Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Diskutē par jaunatnes darbu jaunveidotajā Siguldas novadā

2021-07-30

Šodien, 30. jūlijā, Siguldas novada pašvaldības domes deputāti, jauniešu iniciatīvu centrs “Mērķis”, skolu direktori, sporta nozares, Sociālā dienesta, NVO pārstāvji – Latvijas Sarkanais krusts, Latvijas Skautu un gaidu apvienība, Eiropas jauniešu klubs “Māja” – un jaunieši tikās ar Izglītības un zinātnes ministrijas un Latvijas Jaunatnes padomes pārstāvjiem, lai diskutētu un plānotu darbu ar jaunatni apvienotajā Siguldas novadā.

Tikšanās laikā Siguldas jauniešu iniciatīvu centrs “Mērķis” prezentēja esošo situāciju darbā ar jaunatni Siguldas novadā, izklāstot izdarīto un aktuālās jauniešu vajadzības. Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvji informēja par aktualitātēm jaunatnes darbā pēc novadu reformas un aktualizēja jauniešu nozīmi nākotnē, savukārt Latvijas Jaunatnes padome stāstīja par nevalstiskā sektora atbalstu darbam ar jaunatni.

Vēlāk dalībnieki aktīvi strādāja darba grupās, kurās aplūkoja trīs nākotnes modeļus darbam ar jaunatni, izvērtējot riskus un meklējot risinājumus. Vienā variantā darbs ar jaunatni tiktu organizēts katrā reģionā uz vietas, kurā strādātu jaunatnes darbinieks, taču jaunatnes lietu speciālists un projektu vadītājs šo darbu koordinētu. Otrā variantā jaunatnes darbs tiktu koncentrēts Siguldas pilsētā, bet to veiktu jaunatnes darbinieki ar speciālu ievirzi, piemēram, jaunatnes darbinieks – sociālais darbinieks, jaunatnes darbinieks – sporta aktivitāšu organizētājs, jaunatnes ielu darbinieks un citi. Trešajā variantā tika aplūkots mobilais darbs ar jaunatni, kur Siguldas jaunatnes darbinieki regulāri dotos īstenot aktivitātes uz attālākiem novada reģioniem. Diskusiju rezultātā parādījās vēl iespēja izmantot nevalstisko sektoru specifiskos jauniešu jautājumos. Kā labs piemērs tika pieminēta biedrība “Cerību spārni”, kas aptver darbu ar jauniešiem ar invaliditāti. Tika ierosināts jaunatnes darbu iedalīt atbilstoši specifikai – līdzdalība, izglītība, nodarbinātība, veselība, kur katrā tiktu meklēti aktivitāšu īstenotāji un atbilstoši piešķirts finansējums un izvirzīti konkrēti mērķi.

Pasākums noritēja Jaunatnes politikas valsts programmā 2021.–2023. gadam ar mērķi veicināt darba ar jaunatni kvalitatīvas un ilgtspējīgas sistēmas izveidi un attīstību, tostarp stiprināt jauniešu līdzdalības mehānismus.