Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Noslēgusies ielu un ceļu būvniecības sezona; iesāktie darbi tiks turpināti nākamgad

2021-11-29

Iestājoties ziemīgiem laikapstākļiem, noslēgušies apjomīgākie ielu un ceļu izbūves darbi tajās ielās, kuru ekspluatācijā nodošanas laiks noteikts 2022. gadā. Atsevišķos ielu posmos vēl var notikt nelieli zemes darbi, kuri pieļaujami piemērotos laikapstākļos. Tuvojoties salam, ielu segumi tiks izveidoti tā, lai tos varētu lietot ziemas apstākļos, saglabājot atsevišķus pārvietošanās ierobežojumus. Līdz šim darbi noslēgušies un jaunus ielu un ceļu segumus ieguvuši vairāk nekā 40 posmi, Siguldas novada pašvaldībai kopumā investējot vairāk nekā piecus miljonus eiro.

 

Darbi turpināsies vairākās pilsētas ielās

Šajā gadā uzsākās un nākamajā gadā turpināsies vairāku ļoti būtisku Siguldas pilsētas ielu atjaunošanas lielākie darbi, kas šobrīd nenotiek tehnoloģiskā pārtraukuma dēļ, tomēr, kamēr laikapstākļi ļauj turpinās nelieli zemes darbi, kurus var veikt šādos laikapstākļos. Līdz šim daļai Jūdažu ielas ceļa seguma izbūvēta asfalta apakškārta, bet otrajā daļā komunikāciju izbūve vēl turpinās, kā rezultātā no 6. decembra tiks slēgts Helmaņa un Jūdažu ielas krustojums. Savukārt ceļa seguma izbūve turpināsies nākamajā gadā, kad notiks arī gājēju ietves un apgaismojuma izbūves darbi.

Līdzīgs tehnoloģiskais process norit arī Mālkalnu, Kalmju un Vizbuļu ielās Siguldā. Darbi tiks atsākti pavasarī, bet līdz tam, pielāgojoties laikapstākļiem, tiek paveikti nelieli zemes darbi. Minēto ielu izbūvei plānots investēt turpat 2 miljonus eiro, no kuriem valsts finansējums piešķirts 1,5 miljonu apmērā.

Būvdarbi noslēgušies vairāk nekā 40 ielu posmos

2021. gada būvniecības sezonā veikti pārbūves darbi Vainagu ielā Siguldā, kurā izbūvētas apakšzemes komunikācijas un ieklāts bruģa segums. Ielā izveidots jauns apgaismojums un visu satiksmes dalībnieku drošībai saskaņā ar Siguldas identitāti veidojošā tematiskā plānojuma vadlīnijām uzstādītas ceļa zīmes “Dzīvojamā zona”, kuru darbības zonā atļautais braukšanas ātrums ir 20 kilometri stundā. Pielietojot reciklēšanas tehnoloģiju, asfaltsegums ieklāts arī Raunas un Trimpus ielās Siguldā. Savukārt Inčukalnā ekspluatācijā pēc pārbūves nodota Miera iela.

Uzlabojot teritoriju uzņēmējdarbības attīstībai un piekļuves nodrošināšanai, šajā gadā pabeigti divi asfaltētie ielu posmi Lauku ielā no Gāles ielas līdz apgriešanās laukumam aiz Beltes ielas, kā arī izbūvēts Limbu ceļš. Abām ielām Siguldā izveidoti gājēju ceļi un ielu apgaismojums.

Šosezon uz vairākiem ceļiem Mālpils pagastā infrastruktūras uzlabošanas darbi pabeigti Jaunajā un Krasta ielā, Enerģētikas ielā un arī uz autoceļiem Sidgunda–Ezeri–Kārde, Baņģi–Pilskalni, kā arī Nākotnes ielas posmā no krustojuma ar autoceļu V58 (Sigulda–Allaži–Ausmas) līdz grantētajam ceļa posmam. Papildus tam pie bērnudārza “Māllēpīte” izbūvēts žogs, labiekārtots un noasfaltēts saimnieciskais iekšpagalms, izveidojot tajā papildu autostāvvietas un norobežotu vietu atkritumu konteineriem. Savukārt Krimuldā, Saules ielā 1A (pie būvvaldes ēkas), tika sakārtota automašīnu stāvvieta.

Šā gada pirmajā pusgadā veiksmīgi noritēja dubultās virsmas apstrāde 29 Siguldas ielu posmos: jaunu ielas dubultā seguma virskārtu ieguva Zemgales, Kārklu, Egļu, Dīķa, Cīruļu, Ķiršu, Alauksta, Pērles, Riekstu, Tūristu, Slēpotāju, Satiksmes, Čiatūras, Zvaigžņu, Pīlādžu, Strauta, Dailes, Atmodas, Birzes, Dzintaru, Gulbju, Gāršas, Laurenču, Krasta, Purva, Tilta, Smilšu, Liepu iela, kā arī Strēlnieku ielas iztrūkstošā posma pārveide ar dubultās virsmas segumu.

Uzlabota gājēju un velosipēdistu drošība

Siguldā šovasar pārbūvētas trīs gājēju ietves: Ausekļa un Raiņa krustojumā ar sadalošo joslu, gājēju pāreja un celiņš pie Raiņa parka, kā arī paceltā gājēju pāreja pie ūdenstorņa Ausekļa ielā. Tāpat arī izbūvēta gājēju ietve, sākot no Ata Kronvalda ielas līdz ieejai Raiņa parkā pretī bērnu batutam. Izbūvēta arī gājēju ietve Oskara Kalpaka ielā Raiņa parka pusē no Raiņa līdz Parka ielai ar pagriezienu uz Parka ielu līdz ieejai pie skeitparka Raiņa parkā. Papildus tam sakārtots automašīnu stāvlaukums Parka ielā pie parka.

Šajā gadā satiksmes drošības uzlabošana veikta, nomainot vairāk nekā 100 ielu apgaismojuma spuldzes, pastiprinot gaismas ķermeņus tieši virs gājēju pārejām Siguldas pilsētas ielās, kā arī jauna apgaismes līnija izveidota Raganā. Apgaismojums uzstādīts gan sen apdzīvotās ielās Raganā, piemēram, Ceriņu ielā, gan jaunajās ielās – Saules, Gavēņu un Skolas ielā, kur šobrīd notiek intensīva jaunu māju būvēšana.

Papildus tam ar termoplastu ieklāta ribjosla Pils ielā, kas samazina automašīnu braukšanas ātrumu, lai pa koplietojamo joslu drošāk varētu pārvietoties arī riteņbraucēji. Šāds lēmums pieņemts pēc diskusijām ar sabiedrību, kura rosināja parastās baltā krāsojuma horizontālās līnijas aizstāt ar izturīgākām un funkcionālākām ribjoslām.

Vasarā tika aktualizēts arī jautājums par gājēju pārejas izveidošanai pār Nurmižu ceļu pie Nākotnes ielas Ķiparos, tomēr pēc atkārtotas pašvaldības vēršanās pie VSIA “Latvijas Valsts ceļi”, saskaņojums tās izbūvei nav iegūts, jo transportlīdzekļu satiksmes un gājēju plūsmas analīze neparāda intensīvu kustību šajā posmā.

Būvdarbi Siguldas novada apkārtnē

Papildus tam Siguldas novada apkārtnē norisinājušies arī VSIA “Latvijas Valsts ceļi” veikti remontdarbi. Atjaunots ceļa segums 4,5 kilometru garumā uz valsts autoceļa V58 (Sigulda–Allaži–Ausmas) posmā no Siguldas līdz Stīveriem, kā arī atjaunots asfaltētais segums 15 kilometru garumā uz reģionālā autoceļa P8 (Inciems–Sigulda–Ķegums) posma no Jūdažiem līdz Mālpilij.

Nākotnes ielā Mālpils centrā, kas ir autoceļa V59 (Mālpils–Peļņi) posms, atjaunotas ceļa apmales un ietves, veikta brauktuves atjaunošana. Tāpat arī valsts reģionālā autoceļa P3 (Garkalne–Alauksts) posmā no krustojuma ar V58 (Sigulda–Allaži–Ausmas) līdz ceļa grantētajam posmam 10 kilometru apjomā norisinājusies ceļa seguma atjaunošana.

Tehnoloģiskais pārtraukums iestājies arī VSIA “Latvijas Valsts ceļi” organizētajā autoceļa P8 (Inciems–Sigulda–Ķegums) posmā no Turaidas līdz Siguldai. Izbūvētas apakšzemes komunikācijas un ieklāta asfalta apakškārta. Darbi atsāksies pavasarī.

Par citu ielu remontdarbiem, kurus līdzās iesāktajiem projektiem plānots veikt 2022. gada būvniecības sezonā, pašvaldība informēs pēc budžeta apstiprināšanas janvārī.