Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Noslēgumam tuvojas projekts “Rakstnieks Anšlavs Eglītis Inciemā”

2021-10-28

Projekta “Rakstnieks Anšlavs Eglītis Inciemā” laikā top digitālā ekspozīcija ar nelielu lasītavu par rakstnieku Anšlavu Eglīti, kurā apkopota rakstnieka daiļrade, kā arī ar Eglīša dzimtu un apkārtni saistītā daiļliteratūra. Ekspozīcija izvietota Inciema ūdenstorņa ēkas telpās. Anšlava Eglīša kultūrvēsturiskā mantojuma apzināšana un digitālās ekspozīcijas izveide top sadarbībā ar Turaidas muzejrezervātu.

Veidojot digitālo ekspozīciju par rakstnieka personību un daiļradi, izmantots inovatīvs risinājums – izveidota interaktīva grāmata, kuras lappuses pāršķirot uz ekrāna tiks projicēts stāsts un informatīvais materiāls par Anšlavu Eglīti.

Jaunizveidotā infrastruktūra Inciema ūdenstorņa ēkā nodrošina iespēju vietējai kopienai un nevalstiskajām organizācijām to izmantot dažādiem mērķiem, piemēram, brīvā laika pavadīšanai, apgūstot jaunas zināšanas un prasmes, rīkojot darbnīcas un izstādes.

Projekta īstenošana un sakārtotā infrastruktūra ir vecinājusi vietējās kopienas mērķtiecīgu vēlmi piedalīties, iesaistīties, piemēram, Anšlava Eglīša dzimšanas dienā organizētā talka Inciema parkā ar vietējo iedzīvotāju aktīvu līdzdalību. Rakstnieka Anšlava Eglīša mantojuma klātbūtne Inciema torņa ēkā bijusi jau daudzus gadus. pateicoties inciemietes, skolotājas Māras Ozolas apkopotajiem materiāliem un izglītojošajiem stāstiem par rakstnieku.

Sadarbībā ar izdevniecību “Sava grāmata “ izdots arī izdevums “Anšlava Eglīša dzīve trijās burtnīcās”, kas pieejams visās Siguldas novada bibliotēkās. Katrā burtnīcā aprakstīta Anšlava Eglīša dzīve trīs laika nogriežņos – bērnībā, jaunībā un svešumā (dzīve Amerikā). Izdevumi veidoti sadarbībā ar Turaidas muzejrezervātu un ir daļa no Anšlavam Eglītim veltītās ekspozīcijas “anšlavs eglītis. jaunais cilvēks”, ko plānots atklāt jau drīzumā. Gan šie izdevumi, gan ekspozīcija ļaus tās apmeklētājiem tuvāk iepazīties ar rakstnieka dzīves gājumu. Katra burtnīca veidota no laikmetīgā stila Bauhaus krāsas toņa vākiem un mākslinieka Vitolda Kucina gleznām grāmatu pirmajā atvērumā. Bauhaus ietekme gan krāsās, gan formās vērojama arī ekspozīcijā.

Projekts “Rakstnieks Anšlavs Eglītis Inciemā”, Nr. 19-04-AL32-A019.2202-000006, ar Rīgas rajona Lauku attīstības biedrības un Lauku atbalsta dienesta atbalstu tiek realizēts Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finansētās Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.–2020. gadam apakšpasākuma “Darbību īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju” ietvaros.

Projekta mērķis ir dažādot sabiedriskās aktivitātes Inciemā, saglabāt kultūrvēsturisko mantojumu novada iedzīvotājiem un pastāstīt par to viesiem, ieviešot jaunas sabiedriskās aktivitātes un piedāvājot inovatīvus risinājumus kultūras mantojuma iepazīšanai, sniedzot ieguldījumu Latvijas kultūrvides veidošanā.

Projekta attiecināmās izmaksas ir 27 213,37 eiro, publiskais finansējums 24 492,03 eiro.

Youtube