Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Novada mākslinieki piedalās virtuālajā Vidzemes mākslinieku izstādē

2021-08-04

Jau kopš pagājušā gadsimta 80. gadiem tradicionāli Vidzemes mākslinieki apvienojas kopējā izstādē, kurā pie sevis māksliniekus pulcē kāda no Vidzemes pilsētām. 2021. gadā tā ir Gulbene – pilsēta, kas atrodas 145 metru augstumā virs jūras līmeņa, tāpēc arī izstādei zīmīgs nosaukums - “145 m virs jūras līmeņa”. Atbilstoši noteiktajiem piesardzības pasākumiem, šogad izstāde notiek virtuāli. Virtuālajā izstādē piedalās arī Siguldas novada mākslinieki, pārstāvot novadu. Izstāde apskatāma šeit.

Šī gada izstādes “145 m virs jūras līmeņa” vadmotīvs ir PILSĒTA. Konkrētā tēma ir veltījums pazīstamajam novadniekam, akvareļglezniecības meistaram Jānim Brektem, kuram 2020. gadā apritēja 100 gadi. Izstādei pievienoto vērtību sniedz arī Jāņa Brektes dzimtas mākslinieces – meita Ilona Brekte un mazmeita Patricija Brekte-Pannetjē.

Skatītāji ir aicināti doties virtuālā mākslinieciskā ceļojumā pa Gulbenes ielām, iepazīstot pilsētu no viena vēsturiskā pilsētas centra Gulbenes stacijā līdz pat otram vēsturiskajam centram Vecgulbenes muižā. Šajā ceļojumā būs iespēja sastapst 59 mākslinieku darbus no Gulbenes, Alūksnes, Carnikavas, Cēsīm, Limbažiem, Madonas, Rīgas, Rūjienas un Siguldas, kur katrs atradis savu īpašo vietu Gulbenes kartē. Mākslinieki pilsētu interpretējuši visplašākajā veidā – kā vidi, kā ideju, kā realitāti, kā portretu, kā notikumu, kā sajūtu, domu vai krāsu. Izstādē aplūkojami glezniecības, grafikas, keramikas, tekstila, datorgrafikas, foto un audiovizuāli darbi.

Sigulda ar Gaujas senieleju un tās krāšņumu jau gadsimtiem ir iedvesmojusi māksliniekus, rakstniekus un dzejniekus radīt. No Siguldas novada mākslinieku vidus izstādē apskatāmas Dinas Dubiņas emaljas lielformāta gleznas no sērijas “Stihijas”, Zandas Pučes sērija “Elmārs Dārziņš 40. gados”, Ārijas Bērzes kinētiskais vides objekts – puzurs “Mainīgā kustība”, Patricijas Brektes-Pannetjē glezna “Zelta rudens no gaisa balona”, Elmāra Gaigalnieka glezna “Mirāža” un Vitas Kerijas Vīksnes glezna “Apsolies tai saulei debesīs…..”.

Izstādi piedāvā izjust, izbaudīt un piedzīvot dažādos veidos:

  • apmeklējot tīmekļa vietni www.ej.uz/145mGulbene (darbojas gan datoros, gan viedierīcēs);
  • interaktīvajā digitālajā stendā visu augustu pie Gulbenes Kultūras centra, vēlāk katrā Gulbenes novada pagastā;
  • Gulbenes pilsētvidē meklējot QR kodus, kas aizvedīs uz konkrētām virtuālajām izstāžu zālēm.

Izstāde skatāma līdz 31. decembrim.