Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

“Zelta Zivtiņas čempionāta” fināls Siguldā pulcē 3000 skolēnus

2022-05-12

Šonedēļ sācies “Zelta Zivtiņas čempionāta” fināls, kas pirmo reizi trīs nedēļu garumā norisinās Siguldā, kur Svētku laukumā radīta speciāla sacensību pilsētiņa. Šīs ir lielākās un iespaidīgākās sacensības “Zelta Zivtiņas čempionāta” 16 norises gadu laikā – unikālo pilsētiņu uzbūvēja 15 cilvēku komanda četru dienu laikā, savukārt stafešu plānošana no idejas līdz prototipu būvēšanai aizņēma vairāk nekā trīs mēnešus. Vērienīgās skolēnu sporta un prāta spēles pulcēs 3000 skolēnus no visas Latvijas, kas sacentīsies par vērtīgām balvām un ceļojošo kausu.

Šogad pirmo reizi “Zelta Zivtiņas čempionāta” fināls notiks nevis vienu dienu kā ierasts, bet triju nedēļu garumā – no 10. līdz 27. maijam. Rūpēs par epidemioloģisko drošību un bērnu veselību sacensības tiek organizētas pēc īpaša grafika, lai samazinātu skolēnu pulcēšanos vienuviet. Attiecīgi katra klase ieradīsies čempionāta pilsētiņā iepriekš noteiktā laikā un sacensībās pavadīs aptuveni 2,5 stundas. Finālā iekļuvušās 120 klases sacentīsies starp komandām 5.–6. klašu, 7.–9. un 10.–12. klašu grupā.

Lai kļūtu par čempioniem, bērniem jārisina gan atjautības un erudīcijas, gan veiklības, jautrības un draudzības pilni uzdevumi. “Zelta Zivtiņas čempionāta” fināla pilsētiņu veido četras zonas. Zonā “Komandas drosmes lēciens” ir lēkšanas tornis un klases pārbauda savu komandas garu un drosmi, tiecoties pēc lieliem un vēl lielākiem mērķiem. Čempionāta zonā “Varoņdarbi rodas kopā!” ir minispēles un valda kņada, burzma un draudzība, mācoties to, ka katram, pat šķietami mazam darbiņam ir liela nozīme. Zonā “Droši tiešsaistē. Droši ikdienā” skolēni domā par kiberdrošību un to, kā sevi pasargāt internetā, lai nekļūtu par krāpnieku upuri, savukārt zonā “Ar elektrību neriskē!” skolēni tiek izglītoti par elektrodrošības jautājumiem, pētot elektrības sadales ceļu un rīcību dažādās ar elektrodrošību saistītās situācijās.

Čempionāta finālā startēs arī trīs novada komandas – Laurenču sākumskolas 5.a klase, Siguldas Valsts ģimnāzijas 7.e klase un 9.b klase.