Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Aizvadīts pirmais “S!-Fischer 2023 ziemas skolēnu čempionāts”

2023-02-07

3. februārī Slēpošanas, biatlona sporta bāzē “Jankas-Jaujas” Pļaviņās aizvadīts pirmais no kopumā trīs posmiem “S!-Fischer 2023 ziemas skolēnu čempionātā”, uz starta pulcējot 171 skolēnu no 25 vispārizglītojošām skolām, kuri mērojās spēkiem slidsolī un SV-10 grupa klasiskajā solī. Sacensībās kupli pārstāvētas arī Siguldas novada izglītības iestādes.

Vecākajā grupā puišiem (V-18) 1. vietā ierindojas Artūrs Filips Igaviņš (Gulbenes novada vidusskola) ar laiku 13:48 minūtes, 2. vietā seko Filips Mikulovs (Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskola) ar laiku 13:55 minūtes un 3. vietā Niks Berģis (Gulbenes novada vidusskola) ar 14:04 minūtēm. S-18 grupā 1. vietu ieņem Madara Veckalniņa (Madonas Valsts ģimnāzija) ar 11:02 minūtēm, 2. vietu Līna Bērziņa (Madonas Valsts ģimnāzija) ar laiku 12:07 minūtes. 3. vietā seko Līva Salmiņa (Gulbenes novada vidusskola) ar laiku 12:43 minūtes.

V-16 grupā 1. vietu ieņem Bruno Bilāns (Siguldas pilsētas vidusskolas). Viņam seko Kristaps Paijo (Siguldas Valsts ģimnāzija) ar 2. vietu un trešajā vietā Žanis Mačionis (Daugavpils centra vidusskola). S-16 grupā 1. vietu ieņem Keita Marcinkēviča (Siguldas Valsts ģimnāzijas), 2. vietā ierindojas Martīne Djatkoviča (Krāslavas ģimnāzija) un 3. vietā Keita Kolna (Madonas Valsts ģimnāzija).

Puišiem V-14 grupā 1. vietu ieņem Leo Bilāns (Siguldas pilsētas vidusskola), seko Māris Lazdāns (Daugavpils Valsts ģimnāzija) un Ginters Bērziņš (Madonas Valsts ģimnāzija) un meitenēm šajā grupā 1. vieta Lāsmai Beķerei, seko Alise Plāte un Keria Krēmere (visas no Madonas Valsts ģimnāzijas).

Puišiem V-12 kategorijā 1. vieta Jāzepam Kubliņam (Lejasciema pamatskola), aiz viņa Maksims Šķitovs (Madonas pilsētas vidusskola) un Miķelis Salmiņš (Lejasciema pamatskola), savukārt meitenēm priekšgalā – Luīze Čodere (Laurenču sākumskola), Sabīne Mālniece (Madonas pilsētas vidusskola) un Evelīna Kubera (Daugavpils Vienības pamatskola).

V-10 klasiskajā stilā 1. vietu ieņēma Ernests Berkolds (Lejasciema pamatskola), viņam seko Kalvis Rūdolfs Kupcis un Rojs Strods (abi no Madonas pilsētas vidusskolas) un meitenēm Ance Arama (Madonas pilsētas vidusskola), Reičela Melānija Ozoliņa (Siguldas pilsētas vidusskola) un Anete Čable (Lejasciema pamatskola).

Plašāki sacensību rezultāti skatāmi šeit.

Čempionāta ideja radusies Siguldā, kur čempionāts ik ziemu tiek organizēts kopš 2015. gada, ik reiz piesaistot arvien vairāk skolas un skolēnus no visas Latvijas. Čempionāts no vietēja mēroga sacensībām ir izaudzis līdz nacionālam mērogam. Pēdējās sezonās čempionāts pulcēja kopumā vairāk nekā 700 skolēnus no 53 Latvijas vispārizglītojošajām skolām. Pasākuma mērķis ir popularizēt distanču slēpošanas sporta veidu skolēnu vidū, nosakot spēcīgākās vispārizglītojošās Latvijas skolas distanču slēpošanā, kā arī veicināt veselīgu konkurenci un sadarbību starp skolām un skolēniem sporta jomā.

Sacensību seriālā skolēni sacenšas par kopvērtējuma galveno balvu – dāvanu karti 1500 eiro apmērā slēpošanas inventāra iegādei.

Otrais posms paredzēts jau 17. februārī Slēpošanas un biatlona centrā “Cēsis”, kur skolēniem būs jāveic distance klasiskajā solī. Distances garums tiks precizēts, atbilstoši laikapstākļiem. Trešais un noslēdzošais posms plānots 10. martā Siguldā, Fischer slēpošanas centrā, ar šķēršļu un veiklības distanci brīvajā stilā un sprinta posmu, kurā arī noskaidrosim skolu kopvērtējuma uzvarētāju, kura saņems galveno balvu.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.