Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Šodien notiks Siguldas novada ilgtspējīgas attīstības stratēģijas projekta publiskā apspriešana tiešsaistē

2021-09-13

Līdz 4. oktobrim norisinās publiskā apspriešana Siguldas novada ilgtspējīgas attīstības stratēģijas 2021.–2045. gadam projektam. Publiskās apspriešanas sanāksme tiešsaistē notiks šodien, 13. septembrī, plkst. 18.00. Sanāksme tiks pārraidīta tiešraidē Siguldas novada pašvaldības lapā sociālo tīklu vietnē Facebook, kā arī platformā YouTube. Tiešraides laikā iedzīvotājiem būs iespēja komentāru sadaļā uzdot jautājumus un izteikt savu viedokli. Publiskās apspriešanas sanāksme klātienē jau norisinājusies 6. septembrī kultūras centrā “Siguldas devons”.

Stratēģija izstrādāta atbilstoši Latvijas Republikas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas izstrādātajiem metodiskajiem ieteikumiem ilgtspējīgas attīstības stratēģiju un attīstības programmu izstrādei reģionālā un vietējā līmenī, kā arī saskaņā ar vadlīnijām pašvaldību ilgtspējīgas attīstības stratēģiju un attīstības programmu izstrādei. Pašreizējās situācijas raksturojumā izmantoti gan iedzīvotāju anketēšanas rezultāti, gan tematisko darba grupu rezultāti. Darba grupās piedalījās visu jaunveidojamā Siguldas novada teritoriju pārstāvji.

Paziņojums par Siguldas novada ilgtspējīgas attīstības stratēģijas 2021.–2045. gadam projekta nodošanu publiskai apspriešanai un publiskās apspriešanas sanāksmi publicēts Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības bezmaksas informatīvajā izdevumā “Siguldas Novada Ziņas”, kā arī iesniegts Rīgas plānošanas reģionam publicēšanai tā tīmekļa vietnē un ievietots Teritorijas attīstības plānošanas informācijas sistēmā (TAPIS).

Stratēģijas tiesisko pamatu veido likums “Par pašvaldībām”, Teritorijas attīstības plānošanas likums, Attīstības plānošanas sistēmas likums un Ministru kabineta 14.10.2014. noteikumi Nr. 628 “Noteikumi par pašvaldību teritorijas attīstības plānošanas dokumentiem”.

Siguldas novada ilgtspējīgas attīstības stratēģija 2021.–2045. gadam ir ilgtermiņa plānošanas dokuments, kurā tiek noteikts novada attīstības redzējums jeb vīzija, stratēģiskie mērķi, prioritātes, teritorijas specializācija un novada telpiskās struktūra, vērtējot novada teritorijas attīstību ilgtermiņā. Ar dokumentu var iepazīties pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv šeit, kā arī pašvaldības Klientu apkalpošanas centros. Priekšlikumi un ieteikumi iesniedzami elektroniski uz e-pasta adresi inga.zalite@sigulda.lv vai rakstiski – Siguldas novada klientu apkalpošanas centros līdz 4. oktobrim.

Piedalīties publiskajā apspriešanā un iesniegt atsauksmes un priekšlikumus var arī valsts vienotajā ģeotelpiskās informācijas portālā www.geolatvija.lv.