Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Siguldā aizvadīts Baltijas kauss kalnu slēpošanā un FIS ENL slaloma sacensības

2023-02-06

Brīvdienās noticis Baltijas kausa 3. posms kalnu slēpošanā un FIS ENL slaloma sacensības, Sacensībās, ko Siguldā rīkoja Latvijas Slēpošanas federācija (LSF), FIS Entry league (ENL), slalomā vīriešiem divas uzvaras spraigā duelī izcīnīja Gustavs Harijs Ābele, bet sievietēm abas reizes nepārspēta palika Liene Bondare. Pēc FIS ENL slaloma sacensībām notika Baltijas kausa 3. posms kalnu slēpošanā, ko uzsāka triju jauniešu grupu pārstāji (U-16, U-14, U-12) un “Master” grupas kalnu slēpotāji, sacenšoties supergigantā. Visvairāk uzvaras izcīnīja Latvijas kalnu slēpotāji, divas 1. vietas Igaunijai, bet pa vienam augstākajam panākumam arī Lietuvai.

Pēc pirmā posma Lietuvā un otrā posma Itālijā Siguldā Pilsētas trasē notika LSF rīkotā Baltijas kausa kalnu slēpošanā nākamais posms. Ņemot vērā laika apstākļus, 3. posms nesākās februāra pirmajā dienā, kā tas bija plānots, taču LSF organizatoru komanda ieguldīja lielu darbu, lai sagatavotu trasi sacensību norisei. Pēc trases inspekcijas, tika nolemts pirmo sacensību dienu aizvadīt šodien.

FIS ENL slalomā gan sievietes, gan vīrieši sacentās divas reizes, uz starta izejot 32 kalnu slēpotājiem. Sieviešu konkurencē piedalījās 13 dalībnieces, bet vīriešiem – 19 dalībnieki. Kopumā bija pārstāvētas trīs valstis – Latvija, Igaunija, Lietuva. Sievietēm bija tikai Latvijas pārstāves, bet vīriešiem no katras Baltijas valsts.

Pirmajā slalomā pēc pirmās trases vadībā ar 0,06 sekunžu pārsvaru izvirzījās Jurģis Zvejnieks, bet otras brauciens labāks sanāca Gustavam Ābelem, kurš tad arī svinēja uzvaru ar vairāk nekā pussekundes pārsvaru pār Zvejnieku jaunāko. Pēc Roberta Kupča un igauņa Ako Aida kļūdas un nefinišēšanas otrajā braucienā kopvērtējumā uz 3. vietu pakāpās Aksels Bergmanis.

Otrās slaloma sacensības iesākās vēl spraigāk, Ābelem un Zvejniekam uzrādot identisku ātrāko laiku. Arī turpinājums šoreiz bija daudz līdzvērtīgāks, vēlreiz uzvarot Ābelem, bet Zvejniekam piekāpjoties tikai astoņas sekundes simtdaļas. Bergmanis, atrodoties 3. pozīcijā pēc pirmā brauciena, varēja sarūpēt tādu pašu trijnieku kā pirmajās sacensībās, taču otrajā braucienā Aksels ļoti līdzīgā cīņā ar vēl diviem konkurentiem noslīdēja uz 5. vietu. Ar vienādu laiku dalot 4. vietu pēc pirmās trases, otrajā tomēr 3. vietu spēja izcīnīt Rihards Allens, liekot Kupčam samierināties ar 4. vietu.

Sievietēm tādas spraigas cīņas par uzvaru nenotika, jo, kā jau bija gaidāms, pārliecinoši pirmā ar 6 līdz 10 gadus jaunākajām konkurentēm bija Liene Bondare. Šā gada Latvijas čempionāta uzvarētāja slalomā Bondare uzvarēja ar divu ar pusi un trīs sekunžu pārsvaru. Pirmajās sacensībās stabili otrā bija Elza Saļņikova, bet līdzīgajā cīņā par trešo vietu Laura Bišere apsteidza Samantu Līcīti.

Otrajās sacensībās cīņa godalgām izvērtās ļoti aizraujoša, jo par otro vietu līdzvērtīgi cīnījās četras kalnu slēpotājas. Vēlreiz trijniekā iekļuva, šoreiz iegūstot 2. vietu, Bišere, bet Saļņikovu ģimenei godalgu šoreiz sarūpēja Frīda, kura bija 3. pozīcijā. Līcītei vēlreiz 4. vieta, šoreiz pietrūkstot līdz godalgai nieka sešām sekundes simtdaļām. Pirmo sacensību 2. vietas ieguvēja Elza Saļņikova šoreiz ierindojās tikai 6. vietā.

Pēc FIS ENL slaloma sacensībām Siguldā Latvijas Slēpošanas federācija (LSF) rīkoto un Siguldas novada pašvaldības atbalstīto Baltijas kausa trešo posmu kalnu slēpošanā uzsāka triju jauniešu grupu pārstāji (U-16, U-14, U-12) un “Master” grupas kalnu slēpotāji. Visās jauniešu grupās sacentās pāri par simts dalībniekiem, bet “Master” grupā uz starta izgāja vairāk nekā 20 dalībnieku, tādējādi supergigantā kopā sacenšoties vairāk nekā 130 dalībniekiem.

U-16 grupā puišiem 17 dalībnieku vidū dubultuzvaru nodrošināja igauņu brāļi Mesilas, bet ārkārtīgi līdzīgajā cīņā par 3. vietu abu labāko Latvijas pārstāvju vidū Pēteris Pauls Prancāns par 0,01 sekundi apsteidza Krišu Mazo. Meitenēm šajā grupā 16 dalībnieču konkurencē uzvarēja Kristiāna Hartmane, bet spraigajā cīņā par sudrabu Sofija Fedorova par 0,02 sekundēm apsteidza igaunieti Emmu Tammemegi.

U-14 grupā puišiem, kurā startēja 15 kalnu slēpotāji, uzvarēja lietuvietis Martins Seppa, kuram tikai vienu sekundes desmitdaļu piekāpās labākais Latvijas pārstāvis Kristiāns Indriksons. Tādā pašā līdzīgā duelī par trešo vietu Leo Zauers pārspēja igauni Lauritsu Lauku. Meitenēm šajā vecuma grupā, kur sacentās 16 dalībnieces, uzvaru svinēja Heidija Ciagune. Tikpat stabili 2. vietu ieguva Elza Zelča, bet nākamās divas vietas ieguva labus rezultātus skrituļslidošanā uzrādošās meitenes, 3. vietu iegūstot jaunākajai trijniekā iekļuvušajai dalībniecei Danielai Annai Livčānei, bet 4. vietu ieņemot Justīnei Baumanei. 

U-12 grupā 27 dalībnieku konkurencē otro uzvaru Ciagunu ģimenei sarūpēja Patriks, kurš, pateicoties ātrākam sākumam, apsteidza igauni Andre Sarri un bija ātrāks arī par U-14 grupas uzvarētāju. Četru latviešu duelī par noslēdzošo godalgoto vietu nedaudz ātrāks bija Kārlis Bračka. Meitenēm šajā grupā cerības konkurentēm neatstāja Elizabete Kūrberga no Igaunijas, bet vairāk nekā 20 dalībnieču vidū attiecīgi 2. un 3. vietu līdzvērtīgā cīņā ieguva Emīlija Kliesta un Nikola Grīnberga.

“Master” grupā vīriešiem divi labākie uzrādīja gandrīz identisku laiku, šādā līdzvērtīgā cīņā Artūram Kāršeniekam tikai par vienu sekundes simtdaļu apsteidzot Paulu Stēgu. Abiem līderiem tikai sekundes desmitdaļu piekāpās Toms Ielejs. Sievietēm, lai arī ne tik līdzvērtīgā cīņā, tomēr samērā interesantā duelī par uzvaru Sanita Kubliņa pārspēja Ievu Lazdiņu. Ātrāka trases lejasdaļa palīdzēja Jeļenai Brokānei apsteigt Ingrīdu Sīpolu un nopelnīt 3. vietu.

Abas sacensības notika ar Siguldas novada pašvaldības atbalstu.