Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

PRECIZĒTS: Visā Siguldas novadā norisināsies liela izmēra atkritumu nodošanas akcija

2022-05-17

Rūpējoties par saviem iedzīvotājiem un vides tīrību, Siguldas novada pašvaldība ir radusi iespēju atbalstīt novada iedzīvotājus, organizējot liela izmēra atkritumu nodošanas akciju. Tās laikā vairākās vietās novadā tiks novietoti liela izmēra konteineri, kuros Siguldas novadā deklarētie iedzīvotāji vai nekustamo īpašumu īpašnieki, kuriem ir noslēgts līgums ar atkritumu apsaimniekotāju par atkritumu izvešanu, varēs bez maksas nodot liela izmēra atkritumus.

Liela izmēra atkritumi ir nolietotas mēbeles, veci dīvāni, paklāji un citas lietas, kuras nav bīstamas, bet sava lielā un nestandarta izmēra dēļ neietilpst atkritumu konteinerā, kuru izmantojam ikdienā. Piemēram, mēbeles, skapīši, gultas, krēsli, datorkrēsli, dīvāni, matrači un citas mēbeļu daļas, paklāji, bērnu ratiņi, gludināmie dēļi un citi. Savukārt automašīnu riepas, nolietota elektrotehnika vai būvgruži nav klasificējami kā liela izmēra atkritumi un akcijas laikā netiks pieņemti.

Viena mājsaimniecība bez maksas varēs nodot līdz 2 kubikmetriem jeb piecas liela izmēra atkritumu vienības, taču aicinām ņemt vērā, ka skapji un tiem līdzīgi priekšmeti ir jānodod izjauktā veidā. Pie konteinera būs pašvaldības darbinieks, kas organizēs pieņemšanu, tostarp nodrošinās, lai konteinerā netiktu samesti neatbilstoši atkritumi. Novadā deklarētajiem iedzīvotājiem jāuzrādaSiguldas novada ID karte vai izziņa par deklarēto dzīvesvietu un līguma ar atkritumu apsaimniekotāju numurs, bet daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem – adrese un mājas apsaimniekotājs, ar ko noslēgts līgums. Savukārt nekustamo īpašumu īpašniekiem – Zemesgrāmata, personu apliecinošs dokuments un līguma ar atkritumu apsaimniekotāju numurs.

Liela izmēra atkritumus būs iespēja nodot šādās vietās un laikos:

Krimuldas pagastā:

  • Raganā, Vidus ielā 12 (pie bijušās katlumājas), 31. maijā no plkst. 12.00 līdz 19.00;
  • Sunīšos, Klusajā ielā 5 (pie angāra), 31. maijā no plkst. 12.00 līdz 19.00;
  • Inciemā, Anšlava Eglīša ielā 5 (pie Inciema ūdenstorņa), 1. jūnijā no plkst. 12.00 līdz 19.00.


Lēdurgas pagastā:

  • Lēdurgā, Emiļa Melngaiļa ielā 2A (pie pasta), 1. jūnijā no plkst. 12.00 līdz 19.00.


Inčukalna pagastā:

  • Meža mierā (Stacijas laukumā), 1. jūnijā no plkst. 9.00 līdz 16.00;
  • Gaujā, Gaujaslīču ielā 41 (pie katlumājas), 2. jūnijā no plkst. 12.00 līdz 19.00;
  • Inčukalnā, Miera ielā 1, 3. jūnijā no plkst. 12.00 līdz 19.00.


Mālpils pagastā:

  • Sidgundā, Zvaigžņu ielā (pie šķiroto atkritumu konteineriem), 1. jūnijā no plkst. 12.00 līdz 19.00;
  • Mālpilī, Enerģētikas ielā 3, 2. jūnijā no plkst. 12.00 līdz 19.00.


Siguldā:

  • Siguldā, šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumā “Zemdegas”, 13. jūnijā no plkst. 12.00 līdz 19.00.


Atgādinām, ka neatkarīgi no pašvaldības organizētās akcijas ikvienam iedzīvotājam jebkurā laikā, kad rodas tāda nepieciešamība, ir iespēja nodot liela izmēra atkritumus, izmantojot atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma maksas pakalpojumu vai pašam nogādājot tos liela izmēra atkritumu pieņemšanas vietās, kur tos iespējams nodot par maksu. Par šīm iespējām aicinām interesēties pie atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumiem Siguldas pilsētas SIA “JUMIS”, pašvaldību SIA “ZAAO” un SIA “Clean-R”.

Aicinām būt atbildīgiem un savā ikdienā censties atkritumus neradīt, gan apdomīgi iepērkoties, gan pirms mājsaimniecībā nevajadzīgo lietu izmešanas pārliecinoties, vai tās kādam citam vēl nevarētu būt noderīgas!