Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Informācija par bērnu reģistrāciju mācībām 1. klasē pašvaldības izglītības iestādēs

2023-02-03

Reģistrēt bērnus mācībām 1. klasē Siguldas novada pašvaldības izglītības iestādēs būs iespējams, iesniedzot iesniegumu izvēlētajā izglītības iestādē vai elektroniski pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv, autentificējoties ar internetbankas datiem.

No 10. līdz 28. februārim mācībām 1. klasē Siguldas pilsētas vispārizglītojošajās izglītības iestādēs sāksies topošo, 2023./2024. mācību gada pirmklasnieku reģistrācija, kuriem attiecīgajā pilsētas skolā jau mācās brāļi vai māsas un kuri kopā ar vecākiem līdz 2023. gada 1. janvārim ir dekalrēti Siguldas pilsētā un tai piegulošajā teritorijā (1. prioritāte) vai Siguldas novadā līdz šā gada 1. janvārim kopā ar vecākiem deklarētie topošie pirmklasnieki – attiecīgās izglītības iestādes darbinieku (pedagogi un tehniskie darbinieki) bērni (2. prioritāte). Šo bērnu vecāki pieteikumu mācībām 1. klasē aicināti aizpildīt elektroniski pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv vai klātienē skolās. Lūdzam izvēlēties vienu bērna reģistrācijas veidu (elektroniski vai klātienē)!

1. un 2. prioritātes priekšrocības jāizmanto līdz februāra beigām, jo no 1. marta sāksies visu bērnu reģistrēšana uzņemšanai 1. klasē, kad šī priekšrocība vairs nebūs pieejama.

20. februārī pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv būs pieejama priekšreģistrācija mācībām 1. klasē Siguldas pilsētas skolās. Priekšreģistrācija nozīmē – datu iepriekšēju ievadīšanu un pieteikuma saglabāšanu e-pakalpojumu sistēmā. Svarīgi atcerēties, ka priekšreģistrācijā sagatavotais pieteikums jāiesniedz bērna reģistrācijai mācībām 1. klasē, sākot no 1. marta.

1. martā plkst. 8.00 sāksies bērnu reģistrācija (elektroniski vai klātienē skolās) mācībām 1. klasēs 2023./2024. mācību gadam Siguldas pilsētas un pagastu vispārizglītojošajās skolās, un tā turpināsies līdz 31. marta plkst. 23.59. Lūdzam vecākus izvēlēties vienu reģistrācijas veidu (elektroniski vai klātienē)!

Pēc reģistrācijas katram bērnam tiks piešķirts individuāls reģistrācijas kods, pēc kura vecāki bērnu varēs identificēt pirmklasnieku reģistrā, kas pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv būs pieejams no 1. marta plkst. 17.00 un tiks aktualizēts katru dienu līdz pat 31. martam.

Gan elektroniski, gan klātienē saņemtie iesniegumi tiek apvienoti vienā reģistrā pēc “rāvējslēdzēja” principa, kamēr vienlaicīgi noritēs gan elektroniskā, gan klātienes pieteikšanās. Uzņemto skolēnu reģistrs veidosies, ievērojot pašvaldības saistošajos noteikumos noteiktās prioritātes.

Atgādinām, ka mācībām 1. klasēs Siguldas pilsētas skolās prioritāri tiek uzņemti Siguldas novadā deklarētie bērni, kuru vecāku dzīvesvieta kopā ar bērniem ir  deklarēta Siguldas pilsētā un tai piegulošajā teritorijā (Siguldas pagastā un Turaidā) uz kalendārā gada 1. janvāra plkst. 00.00. Pagastu teritorijā esošajās skolās bērni tiek uzņemti atbilstoši deklarētai adresei un vecāku pieprasījumam.

2023./2024. mācību gadā Siguldas novada skolās ir  plānots uzņemt aptuveni 470 pirmklasniekus, atverot 1. klases atbilstoši skolu infrastruktūras iespējām. Siguldas pilsētas skolās, kurās vēsturiski ir vislielākais skolēnu pieplūdums, plānots, ka sešas 1. klases tiks atvērtas Siguldas pilsētas vidusskolā, tostarp divas klases ar mākslas papildu kursiem un sporta programmas piedāvājumu. Četras 1. klases tiks uzņemtas Laurenču sākumskolā un trīs klases – Siguldas 1. pamatskolā.

Plānots, ka 1. klasēs tiks palielināts skolēnu skaits:

  • Siguldas pilsētas vidusskolā – pamatizglītības klasēs un klasē ar sporta programmas papildu piedāvājumu līdz 24 skolēniem klasē, savukārt klasē ar mākslas papildu piedāvājumu līdz 16 skolēniem klasē (mākslas klases atrašanās vieta – mākslu skola “Baltais flīģelis”);
  • Laurenču sākumskolā līdz  22 skolēniem klasē;
  • Siguldas 1. pamatskolā līdz 19 skolēniem klasē;
  • savukārt citās novada izglītības iestādēs pirmklasnieki tiks uzņemti atbilstoši vecāku pieprasījumam.

Atgādinām, ka reģistrācija mācībām Siguldas novada skolu 1. klasēs elektroniski notiks no 1. marta līdz 31. marta plkst. 23.59, pēc tam iesniegumus klātienē varēs iesniegt līdz pat nākamā mācību gada sākumam. Pilsētas skolās noteiktās prioritātes uzņemšanas kārtībā iespējams izmantot tikai līdz 31. martam. Pēc reģistrācijas noslēguma aprīļa sākumā vecāki seņems rakstisku paziņojumu par uzņemšanas rezultātu.

Sākot ar 8. februāri, Siguldas novada skolās notiks informatīvas tikšanās ar topošo pirmklasnieku vecākiem par uzņemšanu, skolu piedāvājumu un organizatoriskiem jautājumiem. Informācija par tikšanās laikiem pieejama šeit.

Plašāka informācija par reģistrāciju un uzņemšanu mācībām 1. klasē Siguldas pilsētas skolās iegūstama saistošajos noteikumos “Par kārtību, kādā bērnus reģistrē un uzņem Siguldas pilsētas vispārējās izglītības iestāžu pamatizglītības programmās” vai sazinoties ar pašvaldības Izglītības pārvaldes speciālistiem.

Plašāka informācija par reģistrāciju un uzņemšanu mācībām 1. klasē Siguldas novada pagastu skolās iegūstama skolu tīmekļa vietnēs vai pie skolu administrācijas.