Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Šonedēļ Siguldas novadā: sportiskas aktivitātes, izstādes un citi notikumi

2022-01-14

Šajā nedēļas nogalē Siguldas novada iedzīvotāji un viesi aicināti apmeklēt kultūrvietas, lai aplūkotu plašo izstāžu piedāvājumu. Tāpat novadnieki aicināti doties uz Inciema torni, kur apmeklētājus gaida šonedēļ atklātā interaktīvā ekspozīcija “anšlavs eglītis. jaunais cilvēks”. Sportisko aktivitāšu cienītāji aicināti piedalīties bezmaksas sporta nodarbībās vai apmeklēt slēpošanas kalnus, taču mākslas entuziasti gaidīti kultūras centrā “Siguldas devons”, lai tiktos ar gleznotāju un izstādes “Pelēkās vielas” veidotāju Signi Vanadziņu. Tāpat šajā nedēļas nogalē Turaidas muzejrezervātā brīvdabā aplūkojami lielformāta puzuri.

 

Piektdien, 14. janvārī

No plkst. 10.00 Inciemā atvērta mūsdienīgā un interaktīvā ekspozīcija “anšlavs eglītis. jaunais cilvēks”. Inciema torņa 2. stāvā izvietotā ekspozīcija vēsta par rakstnieka dzīvesgājumu vizuāli uztveramā veidā. Ekspozīcija apskatei ir atvērta darbdienās no plkst. 10.00 līdz 16.00. Ieeja ir bez maksas, taču, ievērojot epidemioloģiskās drošības prasības, apmeklējums ir iepriekš jāpiesaka tīmekļa vietnē www.anslavseglitis.lv, rakstot uz e-pasta adresi anslavs@sigulda.lv vai mobilajā lietotnē Bookla. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 10.00 Siguldas Sporta centra Spēka zālē notiks bezmaksas nodarbība cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Pieteikšanās, zvanot biedrībai “Cerību spārni” uz tālruņa numuru 26879835 (Marika) vai 29226327 (Marita).

 

Sestdien, 15. janvārī

Visas dienas garumā ikviens aicināts nolikt ziedus un iedegt svecīti pie skulptūras “Žests” Institūta ielā 5A, ko izcilās novadnieces, režisores un teātra pedagoģes Felicitas Ertneres piemiņai veidojusi Siguldas novada māksliniece Solveiga Vasiļjeva. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 14.00 kultūras centrā “Siguldas devons” notiks tikšanās ar izstādes “Pelēkās vielas” mākslinieci Signi Vanadziņu. Lai apmeklētu tikšanos, nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, rakstot uz e-pasta adresi kultura@sigulda.lv. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Svētdien, 16. janvārī

Plkst. 10.30 Fischer slēpošanas centrā notiks bezmaksas distanču slēpošanas apmācības jauniešiem vecumā no 12 gadiem un pieaugušajiem. Pieteikšanās nodarbībai, zvanot uz tālruņa numuru 29118847. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Izstādes un citas norises

Siguldas pils kvartālā līdz 15. janvārim ir iespēja apskatīt īpašu gaismas stāstu “Visu sasienu saules stariņiem”. Gaismas stāstu veido pieci Ziemassvētku mākslas gaismas objekti, kas ļauj “izdzīvot” paaudžu paaudzēs iemīļotu svētku dzejoļu motīvus. Gaismas skulptūras veidojusi māksliniece Iveta Šmita, iedvesmojoties no visiem zināmajiem klasiķu Raiņa, Viļa Plūdoņa, Kārļa Skalbes un Aspazijas dzejoļiem, savukārt dzejoļus ierunājis aktieris Jānis Āmanis.

Kultūras centrā “Siguldas devons” līdz 15. janvārim skatāma gleznotājas Signes Vanadziņas izstāde “Pelēkās vielas”. Izstādē eksponēti ne tikai darbi no sērijas “Pelēkās vielas”, bet arī gleznas, kas tapušas pēdējā gada laikā, un arī pa kādam senākam darbam, kas piestāv šim brīdim. Izstāde kultūras centra “Siguldas devons” zālē “Silva” skatāma darbdienās no plkst. 11.00 līdz 18.00 un sestdienās no plkst. 10.00 līdz plkst. 16.00.

Siguldas Jaunās pils salonā apskatāma Vladimira Tjurina piemiņai veltīta fotomākslas izstāde “Pro et contra”. Vladimirs Tjurins ar fotomākslu aizrāvies kopš 15 gadu vecuma, tā kļuva par viņa aicinājumu un profesiju visa mūža garumā. Izstāde ar mākslinieka moto “Pro et contra” ir piemiņa siguldietim.
Ieeja izstādē iekļauta pils apmeklējuma cenā. Ieejas maksa Siguldas Jaunajā pilī ir 4,50 eiro, bet studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, apmeklētājiem arSiguldas novada ID karti – 1 eiro.

Turaidas muzejrezervātā apskatāma, sadzirdama, sajūtama un, pašam apmeklētājam līdzdarbojoties, izbaudāma brīvdabas kinētisko objektu izstāde “Skanošo puzuru dārzs saules gada ritmos”. Ieejas maksa Turaidas muzejrezervāta teritorijā – 0,70 līdz 3 eiro. Turaidas muzejrezervāts atvērts katru dienu no plkst. 10.00 līdz 18.00.

Mālpils Kultūras centra izstāžu zālē aplūkojama gleznotājas Kristīnes Kutepovas personālizstāde “Dabas klātbūtne”. Izstādes darbos atrodami stāsti par liepu ziediem Lielupes krastā, kaķa noslēpumaino pasauli, Palermo kalniem, meža gariem un par pāreju no viena posma citā. Gleznas atspoguļo un atgādina par dabas klātbūtni visur, arī abstraktās lietās. Bet vēl tikai šajā nedēļas nogalē apskatei pieejama Ziemassvētku pastkartīšu izstāde, kas eksponēta 2. stāva vestibilā.

Pie Lēdurgas Kultūras nama īpašā autobusā izveidota audiovizuāla izstāde, kas vēsta par barikāžu laika notikumiem 1991. gadā, kad Baltijas iedzīvotāji iestājās par savu valstu brīvību. Ekspozīcijā skatāmi gan dažādi Lēdurgas bibliotēkas sagatavotie materiāli, gan video. Izstādes autobuss būs atvērts līdz 22. janvārim katru dienu no plkst. 13.00 līdz 15.00. Citā laikā to iespējams apskatīt, iepriekš piesakoties, zvanot uz tālruņa numuru 29166140.

Inčukalna Tautas namā aplūkojama Inčukalna mākslinieku kopas izstāde “Emocijas”. Izstādē “Emocijas” eksponēti vairāku mākslinieku – Paula Putniņa, Anda Gūtmaņa, Ievas Kalniņas, Vitas Ošas, Ritas Bormanes, Zigurda Bormana, Aijas Ausējas-Rudzītes, Rasmas Baltgailes, Modra Baloža, Evijas Keišas, Jāņa Purcena, Lilitas Joņinas, Daces Visnolas un Daces Saulītes – darbi.

Siguldas pagasta Kultūras centrā apskatāma fotogrāfa Aigara Hibnera izstāde “Spēle”, kurā eksponēti darbi ar Liepājas teātra aktieriem, kas pirms vai pēc izrādes un pat izrādes laikā ļāvušies spēlei ar fotogrāfu. Fotoizstāde apspoguļo tēlus ārpus dekorācijām, kuros ļoti īsā laika sprīdī noķerti pareizie mirkļi – tēla vīzija, noskaņa un emocijas –, kas iekļāvušies vienā kadrā.

Siguldas novada bibliotēkā skatāmas vairākas izstādes – mākslinieka Aigara Truhina gleznu izstāde “Horizonti” un izstāde “…” izstāžu cikla “Rakstnieks, ilustrators un lasītājs satiekas grāmatā” laikā, kā arī tematiskā izstāde “Jauns gads – jauna apņemšanās”, literārā izstāde “Doma atver debesis. Rakstniecei Laimai Kotai – 60” un novadpētniecības izstāde “Siguldas bobsleja un kamaniņu trasei – 35”.

Tūrisma informācijas centra Ausekļa ielā 6 logos eksponēta Mākslu skolas “Baltais flīģelis” audzēkņu grafikas darbu izstāde “Ziemeļu nakts”.

Krimuldas bibliotēkā aplūkojamas literārās izstādes “Rakstniekam Umberto Eko – 90”, “Rakstniekam Egilam Lukjanskim – 85” un “Rokdarbi ziemas vakariem”.

Allažu pagasta bibliotēkā skatāma tematiskā izstāde “Es saku – PALDIES!”.

Inčukalna bibliotēkā aplūkojama tematiskā izstāde “Janvāra barikādes”.

 

Vienlaikus atgādinām, ka, apmeklējot sporta nodarbības un kultūras pasākumus, dalībniekiem jāievēro epidemioloģiskie drošības pasākumi. Ievērojot epidemioloģiskos noteikumus, sporta nodarbībās, kultūras vai citos pasākumos var piedalīties personas, kuras kopā ar personas apliecinošu dokumentu (pasi vai ID karti) var uzrādīt sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu, kas apliecina, ka persona ir pabeigusi pilnu vakcinācijas kursu vai pārslimojusi Covid-19 pēdējo 6 mēnešu laikā.


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.