Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

27. septembrī notiks domnīca par remigrāciju

2021-09-24

Pirmdien, 27. septembrī, no plkst. 10.00 līdz 17.30 attālināti norisināsies pasākums, kas veltīts remigrācijai. Domnīcā piedalīsies vairāk nekā 20 ekspertu un 5 remigrantu ģimeņu dalību, kas dalīsies pieredzē un sniegs padomus saistībā ar atgriešanos uz dzīvi Latvijā un Rīgas plānošanas reģionā. Domnīca ir veidota, balstoties uz remigrantu visbiežāk uzdotajiem jautājumiem un problēmām, ar kurām tie saskaras pēc pieņemtā lēmuma par pārcelšanos. Pasākumā ikviens interesents aicināts piedalīties, pieslēdzoties Facebook tiešraidei.

Domnīca tiek rīkota, lai sniegtu visaptverošu ieskatu par patieso situāciju Latvijā remigrācijas jomā, ieskicētu remigrantu problēmas un dalītos ar iespējamiem risinājumiem, kā labāk pārvarēt grūtības. Pasākums veltīts četriem cikliem – pirmajā daļā eksperti diskutēs par dzīves līmeni Latvijā un kā sadzīvot ar zemākiem ienākumiem. Otrs domnīcas bloks tiks veltīts tēmai par mājokļa īri un iegādi, kas ir viens no remigrantu aktuālākajiem jautājumiem. Savukārt trešajā blokā tiks aktualizēti jautājumi, kas skar izglītību – pirmsskola, skola un kursi pieaugušajiem, bet noslēdzošā domnīcas daļa būs par tēmu – veselība un dzīve reģionā, ļaujot uzzināt praktiskas lietas, kas palīdzētu iedzīvoties Latvijā. Ikviens klausītājs varēs uzzināt vispārīgas lietas par medicīnas sistēmu Latvijā, sociālo atbalstu krīzē nonākušajām personām, kā arī aktīvās atpūtas iespējām pieaugušajiem un bērniem.

Reģistrācija domnīcai noris, aizpildot pieteikšanās veidlapu tiešsaistē.

Domnīca tiek rīkota remigrācijas koordinatoru programmas laikā un kopš 2018. gada katrā no plānošanas reģioniem darbojas remigrācijas koordinators, kas sniedz informatīvu palīdzību cilvēkiem, kas vēlas atgriezties uz dzīvi Latvijā. Rīgas plānošanas reģionā koordinatora funkcijas pilda Daina Šulca. Jautājumu gadījumā remigranti var sazināties, rakstot koordinators@rpr.gov.lv.