Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Šonedēļ Siguldas novadā: Zelta rudens un koncertzāles “Baltais flīģelis” sezonas atklāšana un citi notikumi

2021-09-24

Šajā nedēļas nogalē Siguldas novada iedzīvotāji un viesi aicināti apmeklēt Zelta rudens sezonas atklāšanu Siguldas pils kvartālā, kurā ikvienu priecēs Zelta dizaina tirdziņš, “Rudens Street Food” gardumi un grupu “Čipsis un Dullais” un “Dziļi violets” uzstāšanās. Tāpat kultūras cienītāji varēs apmeklēt Siguldas koncertzāles “Baltais flīģelis” sezonas atklāšanu, kurā atnākušos pārsteigs “Shipsea” koncerts, vai kultūras centru “Siguldas devons”, lai baudītu mākslu Andra Muižnieka 75 gadu jubilejas koncertā vai Latvijas Nacionālā teātra viesizrādē “Oligarhs”. Siguldas novada bibliotēkā ar izzinošu un radošu pasākumu varēs iepazīt Eiropas valodas, bet Mālpils Kultūras centrā kopā ar amatierteātri “Vēji” atzīmēt Dzejas dienas. Mores pagastā norisināsies Mores kauju 77. gadskārtas atceres pasākums.

Piektdien, 24. septembrī

Plkst. 16.00 Siguldas novada bibliotēka aicina uz Eiropas Valodu dienas pasākumu “Valodu daudzveidība Siguldā”, kurā būs iespēja iepazīt Eiropas valodas, uzzināt dažādus interesantus faktus par valodām un tikties ar Siguldā dzīvojošajiem cittautiešiem, kā arī piedalīties viktorīnā. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 18.00 Jūdažu Sabiedriskajā centrā notiks “Miķeļdiena – rudens ražas svētki”.

Plkst. 18.00 kultūras centrā “Siguldas devons” ar koncertu atzīmēs Andra Muižnieka 75. jubilejas izskaņu. Koncertā “Siguldas Absolventu orķestris” atskaņos latviešu un ārzemju komponistu melodijas pūtēju orķestrim un solistiem. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 18.00 notiks jauniešu centra “Mērķis” organizētā sarunu cikla otrā tikšanās reize. Šajā sarunā ar savu pieredzi dalīsies un sniegs pozitīvus padomus Vivita Leismane. Lai piedalītos, nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, rakstot uz e-pasta adresi merkis@sigulda.lv vai zvanot uz tālruņa numura 25611040. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 19.30 Mālpils Kultūras centra 1. stāva vestibilā ar dzejas uzvedumu, ko pasniegs amatierteātris “Vēji”, atzīmēs Dzejas dienas.

Plkst. 20.00 Eiropas Sporta nedēļas laikā Siguldā notiks Latvijas Orientēšanās nakts. Tās būs aizraujošas 3 stundu sacensības rogainingā ar kājām. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 20.00 koncertzālē “Baltais flīģelis” notiks jaunās sezonas atklāšana un mūzikas projekta “Shipsea” koncerts. Plašāka informācija apskatāma šeit
Biļetes cena – 10–20 eiro, arSiguldas ID karti 20% atlaide, novada daudzbērnu ģimenēm – 40% atlaide. Biļetes var iegādāties “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās, tostarp tiešsaistē šeit

Plkst. 20.30 novada jaunieši varēs doties neparastā pilnmēness pastaigā, ko organizē apvienība “Siltumnīca”. Pastaiga plānota kā iespēja izmēģināt jaunu brīvā laika pavadīšanas iespēju nelielās draugu grupās. Lai piedalītos, nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Sestdien, 25. septembrī

Plkst. 9.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas nodarbība peldbaseinā cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 26879835 vai 29226327.

Plkst. 9.30 ikviens ir aicināts doties orientēšanās spēlē, kas ļaus iepazīt Inčukalna pagastu.

Plkst. 10.00 Svētku laukumā tiks dots starts skrējienam “Siguldas kalnu maratons 2021”. Dalībnieki varēs doties kādā no trim distancēm: 15 km, 35 km vai 70 km. Plašāka informācija apskatāma šeit
Dalības maksa – 15–60 eiro.

Plkst. 10.00 Lēdurgas estrādē notiks Siguldas novada čempionāts spēka divcīņā.

No plkst. 11.00 Siguldas pils kvartālā norisināsies Zelta rudens karalistes svētki, kuros kopā tiks atklāta krāšņā lapu sezonu. Svētku laikā varēs piedalīties dažādās aktivitātēs, krāšņos pārgājienos, iepirkties Zelta dizaina tirdziņā, nogaršot “Rudens Street Food” našķus un baudīt izcilu mūziku grupu “Čipsis un Dullais” un “Dziļi violets” pavadījumā. Plašāka informācija apskatāma šeit.
Biļetes cena uz abiem koncertiem – 10 eiro, arSiguldas ID karti – 20% atlaide, novada daudzbērnu ģimenēm – 40% atlaide. Ieeja koncertā tikai Covid-19 vakcinācijas kursu pabeigušiem vai Covid-19 pārslimojušiem apmeklētājiem. Biļetes var iegādāties šeit. Pārējās svētku aktivitātes – bez maksas.

No plkst. 12.00 Mores pagastā norisināsies Otrā pasaules kara Mores kauju 77. gadskārtas atceres pasākums. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 12.00 Turaidas muzejrezervātā notiks “Somugru diena 2021”, kuras daudzveidīgās aktivitātes būs veltītas ražas tematikai. Pasākuma laikā caur dejām, stāstiem un ekspozīcijām, un citām aktivitātēm varēs iepazīt lībiešu, igauņu, somu, ungāru, mariešu, udmurtu un votu kultūru. Plašāka informācija apskatāma šeit
Ieeja pasākumā – biļete Turaidas muzejrezervēta apmeklējumam.

Plkst. 13.00 Siguldas pagasta Kultūras namā norisināsies Ainas Ertes piemiņas izstādes “Kā saulīte rotājas…” atklāšanas pasākums. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Svētdien, 26. septembrī

Visas dienas garumā Fischer slēpošanas centrā notiks Latvijas čempionāta 3. posms rollerslēpošanā. Plašāka informācija apskatāma šeit. Sacensību laikā no plkst. 11.00 līdz 12.00 būs ierobežota satiksme uz ceļa no Fischer slēpošanas centra līdz mājām “Strēlnieki”.

Plkst. 8.00 Raganā, pie Krimuldas Tautas nama, norisināsies ikgadējais rudens gadatirgus, kurā tiks piedāvāts plašs preču klāsts. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 17.00 kultūras centrā “Siguldas devons” būs iespēja baudīt Latvijas Nacionālā teātra viesizrādi “Oligarhs”. Izrādes režisors ir Toms Treinis. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Izstādes

Mālpils bibliotēkā apskatāma Mālpils Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu darbu izstāde. Izstādē redzami mākslas darbi, kas izstrādāti dažādās tehnikās – pasteļu gleznojumi, māla figūriņas, kā arī darbi par tēmu “No kā es visvairāk baidos”, kas izpildīti mozaīkas tehnikā. Interesenti izstādi var aplūkot piektdien līdz plkst. 18.00, nedēļas nogalēs bibliotēka ir slēgta.

Siguldas mākslu skolā “Baltais flīģelis” skatāmas divas izstādes – Mākslas nodaļas audzēkņu noslēguma darbu izstāde, kas aplūkojama izstāžu telpā un 1. stāva gaitenī, kā arī Mākslas nodaļas audzēkņu plenēra darbu izstāde, kas skatāma “Baltā flīģeļa” 2. stāvā.

Siguldas dzelzceļa stacijas koprades laboratorijās apskatāma izstāde “Vārda pēc”. Tajā apvienotas trīs jaunas ekspozīcijas, kuras vieno “vārds”. Ekspozīcijas veidotas no dažādu autoru darbiem, tās parāda jauno pasaules reflektēšanas ceļu, kas ir kā dzīvsudraba stāvoklis starp ironiju un sirsnību, naivumu un zināšanām, relatīvismu un patiesību, optimismu un šaubām.

Siguldas Jaunās pils salonā skatāma mākslinieces Ivetas Šmitas personālizstāde “Fragmenti”. Izstādē eksponētie mākslas darbi veidoti autortehnikā ar tušu uz zīda, daži no tiem – izmantojot pašgatavotu alkšņa koka čiekuru tušu.
Siguldas Jaunās pils darba laiks katru dienu ir no plkst. 9.00 līdz 19.00. Ieejas maksa pilī ir 4,50 eiro, studentiem, skolēniem un pensionāriem ieejas maksa – 2,50 eiro, arSiguldas ID karti – 1 eiro.

Siguldas Jaunās pils pagraba Velvju zālē aplūkojami “Grafikas vasaras skolas 2021” dalībnieku radītie darbi. Kopizstāde skatītājiem pieejama darbdienās no plkst. 9.00 līdz 19.00 un brīvdienās no plkst. 10.00 līdz 19.00.
Ieejas maksa Siguldas Jaunajā pilī ir 4,50 eiro, studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, arSiguldas ID karti – 1 eiro.

Kultūras centrā “Siguldas devons” skatāma Dinas Ābeles gleznu izstāde “Plūduma pieskāriens”. Izstādē apskatāmas pēdējā laikā tapušas krāsainas un abstraktas gleznas, kuras papildinātas ar faktūru un kausēta stikla elementiem, kā arī mākslinieces sarakstītām haikām. Izstāde apskatāma darbdienās no plkst. 11.00 līdz 19.00 un sestdienās no plkst. 10.00 līdz 16.00.

Mālpils Kultūras centra izstāžu zālē skatāma Anetes Kalniņas radīto gleznu izstāde. Ekspozīcijā “Mana telpa. Atgriešanās” apskatāmi darbi, kuros izmantotas abstrahētas dabas formas un silueti. 

Turaidas muzejrezervāta teritorijā skatāma izstāde Pār Gauju pāri braucu…”. Tā veltīta Eiropas kultūras mantojuma dienām un sniedz ieskatu par pārceltuvju un tiltu vēsturi.

Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā aplūkojama izstāde Siguldas dzelzceļa stacija laiku lokos”. Eksponētie materiāli ļauj izsekot stacijas ēkas pārmaiņām gadu desmitu gaitā un sniedz iespēju atskatīties uz dažādām mūsdienu norisēm, kas notikušas stacijas laukumā pēc tā renovācijas.

“Kafijas Garāžā” Krišjāņa Valdemāra ielas 3A iekšpagalmā apskatāma izstāde “silTUms klātESošs”, kura ir Mikus un Rotas Rotavotu kopdarbs, kurā eksponēti ar Rotas roku rakstīti dzejoļi no Mikus dzejas krājuma “silTUms klātESošs”

Siguldas novada bibliotēkā skatāma Daigas Krūzes gleznu izstāde “Sarunas”, kurā eksponētas gleznas, kas galvenokārt tapušas 2020. un 2021. gadā. Izstāde apskatāma Siguldas novada bibliotēkas darba laikā – piektdienās līdz plkst. 17.00, sestdienās – plkst. 15.00, bet svētdienās bibliotēka slēgta.

Siguldas pagasta Kultūras namā no 25. septembra apskatāma Tautas lietišķās mākslas studijas “Vīgrieze” meistares Ainas Ertes piemiņas izstāde, kurā aplūkojami Ainas radītie un nerealizētie darbi.

 

Pasākumi norisinās, ievērojot noteiktās Ministru kabineta epidemioloģiskās drošības prasības.

 


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.