Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Domnīcā “S!nerģija” aktualizē jautājumu par jēgpilnu vides reklāmu Siguldas novadā

2023-02-08

7. februārī kultūras centrā “Siguldas devons” ar sarunu par tematu “Siguldas pilsētas un pagastu seja” jeb reklāmu novada teritorijā tika atklāts domnīcu cikls “S!nerģija”. Pirmajā tikšanās reizē vairāk nekā 30 sarunas biedru lokā tika diskutēts un rastas atbildes, kas tiks izmantotas, izstrādājot Siguldas novada pašvaldības saistošos noteikumus par reklāmas izvietošanu.

Domnīcu cikla “S!nerģija” tikšanos atklāja Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa, kura, veicinot sadarbību ar iedzīvotājiem, ir šī sarunu cikla idejas iniciatore.

Tikšanās laikā pieaicinātais eksperts, vairāku augstskolu docētāja un pētniece Renāte Cāne klātesošajiem pastāstīja par reklāmas jomas tendencēm pasaulē un dalījās ar dažādu ārvalstu pašvaldību pieejām un pieredzēm. Renāte Cāne skaidroja, ka arvien populārāka kļūst reklāmu skaita samazināšana pilsētvidē un reklāmas “spēka” mazināšana, tāpat biežāk novērojama zaļo tendenču ieviešana un sociāli atbildīgas reklāmas, kā arī informēja, ka pasaulē jau vērojama tendence pakāpeniski atteikties no digitālajiem reklāmu stendiem, ja to gaismas efekti un apgāde ar elektroenerģiju neatbilst zaļai domāšanai.

Raisot diskusiju klātesošo vidū, pašvaldības aģentūras “Siguldas Attīstības aģentūra” direktores p.i. Zane Gatere iepazīstināja ar dažādiem reklāmu piemēriem, kas izvietoti Siguldas pilsētas un pagastu teritorijās. Vienlaikus pašvaldības pārstāve pastāstīja par iepriekš apstiprināto saistošo noteikumu regulējumu, kuri saņēma negatīvu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas atzinumu, lūdzot veikt labojumus, atsaucoties uz “Reklāmas likumu”, kas pieņemts vairāk nekā pirms 20 gadiem, kā arī minēja Konkurences padomes komentārus un ieteikumus.

Sākoties aktīvākai diskusijai, tika pārrunāta arī sistēma, kā varētu regulēt reklāmas izvietojumu Siguldas novadā, tostarp gar valsts galvenajiem autoceļiem A2 un A3, kā arī Siguldas pilsētas centra apkaimē, diskutējot gan par krāsu regulējumu ieviešanu, lai izkārtnes būtu harmoniskas un iederētos vidē, gan par reklāmas izvietošanas attālumiem, gan priekšrocībām reklāmas izvietošanā Siguldas novada uzņēmējiem un citiem jautājumiem.

Nākamā “S!nerģijas” tikšanās notiks 7. martā plkst. 17.30 Siguldas pagasta Kultūras namā. Otrā diskusija būs veltīta sabiedrības līdzdalībai, pārrunājot jautājumus par iedzīvotāju padomēm, līdzdalības budžetu un citiem sabiedrības iesaistei būtiskiem aspektiem.

“S!nerģija” mērķis ir sadarbības efektivizēšana, lai veiksmīgi un ciešā mijiedarbībā ar iedzīvotājiem turpinātu Siguldas novada attīstību. Kopīgi apvienojoties, mēs varam radīt jaunu enerģiju virzībai uz priekšu!

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.