Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Informācija par nekustamā īpašuma nodokļa likmi un piemērošanu Siguldas novadā

2021-10-28

Siguldas novada pašvaldības dome apstiprinājusi saistošos noteikumus “Par nekustamā īpašuma nodokļa piemērošanu Siguldas novadā”, kuros ir noteikta kārtība, kādā Siguldas novada administratīvajā teritorijā, tostarp Mālpils, Krimuldas, Lēdurgas un Inčukalna pagastā, piemēro nekustamā īpašuma nodokļa likmes. Noteikumi stāsies spēkā 2022. gada 1. janvārī.

Pieņemtajos saistošajos noteikumos noteikts, ka par neapstrādātu lauksaimniecībā izmantojamo zemi tiks piemērota nodokļa paaugstinātā likme – 3% no kadastrālās vērtības. Papildus par neapstrādātu lauksaimniecībā izmantojamo zemi tiek piemērota likumā noteiktā papildlikme – 1,5% no kadastrālās vērības, līdz ar to kopējā likme par neapstrādātu lauksaimniecībā izmantojamo zemi ir 4,5% no kadastrālās vērtības.

Nekustamā īpašuma nodokļa likme par telpu grupām, kuru lietošanas veids ir dzīvošana, noteikta 1,5% apmērā no objekta kadastrālās vērtības, ja objektā dzīvesvietu nav deklarējusi neviena persona. Likumā noteiktā nekustamā īpašuma nodokļa likme 0,2–0,6% apmērā nosakāma tikai par objektiem, kuros uz taksācijas gada 1. janvāri plkst. 0.00 dzīvesvietu deklarējusi vismaz viena persona.

Divu vai vairāku dzīvokļu mājām, kas nav sadalītas dzīvokļu īpašumos, kā arī telpu grupām nedzīvojamās ēkās, kuru lietošanas veids ir dzīvošana, likumā noteikto nekustamā īpašuma nodokļa likmi piemēro, pieņemot, ka vienai dzīvesvietu deklarējušajai personai piekrīt 50 kvadrātmetri no mājas daļas, kuras lietošanas veids ir dzīvošana un kura netiek izmantota saimnieciskās darbības veikšanai, un šai daļai piekrītošo koplietošanas telpu platību, savukārt, ja objektā dārza mājas un vasarnīcas ar kopējo platību, kas lielāka par 40 kvadrātmetriem, taksācijas gada 1. janvārī plkst. 00.00 dzīvesvieta nav deklarēta nevienai personai, piemēro likmi 0,6% no objekta kadastrālās vērtības.

Tāpat noteikts, ka ar nekustamā īpašuma nodokli netiek apliktas dzīvojamo māju palīgēkas (to daļas), kuru platība pārsniedz 25 kvadrātmetrus un kuras netiek izmantotas saimnieciskās darbības veikšanai, izņemot garāžas. Savukārt būve, kas klasificēta kā vidi degradējoša, sagruvusi vai cilvēku drošību apdraudoša, tiks aplikta ar nekustamā īpašuma nodokļa likmi 3% apmērā.

Turpmāk nekustamā īpašuma nodokli par daudzdzīvokļu dzīvojamo māju (tās daļu), kas ierakstīta zemesgrāmatā uz pašvaldības vārda, un pašvaldībai piederošo vai piekritīgo zemi, uz kuras šī māja atrodas, maksā pašvaldības daudzdzīvokļu dzīvojamo māju īrnieki un nomnieki, tiesiskie valdītāji vai lietotāji.

Saistošie noteikumi pieejami šeit. Jautājumu vai neskaidrību gadījumos par saistošajiem noteikumiem lūdzam vērsties Siguldas novada pašvaldības Pakalpojumu centrā Siguldā, Raiņa ielā 3, pie nodokļu administratorēm vai zvanīt uz tālruņa numuru 67385830.