Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Gaujas senielejas posmā Turaida–Sigulda iestājies tehnoloģiskais pārtraukums

2021-11-23

VSIA “Latvijas Valsts ceļi” informē, ka reģionālā autoceļa pārbūvē P8 no Turaidas līdz Siguldai noteikts tehnoloģiskais pārtraukums līdz nākamā gada pavasarim, kas nozīmē, ka šobrīd ikdienas satiksme nav traucēta, lai gan saglabāti ātruma ierobežojumi 40 un 50 km/h, kā arī ir aizliegta smagā autotransporta kustība.

Šajā ceļa posmā būvdarbu laikā paredzēts pārbūvēt esošo ceļa konstrukciju un veikt pilnu segas pārbūvi, izbūvējot salturīgo slāni, pamatus un ieklājot asfaltbetonu. Apgaismota ietve tiek būvēta Turaidas nogāzē līdz esošajai gājēju takai pie Gūtmaņa alas, kā arī Siguldas nogāzē līdz Gaujas tiltam. Lai nodrošinātu kontrolētu ūdens atvadi no ceļa konstrukcijas un mazinātu nogāžu eroziju, tiek izbūvēta drenāžas un lietus ūdens kanalizācijas sistēma.

Kopš 2021. gada maija vidus, kad sākta pārbūve, būvobjekta sākumposmā līdz krustojumam ar autoceļu Ragana–Turaida jau paveikta ceļa konstruktīvo kārtu pārbūve, izbūvēta brauktuve, kam saskaņā ar projektu ieklāts bruģa segums. Daļēji izbūvēta ietve un sākta ietves apgaismojuma izbūve, kā arī izbūvēta lietus ūdens kanalizācija.

Posmā gar Gūtmaņa alu līdz tiltam pār Gauju līdz šim paveikta ceļa konstruktīvo kārtu pārbūve, izbūvēta asfaltbetona apakškārta. Lai nostiprinātu ceļa masīvu un nogāzi, 80 metru posmā zem autoceļa nomales (kreisajā pusē) veikta dziļās grunts stabilizācijas kolonnu rindas izbūve. Tāpat daļēji izbūvēta ietve un sākta ietves apgaismojuma izbūve, izbūvēta lietus ūdens kanalizācija un daļēji pabeigti gājēju tuneļa atjaunošanas darbi.

Siguldas nogāzē – posmā no tilta pār Gauju līdz Siguldai veikta ceļa konstruktīvo kārtu pārbūve, izbūvēta asfaltbetona apakškārta. Tāpat arī daļēji izbūvēta ietve un sākta ietves apgaismojuma izbūve, izbūvēta lietus ūdens kanalizācija.

Atsākoties būvdarbiem 2022. gada pavasarī, Turaidas nogāzē – posmā no krustojuma ar autoceļu Ragana–Turaida (tai skaitā P7 pieslēguma zonā P8) līdz tiltam pār Gauju – tiks izbūvētas ceļa konstruktīvās kārtas, ieklāta asfaltbetona apakškārta un dilumkārta. Būvuzņēmējs izbūvēs ietvi un tās apgaismojumu, lietus ūdens kanalizāciju. Tiks pabeigti gājēju tuneļa atjaunošanas darbi, ietves un tās apgaismojuma izbūve. Visā posmā izbūvēs asfaltbetona virskārtu, uzstādīs satiksmes organizācijas un drošības aprīkojumu, kā arī veiks apzaļumošanu, uzstādīs soliņus un atkritumu urnas.

Jau ziņots, ka projektu uzrauga tā pasūtītājs VSIA “Latvijas Valsts ceļi” un darbus par līgumcenu 4 369 966 eiro (ar PVN) veic SIA “Binders”. Projekta autors ir SIA “Projekts 3”. Būvdarbus plānots noslēgt 2022. gada vasarā.