Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Par iesniegumu aizpildīšanu Ukrainas civiliedzīvotājiem, izceļojot no Latvijas

2022-06-22

Siguldas novada pašvaldības Pakalpojumu centrā, kā arī Valsts vienotais klientu apkalpošanas centros visā novada teritorijā Ukrainas civiliedzīvotājiem, kuri izceļo no Latvijas uz citām valstīm, pieejamas iesniegumu formas, kuras nepieciešams aizpildīt, izceļojot no Latvijas. Papildus tam klientu apkalšanas vietās iespējams aizpildītos iesniegumus iesniegt.

Iesnieguma aizpildīšana nepieciešama, lai Fizisko personu reģistrā (FPRIS) varētu anulēt pagaidu aizsardzības statusu, un persona, kas vairs neuzturas Latvijā, nesaņemtu Latvijas piešķirto sociālo un cita veida palīdzību.

Iesnieguma veidlapā jānorāda personas dati un kontaktinformācija, uz kuru nosūtīt lēmumu (vislabāk – e-pasta adrese), kā arī jānorāda, ko personai nepieciešams anulēt:

  • ja personai ir izsniegta vīza – vīzu un pagaidu aizsardzības statusu;
  • ja personai ir izsniegta termiņuzturēšanās atļauja – termiņuzturēšanās atļauju un pagaidu aizsardzības statusu;
  • ja personai nav izsniegta ne vīza, ne uzturēšanās atļauja, bet tā tikai reģistrēta Fizisko personu reģistrā – pagaidu aizsardzības statusu.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) atgādina, ka iesniegumi jāaizpilda arī par personas nepilngadīgajiem bērniem un aizbildnībā esošajām personām, un informē, ka personas, kurām ir elektroniskais paraksts, iesniegumu var aizpildīt un parakstīt elektroniski un sūtīt uz e-pasta adresi pasts@pmlp.gov.lv