Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

10.–12. klašu pasākumā “Lielā balva” uzvar Siguldas pilsētas vidusskola

2022-11-25

23. novembrī Siguldas Sporta centrā norisinājās sporta pasākuma “Lielā balva” 10.–12. klašu grupām. Tajā piedalījās četras Siguldas novada vidusskolas, nolikumā paredzot, ka no Siguldas Valsts ģimnāzijai un Siguldas pilsētas vidusskolai startē divas klases, bet no Mālpils un Krimuldas vidusskolas – viena.

Kopvērtējumā 1. vietu izcīnīja Siguldas pilsētas vidusskola 11. a klase (15 punkti), 2. vietu – Krimuldas vidusskola 10. klase (19 punkti), goda pjedestālu šoreiz noslēdza Siguldas Valsts ģimnāzija 11. b klase (32 punkti). Dalīto 4. vietu godam guva Siguldas pilsētas vidusskolas 12. b klase un Mālpils vidusskolas 10. klase (34 punkti), 5. vietu – Siguldas Valsts ģimnāzija 11. a klase (37 punkti).

“Lielās balvas” pasākumā bija piepūšamā aktivitāte, tajā katrai klasei startējot ar katru klasi. Ātrākie šajā uzdevumā bija Siguldas pilsētas vidusskola 11. a klase, uzvarot visos piecos skrējienos.

Paralēli “Lielās balvas” aktivitātei notika seši dažādi uzdevumi, kuros vajadzēja pārvietoties sašūtās biksēs trijatā, skriet šķēršļu joslu ar “lielām” kurpēm, ar nūju nogādāt konusus uz finišu, zig-zag padot riņķus, uzvilkt un novilkt hokeja kreklu visai komandai un veidot paklāja ceļu. Bija uzdevumi, kurus veica trīs reizes, ar iespēju uzlabot rezultātu un pieprecizēt taktiku, lai tos paveiktu pēc iespējas labāk.

Aktivitātē “Pārvelc kreklu” ātrākie bija Siguldas pilsētas vidusskolas 11. a klases skolēni, “Lidojošais paklājs” nepārspēta palika Siguldas pilsētas vidusskolas 12. b klases komanda, “Noķer konusu” jeb konusu padošanas uzdevumā veiksmīgākā bija Krimuldas vidusskolas 10. klase. Aktivitātē “Tribikses” bumbiņas visprecīzāk nogādāja Siguldas Valsts ģimnāzijas 11. b klase, “Riņķa ķēdē” ātrākā bija Krimuldas vidusskolas 10. klase, bet uzdevumā “Milzu keda” – Siguldas pilsētas vidusskolas 11. a klase.

Noslēdzošajā aktivitātē – konstrukcijas uzdevums “Raķete” – vidusskolēni veidoja savas raķetes no izsniegtajiem materiāliem, aktivitātes noslēgumā tās laižot kosmosā. Raķete vistālāk, 36,37 metrus, aizlidoja Krimuldas vidusskolas 10. klasei, neko daudz neatpalika Mālpils vidusskolas 10. klase, raķetei mērojot 35,35 metrus.

Piedaloties pasākumā, skolas uzkrāja punktus konkursā “Gada skola sportā”, kas noris atbilstoši nolikuma “Konkurss “Gada skola sportā”” nosacījumiem. Iegūtie punkti katrai izglītības iestādei mācību gada ietvaros summējas, veidojot finansējumu papildu sporta inventāram, aprīkojuma iegādei vai citiem ar sportu saistītiem mērķiem.

Siguldas novada pašvaldības Sporta pārvalde izsaka pateicību par iesaisti un līdzdarbošanos jauniešu iniciatīvu centram “Mērķis”, vidusskolu sporta skolotājiem par pasākuma programmas izveidi un Siguldas Sporta centra direktoram par pasākuma vadīšanu, kā arī citām iesaistītajām pusēm, kas palīdzēja šī pasākuma organizēšanas un norises laikā.