Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Krimuldā varēs noskatīties spēlfilmu “Emīlija. Latvijas preses karaliene”

2022-01-12

Krimuldas Tautas nams no 21. līdz 28. janvārim piedāvā iespēju noskatīties vēsturisko daudzsēriju filmu “Emīlija. Latvijas preses karaliene”. 21. janvārī plkst. 18.30 skatītājiem tiks piedāvāta daudzsēriju filmas 1. un 2. sērija, 22. janvārī plkst. 16.00 – 3., 4. sērija un dokumentālā filma par Emīliju Benjamiņu, bet 28. janvārī plkst. 18.30 – 5. un 6. sērija.

Vēsturiskā daudzsēriju filma “Emīlija. Latvijas preses karaliene” ir stāsts par Latvijas vēsturē bagātāko sievieti un izdevēju Emīliju Benjamiņu un viņas dzīvi, sākot no 1924. gada, kad kopā ar vīru Antonu Benjamiņu nolemj izdot ilustrēto izdevumu “Atpūta”, kas kļūst par vienu no populārākajiem dzīvesstila izdevumiem Latvijā. Tas ir stāsts par neatkarīgu, modernu un spēcīgu sievieti, kura iekaro savu vietu 30. gadu žurnālistikas un sabiedrības elitē, nodevību un traģisku bojāeju 1941. gadā, it kā sekojot tā laika populārā gaišreģa Finka pareģojumam par Emīlijas dzīvi.

Filmas stāsts balstīts uz patiesiem notikumiem un reālām personām, bet daži tēli, to raksturi, ainas un notikumi ir izdomāti radošajā procesā, lai atspoguļotu notikumus un radītu filmas dramaturģisko stāstu.

Režisors: Andis Mizišs, Dāvis Sīmanis, Kristīne Želve, Gints Grūbe. Aktieri: Edgars Ozoliņš, Guna Zariņa, Juris Bartkevičs, Raimonds Celms, Enzo Leonardo Borneo, Sandis Runge, Baiba Broka, Ligita Dēvica, Inga Tropa-Fišere, Uva Segliņa, Artūrs Skrastiņš, Lauris Dzelzītis, Uldis Anže, Arnolds Osis, Jēkabs Reinis, Gatis Maliks, Dainis Gaidelis.

Ieeja kino apmeklētājiem, kas ir veikuši pilnu vakcinācijas kursu, uzrādot derīgu Covid-19 vakcinācijas vai izslimošanas sertifikātu. Atgādinām, ka uz pasākumu obligāti jāņem līdzi arī personu apliecinošs dokuments (pase vai ID karte), lai varētu apliecināt sertifikāta atbilstību.

Biļetes cena 3 eiro, arSiguldas novada ID karti – 2,50 eiro.


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.