Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Siguldas novadā deklarēti vairāk nekā 32,4 tūkstoši iedzīvotāju; saglabājas pozitīvs dabiskais pieaugums

2022-01-13

2021. gada 1. jūlijā spēkā stājās administratīvi teritoriālā reforma, apvienojoties Siguldas novadam ar Krimuldas un Mālpils novadu, kā arī Inčukalna pagastu. Tobrīd jaunizveidotajā Siguldas novadā bija deklarēti 32 267 iedzīvotāji. Dati uz 2022. gada 1. janvāri uzrāda, ka novadā deklarēto iedzīvotāju skaits pieaudzis par 153 pusgada laikā, sasniedzot kopumā 32 420​ deklarēto iedzīvotāju skaitu.

Pagājušajā gadā Siguldas novada Dzimtsarakstu nodaļā reģistrēti 369 jaundzimušie, savukārt miršanas gadījumi reģistrēti 229, līdz ar to novadā kopumā saglabājoties pozitīvam dabiskajam pieaugumam, kā tas ir bijis arī iepriekšējos gados. Tāpat arī 2021. gadā Siguldas slimnīcā ir piedzimuši vairāk nekā tūkstoš mazuļu.

Dzimtsarakstu nodaļā reģistrēto jaundzimušo vidū ir 196 zēni, bet 173 ir meitenes. Aizvadītā gada populārākie vārdi ir Olivers, Kārlis, Jēkabs, Roberts, Gustavs, Amēlija, Dārta, Estere, Marta, bet interesantākie vārdi – Amirans, Aidens, Darels, Hārvijs, Karamello, Freja, Leija, Mia un Naomi.

2021. gadā Sigulda kļuva arī par iemīļotu vietu jaunlaulātajiem, kopš aprīļa piedāvājot gredzenus mīt atjaunotajā Siguldas Jaunajā pilī. Pērn Siguldas novadā reģistrētas 228 laulības – 196 Siguldas novada Dzimtsarakstu nodaļā, bet 32 – novada baznīcās. Siguldas Jaunajā pilī svinīgas laulību ceremonijas aizvadīja 157 pāri, bet 22 jaunlaulātie izvēlējās “Jā” vārdu teikt citās skaistās vietās novada teritorijā. Visbiežāk laulību izvēlējušās noslēgt personas vecumā no 25 līdz 34 gadiem.

Jau ziņots, ka tiem novadniekiem, kuri pastāvīgi ir deklarējušies Siguldas novadā, ir iespēja atjaunotajās pils telpās svinēt savu īpašo dienu ar atlaidi līdz pat 75%. Tāpat Siguldas novada Dzimtsarakstu nodaļa nodrošina pakalpojumu sniegšanu arī Mālpilī un Krimuldā.