Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Siguldas kopienas dārzs “Audz” aizvadījis ražīgu un aizraujošu sezonu

2021-10-27

Ar lekciju cikla noslēdzošās lekcijas nodošanu dārzkopības entuziastu vērtējumam noslēgusies arī Siguldas kopienas dārza “Audz” 2021. gada sezona, kas, pateicoties Siguldas novada pašvaldības atbalstam, šogad bijusi aktīva un ražīga.  

Visi pieci lekciju cikla stāsti ikvienam interesentam pieejami kopienas dārza “Audz” Youtube kanālā. Dārznieces Līgas Eglītes saistošie, personīgajā pieredzē balstītie stāsti ļauj izsekot un uzzināt gan par kopienas dārzu attīstību, gan augsto dobju priekšrocībām, gan komposta veidošanu, gan par sēklu un stādu izcelsmi, gan augu saderību dobēs, gan par slinkās dārzniecības izaicinājumiem. Dārzniece Līga, būdama Cēsu viduslaiku pils virtuves dārza dārzniece un idejas izauklētāja, dāsni dalījās atziņās un padomos ar Siguldas kopienas dārza aktīvajiem dārzniekiem, kā tiekoties klātienē lekciju ieraksta dienās Zaļās villas kvartālā, tā arī kopienas dārza domapmaiņas un saziņas WhatsApp platformā.

Būtisks ieguldījums šogad bijis kopienas dārza infrastruktūras sakārtošanā – atjaunotas esošās un uzstādītas jaunas augstās dobes, radītas noturīgas un stabilas stāvdobes, kas piemērotas un ērtas dārzniekiem senioru vecumā un tiem “zaļo pirkstiņu” īpašniekiem, kas pārvietojas ratiņķrēslā. Liels ieguvums ikvienam kopienas dārzniekam ikdienas darbos bija no jauna tapusī kopmposta novietne un lietus ūdens savākšanas punkts, kas ļāva sekmīgi pārdzīvot šī gada karsto vasaru. Visus šos darbus paveica “Darbnīcu parks” meistari, kas aizrautīgi eksperimentē ar ilgtspējīgu un videi draudzīgu dizaina risinājumu ieviešanu kā iekštelpā, tā ārtelpā. Tāpat Zaļās villas kvartāla teritorijā mājvietu atrada “Darbnīcu parka” puišu konstruētais augu un sēklu maiņas punkts, kas aicināja ļaudis iesaistīties mantoto kultūraugu pavairošanas kustībā.

Pēdējo reizi vienkopus kopienas dārza dārznieki un draugi šogad tikās 1. oktobrī, āra pavardā kopīgi vārot sildošu zupu no dārzā izaudzētajiem ķirbjiem, nofilmējot lekciju cikla noslēdzošo stāstu, piedaloties pateicības meditācijā zemei un noskandējot šūpuļa dziesmu dārzam pirms ziemas miera mākslinieka Kaspara Tobja izpildījumā.  

Kopienas dārzu “Audz” šajā sezonā paspēja apmeklēt dažādi viesi – LTV raidījums “Vides fakti”, TV3 raidījums “900 sekundes”, Latvijas Radio žurnālisti, Rīgas kopienas dārza “Augnīca” pārstāvji, Rīgas Stradiņa universitātes jaunās ergoterapijas speciālistes ar īpašu kustību kompleksu dārzniekiem, kā arī Dabas aizsardzības pārvaldes projekta “LatViaNature” eksperti, ar kuru palīdzību un atbalstu kopienas dārza teritorijā atjaunots dabiskās pļavas fragments.

 

Informāciju sagatavoja:
Kopienas dārza “Audz” projekta koordinatore
Laura Kindzule


Foto: Renārs Grabis