Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pēc divu gadu pārtraukuma aizvadītas Siguldas novada skolēnu šaha sacensības

2022-05-18

Pēc divu gadu pārtraukuma Siguldas šaha klubs 14. maijā atkal rīkoja Siguldas novada skolēnu šaha sacensības. Siguldas pagasta Kultūras nama viesmīlīgās telpas sestdien pulcēja septiņpadsmit jaunos šaha spēles draugus no Siguldas 1. pamatskolas, Siguldas Valsts ģimnāzijas, Laurenču sākumskolas un Siguldas pilsētas vidusskolas. Sacensībās piedalījās arī citi novada jaunieši, kuri mācās mācību iestādēs ārpus novada.

Šaha cīņas noritēja spraigi un bez iegūtiem punktiem nepalika neviens dalībnieks.

Ar maksimāli iespējamo rezultātu – 6 punktiem – 6 spēlēs pārliecinošu 1. vietu sacensībās ieguva Siguldas Valsts ģimnāzijas 11. klases skolēns Miks Tomass Hižņikovs. 2. un 3. vietas sadali noteica papildrādītāji – 2. vietā bija Laurenču sākumskolas 5. klases audzēknis Jēkabs Kurmelis un 3. vietā – Siguldas 1. pamatskolas 8. klases skolnieks Deniss Aņenkovs (abiem 4,5 punkti).

Turnīra rīkotāji noteica labākos arī atsevišķās mācību klašu grupās. Sacensību uzvarētājs izcīnīja labākā titulu 10.–12. klašu grupā, 2. vietā ierindojās Renārs Vanags (4 punkti).

D. Aņenkovs bija labākais 7.–9. klašu grupā, otrais šajā grupā Raiens Rūja no Siguldas 1. pamatskolas 9. klases (3 punkti), bet 3. vietā ierindojās Simona Lāčplēse no Siguldas Valsts ģimnāzijas 7. klases (3 punkti).

Grupā, kurā vērtēja 4.–6. klašu skolniekus, labākais bija J. Kurmelis, otrais – Kristers Kalniņš no Siguldas pilsētas vidusskolas 5. klases (4 punkti), trešā – Agate Čandere no Siguldas 1. pamatskolas 4. klases (3,5 punkti).

Jaunākajā grupā, kurā vērtēja 1.–3. klašu izglītojamos, labākais bija Gvido Ābols no Siguldas 1. pamatskolas 3. klases (3 punkti), 2. vieta 3. klases audzēknei Leldei Labucei, kura pārstāvēja Siguldas šaha klubu (3 punkti) un 3. vieta – Paulam Juganam no Siguldas 1. pamatskolas 2. klases (3 punkti).

Neskatoties uz to, ka liela spēlētāju daļa tikai šajā mācību gadā iepazinās ar šaha spēles noteikumiem, dalība sacensībās deva gandarījumu visiem. Gūtā pieredze var kļūt par labu motivāciju turpināt nodarbības šaha skolotājas Sandras Harlinskas vadītajos pulciņos Siguldas Valsts ģimnāzijā un Siguldas 1. pamatskolā.

Plašāki turnīra rezultāti ir skatāmi šeit.


Informāciju sagatavoja:
Sacensību galvenais tiesnesis
Visvaldis Gercāns