Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Šonedēļ Siguldas novadā: 14. Saeimas vēlēšanas, rudens velobrauciens un citas norises

2022-09-30

Šajā nedēļas nogalē Siguldas novadu pārņems vēlēšanu noskaņa, nedaudz pieklusinot citus pasākumus, ļaujot katram bez steigas iztēloties savu nākotnes Latviju. Nedēļas nogale, kurā izvērtēt savu izvēli, iesaistīties, saprast savu nozīmību.

 

Piektdien, 30. septembrī

Plkst. 20.00 Mālpils Kultūras centrā notiks Dzejas dienas – “Knuts Skujenieks”. Šogad Mālpils Kultūras centrs Dzejas dienās piedāvās ielūkoties dzejas meistara un atdzejas lielmeistara Knuta Skujenieka daiļradē, kuru ar dzejas lasījumiem pieminēs Mālpils Kultūras centra amatierteātris “Vēji”.

 

Sestdien, 1. oktobrī

No plkst. 7.00 līdz 20.00 Latvijā notiks Latvijas Republikas 14. Saeimas vēlēšanas, kurās uz nākamajiem 4 gadiem tiks ievēlēti 100 parlamenta deputāti. Šajā dienā Siguldas novadā darbosies 12 vēlēšanu iecirkņi, taču iedzīvotāji balsot varēs jebkurā iecirknī Latvijā. Plašāka informācija pieejama šeit.

Plkst. 9.30 Siguldas novadā norisināsies Rudens velobrauciens. Tā maršruts: Gaujas klubs–Inčukalna Tautas nams–Egļupe–Katlapu iezis–Siguldas trošu tilts–Rāmkalni–Gaujas klubs ar noslēguma pikniku.

Plkst. 10.45 Siguldas pilsētas vidusskolā notiks Mildas Laubertes piemiņai veltītais 6. Starptautiskais šaha turnīrs. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 12.00 Siguldas pilsētas vidusskolā norisināsies 11. Siguldas novada atklātais čempionāts ātrajā šahā. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 13.00 Anšlava Eglīša ekspozīcijā Inciemā gaidāma Ievas Strukas grāmatas “Par skaisto un aplamo dzīvi. Anšlavs Eglītis” atklāšana. Plašāka informācija skatāma šeit.

 

Svētdien, 2. oktobrī

Plkst. 11.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas peldēšanas nodarbība senioriem..

No plkst. 12.00 līdz 18.00 Mālpils Kultūras centrā norisināsies Senioru dienai veltīti pasākumi, kuros aicināts piedalīties ikviens interesents. Uz nodarbībām iepriekš jāpiesakās, zvanot uz tālruņa numuru 67925836. Plašāka informācija pieejama šeit.

Plkst. 14.00 Siguldas Sporta centrā norisināsies bezmaksas peldēšanas nodarbība 2.–6. klašu skolēniem. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860.

Plkst. 14.00 Krimuldas Tautas namā notiks bezmaksas deju un ritma vingrinājumu nodarbība “Dzīves ritmu daudzveidība”. Tā notiek Siguldas novada mūžizglītības projekta “Kustību spēks – izaugsmei, harmonijai, motivācijai, veselībai” ietvaros.

Plkst. 14.00 Siguldas pagasta Kultūras namu piepildīs Senioru dienai veltīts koncerts. Tā laikā izskanēs Siguldas novada amatiermākslas kolektīvu un viņu draugu koncerts un notiks jubilāru godināšana.

Plkst. 16.00 Lēdurgas Kultūras namā risināsies “Erasmus+” projekta “Save Enviroment with 3R’s” noslēguma pasākums.

Plkst. 18.00 Lēdurgas Kultūras namā varēs apmeklēt bezmaksas deju un ritma vingrinājumu nodarbību “Dzīves ritmu daudzveidība”. Nodarbība notiek Siguldas novada mūžizglītības projekta “Kustību spēks – izaugsmei, harmonijai, motivācijai, veselībai” ietvaros.

 

Izstādes un citas norises

Siguldas dzelzceļa stacijas laukuma koprades laboratorijās aicinām prieku gūt, apskatot un iedvesmojoties no mākslinieces Ilonas Vuškānes radītajām košajām gleznām, kas eksponētas izstādē “Ar putniem”.

Siguldas Jaunās pils salonā skatāma Ērikas Zuteres izstāde “Klusējošie stāsti”. Tā ir mākslinieces vizuāli taktilas pārdomas ar spēles elementiem. Ieejas maksa Siguldas Jaunajā pilī ir 4,50 eiro, bet studentiem, skolēniem un pensionāriem – 2,50 eiro, apmeklētājiem arSiguldas novada ID karti – 1 eiro. Atgādinām, ka no 1. oktobra Siguldas Jaunajā pilī būs izmaiņas tās darba laikā, turpmāk darbdienās pils būs atvērta no plkst. 9.00 līdz 18.00, bet nedēļas nogalēs – no plkst. 10.00 līdz 19.00.

Inčukalna Tautas namā pēdējo nedēļas nogali apskatāma gleznotāja un Inčukalna mākslinieku kopas dalībnieka Paula Putniņa jubilejas izstāde.

Mālpils Kultūras centrā izstādīta Vara Lamstera izstāde “7 jūras”. Izstāde būs apskatāma līdz 13. oktobrim.

Turaidas muzejrezervātā aplūkojamas vairākas izstādes: “Acīs krītoši burti”, “Pārvaldnieka vecā dzīvojamā māja”, “Ceļā uz Latvijas valsti. Klaušinieks. Saimnieks. Pilsonis” un “Tautasdziesma Dainu kalnā”. Ieeja ar Turaidas muzejrezervāta biļeti, kuras cena ir no 0,70 līdz 3 eiro.’

Mākslu skolā “Baltais flīģelis” skatāma jauna ekspozīcija, kas atvērta, atzīmējot Skolotāju dienu. Izstādē skatāmi jaunākie mākslas darbi dažādās tehnikās, kuros var iepazīt novada pedagogu māksliniecisko rokrakstu. Piektdien tā aplūkojama no plkst. 10.00 līdz 19.00, bet sestdien – no plkst. 10.00 līdz 14.00.

Akcija “Apceļosim Latvijas pilis un muižas” vēl līdz piektdienai aicina iepazīt Siguldas novada kultūrvēsturisko mantojumu Siguldas Jaunajā pilī, Livonijas ordeņa Siguldas pilī, Krimuldas muižā, Mālpils muižā un Turaidas muzejrezervātā. Apmeklējot tās, būs iespēja saņemt zīmogu, izpildot jautājumu un fotoorientēšanās uzdevumus. Plašāka informācija apskatāma šeit.

Ja novadnieki brīvdienās plānojuši apmeklēt Rīgu, atgādinām, ka sestdien no plkst. 10.00 līdz 16.00 Kalnciema kvartāla tirgū norisināsies Siguldas novada diena. Tajā varēs izjust novada elpu gan no tirgotāju plašā piedāvājuma klāsta, gan dažādas citās aktivitātēs – radošās darbnīcās, muzikālos priekšnesumos, konkursos un citos pārsteigumos. Plašāka informācija apskatāma šeit.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.