Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Uzsākti ziemas sezonas ielu un ceļu uzturēšanas darbi

2022-11-25

Mainoties laikapstākļiem un iestājoties ziemai, Siguldas novada ielu un ceļu uzturētāji ir uzsākuši sezonas ielu, ceļu un gājēju ietvju uzturēšanas darbus prioritārā secībā, ņemot vērā ielu un ceļu uzturēšanas klases, kā arī laika prognozi. Izvērtējot aktuālo situāciju un ielu un ceļu uzturēšanas klases, asfaltētās ielas tiek apstrādātas ar samitrinātas sāls tehnoloģiju. Novada grantētās ielas un ceļi pie ilgnoturīgāka sniega un sala perioda var tikt apstrādāti ar pretslīdes (smilts/sāls) materiālu.

Siguldas novada ielu, ceļu un laukumu uzturēšanu veic SIA “DGR serviss”. Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumu Nr. 26 “Noteikumi par valsts un pašvaldību autoceļu ikdienas uzturēšanas prasībām un to izpildes kontroli” prasībām un pašvaldības ielu un ceļu uzturēšanas klasēm.

SIA “DGR serviss” ziemā nodrošina pašvaldības autoceļu, tiltu, ielu, stāvlaukumu ikdienas uzturēšanu – sniega tīrīšanu un slīdamības mazināšanu. Siguldas novada ielu un ceļu ikdienas uzturēšana notiek prioritārā secībā, ņemot vērā autoceļu uzturēšanas klasi, kas piešķirtas visām ielām un ceļiem, atbilstoši satiksmes intensitātei. Ziemas laikā maģistrālajām jeb B uzturēšanas klases ielām un ceļiem saskaņā ar normatīvajiem aktiem no sniega jābūt attīrītiem līdz sešām stundām pēc snigšanas, savukārt intensīvas snigšanas gadījumā ielu attīrīšana no sniega jāveic 6–18 stundu laikā pēc snigšanas beigām, prioritāri notīrot pašvaldības ielas un ceļus, pa kuriem pārvietojas sabiedriskais transports un notiek skolēnu pārvadājumi.

Pašvaldības ietvju, veloceliņu, trotuāru un pieturvietu ikdienas uzturēšanu – sniega tīrīšanu un kaisīšanu ar pretslīdes materiālu – novadā veic dažādi uzņēmumi. Novembra beigās darbu uzsāk SIA “Eco Batia vide”, kas veiks darbus Raganā, Inciemā, Sunīšos, Lēdurgā, Inčukalnā un Gaujā. Pārējā novada teritorijā turpinās iepirkuma procedūra jauna termiņa līgumu noslēgšanai.

Jāatgādina, ka privātās teritorijās ietves, piemēram, gar veikaliem, no sniega jāattīra uzņēmējiem, bet daudzdzīvokļu ēku teritorijās – namu apsaimniekotājam.

Siguldas novada teritoriju šķērso vairākas valsts nozīmes brauktuves, par kuru kopšanu ir atbildīga VAS “Latvijas Valsts ceļi”. Aicinām iedzīvotājus ziņot, zvanot uz tālruņa numuru 80005555, ja autoceļi A2 (Vidzemes šoseja), P8 (Inciems–Sigulda–Ķegums (Gāles iela–Stacijas iela–Ausekļa iela–Turaida)), V58 (Vidzemes šoseja–Allaži), V83 (Sigulda–Nurmiži) un V85 (Jūdaži–Nītaure) netiek uzturēti pienācīgā kvalitātē.

Siguldas novada pašvaldības pārvaldībā ir ielas un autoceļi vairāk nekā 700 kilometru garumā.

Par ielu, ceļu un laukumu uzturēšanas nepilnībām Siguldas novadā aicinām informēt pašvaldības klientu apkalpošanas speciālistus, zvanot uz bezmaksas tālruni 80000388, kuri par nepieciešamajiem uzturēšanas darbiem informēs izpildītājus. Informāciju var sniegt arī, rakstot uz e-pasta adresi celi@sigulda.lv.

Lūdzam ziemas sezonā būt saprotošiem un iecietīgiem – laikapstākļi mēdz būt ļoti mainīgi!