāru federācijas valdē.

2015. gadā par mūža ieguldījumu Siguldas novada attīstībā, sabiedrisko aktivitāti un novada iedzīvotāju interešu pārstāvniecību Alfonam Jumiķim pasniegts Siguldas novada pašvaldības augstākais apbalvojums – tituls “Siguldas novada Goda novadnieks”.

Mūža nogalē Alfons Jumiķis vairāk laika veltījis ģimenei, dēlam un meitai, kā arī 4 mazmeitām un 3 mazmazmeitām. Ļoti paticis darboties dārzā un siltumnīcā, konservējot dabas veltes ziemas ēšanai, ar kurām labprāt cienājis savus draugus un paziņas.

Izsakām visdziļāko līdzjūtību ģimenei un tuviniekiem! Atvadīties no Alfona Jumiķa būs iespējams 3. augustā plkst. 14.00 Siguldas Jaunajā kapličā.

2020. gadā par Alfonu Jumiķi tapa tradicionālā pašvaldības veidotā video reportāža, kura glabās liecības par viņu kā Goda novadnieku.

Youtube