Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Siguldas novadā risinās projekts “Māksla palīdz saprast, pieredzēt un izdzīvot”

2021-07-30

31. jūlijā Morē un Jūdažos un 6. augustā Allažos risināsies projekta “Māksla palīdz saprast, pieredzēt un izdzīvot” radošās darbnīcas, kurās biedrības “LAUKKU” mākslinieki sadarbojas ar Siguldas novada iedzīvotājiem. Augusta vidū Mores pagasta svētkos mākslinieki par projekta laikā pieredzēto stāstīs izrādes-lekcijas formātā.

Biedrības “LAUKKU” iniciētais projekts “Māksla palīdz saprast, pieredzēt un izdzīvot” no 2021. gada jūnija līdz augustam Siguldas novada iedzīvotājiem piedāvā iespēju iepazīt mākslas darba tapšanu, māksliniecisko izpēti un dažādu žanru mākslas darbus ar mērķi veicināt izpratni par laikmetīgās mākslas nozīmi un iespējamo pielietojumu cilvēka dzīvē. Projekta centrā ir darbs ar to, kā emocijas pieredzēt, ar tām dalīties, izdzīvot un transformēt caur mākslas pieredzi.

Projekta dalībnieku vecums ir no trīs līdz gandrīz 80 gadiem. Pārstāvētas dažādas kopienas un profesijas, dažādi likteņi un pieredzes.

Šī būs jau trešā mākslinieku un vietējo iedzīvotāju tikšanās. Iepriekšējās darbnīcās viņi dejojuši, gleznojuši, pārbaudījuši grupas spēku un uzticamību, izrādījuši savus vissliktākos talantus un dalījušies ar stāstiem par dažādām emocijām. Tāpat “LAUKKU” cilvēki iepazinuši medību un izbāzeņu veidošanas tehnikas, uzzinājuši kā dzīvo jūdažnieki un morēnieši, kādas nozīmīgas vietas ir katrā ciemā.

Projektā piedalās dejas kritiķe un kuratore Inta Balode, horeogrāfes Agate Bankava, Agnese Bordjukova un Ilze Zīriņa, māksliniece Una Leitāne, komponists un skaņu dizainers Alans Stouns (Lielbritānija).

Projekts norisinās sadarbībā ar Allažu Tautas nama vadītāju Guntu Kliestu, mednieku un makšķernieku klubu “Allažnieks”, Mores Tautas nama vadītāju Sintiju Laizāni, Jūdažu Sabiedrisko centru un Siguldas pagasta Kultūras nama vadītāju Jolantu Bogdanoviču. Projektu līdzfinansē Siguldas novada pašvaldība.

Informāciju sagatavoja:
Maija Treile
biedrība “LAUKKU”
sabiedrisko attiecību konsultante