Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

14. janvārī Oberhofā Nāciju kausā startēs novada sportisti

2022-01-13

Piektdien, 14. janvārī, Vācijas pilsētā Oberhofā norisināsies Nāciju kauss jeb kvalifikācijas sacensības Eberspacher Pasaules kausa 8. posmam. Pasaules kausa posmā startēt kopumā pieteikušies 143 sportisti no 25 valstīm. Kvalifikācijas sacensībās piedalīsies divi latvieši: Sigita Bērziņa un Artūrs Dārznieks. Pārējie Latvijas izlases sportisti ir izcīnījuši vietu stiprāko grupā pēc iegūtajiem punktiem pēdējos trijos Eberspacher Pasaules kausa posmos. Stiprāko grupa – 12 dāmas, 15 vīri un 12 divvietīgās ekipāžas.

Kendija Aparjode traumas dēļ izlaidīs arī šo pasaules kausa posmu, savukārt novadniece Ulla Zirne pēc Siguldas posma ir izlēmusi sezonu noslēgt un atlikušajos Eberspacher Pasaules kausos nepiedalīties. Riks Kristens Rozītis, nekvalificējoties Ziemas olimpiskajām spēlēm, savu karjeru kamaniņu sportā noslēdz, turpinot  kamaniņu sportā sevi realizēt trenera amatā.

Piektdien, 14. janvārī, pēc Nāciju kausa izmēģinājuma režīmā norisināsies BMW Sprinta Pasaules kauss jaunā formātā. Jaunā formāta Sprinta kausā šoreiz piedalīsies visi sportisti, arī tie, kas nebūs kvalificējušies pamatsacensībām. Tāpat jaunajā Sprinta kausa versijā tiks uzņemts starta reakcijas laiks, kas tiks summēts ar finiša laika rezultātu.

Ņemot vērā to, ka šis BMW Sprinta Pasaules kauss norisināsies testa režīmā, tas netiks pieskaitīts Pasaules kausu un BMW Sprinta Pasaules kausu kopvērtējumam. Pēc trīs BMW Sprinta Pasaules kausiem, kas norisinājās Sočos, Insbrukā un Siguldā, ar 285 punktiem Andris un Juris Šici ir izcīnījuši uzvaru un ieguvuši Mazo kristāla globusu. Savukārt otrajā un trešajā vietā Vācijas vadošie dueti, attiecīgi, otrajā vietā ar 231 punktu Tonijs Eggerts/Saša Benekens (Toni Egger/Sasha Benecken), bet trešajā vietā ar 172 punktiem Tobiass Vendls/Tobiass Arlt (Tobias Vendl/Tobias Arlt).

Vīriešu konkurencē Kristers Aparjods BMW Sprinta Pasaules kausu kopvērtējumā tūlīt aiz goda pjedestāla, 3. vietai piekāpjoties par 12 punktiem. Gintam Bērziņam –  141 punkts un 8. vieta. Savukārt Rikam Kristeram Rozītim Siguldā izcīnītie 26 punkti, kas ļāvuši ierindoties 20. pozīcijā.

No sieviešu dāmām vislielāko punktu skaitu izcīnīja Elīzai Tīruma, kura, startējot visos trīs BMW Sprinta Pasaules kausa posmos, guvusi 134 punktus. Kendija Aparjode ar izcīnītajiem 60 punktiem Sočos ierindojās 15. vietā, bet Ulla Zirne, Siguldā izcīnot 46 punktus, ierindojās 19. vietā. Savukārt Elīnai Ievai Vītolai 30 punkti un 23. vieta.

Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases startiem aicinām sekot līdzi tiešraidēs – TV4 un interneta portālā Sportacentrs.com.

Sestdien, 15. janvārī:

  • plkst. 10.30 pirmais brauciens – vīrieši;
  • plkst. 12.05 otrais brauciens – vīrieši;
  • plkst. 13.45 pirmais brauciens – divvietīgās ekipāžas;
  • plkst. 15.05 otrais brauciens – divvietīgās ekipāžas.

Svētdien, 16. janvārī:

  • plkst. 11.30 pirmais brauciens – sievietes;
  • plkst. 12.55 otrais brauciens – sievietes;
  • plkst. 14.50 komandu stafete.

Tāpat Latvijas Kamaniņu sporta federācija ceturtdien, 13. janvārī, nosauca tos 10 kamaniņu sportistus, kuri dosies uz Pekinas olimpiskajām spēlēm. Uz olimpiskajām spēlēm dosies Kendija Aparjode, Elīza Tīruma, Elīna Ieva Vītola, Kristers Aparjods, Gints Bērziņš, Artūrs Dārznieks, Andris Šics/Juris Šics, kā arī Mārtiņš Bots/Roberts Plūme.

 

Informāciju sagatavoja:
LKSF sabiedrisko attiecību speciāliste
Ieva Ose

Foto: Mareks Gaļinovskis