Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sociālās uzņēmējdarbības grantu programmā “Augšup” kopējais pieejams atbalsts būs līdz 48 000 eiro

2023-03-17

3. aprīlī tiks uzsākta projektu pieņemšana sociālās uzņēmējdarbības grantu programmai “Augšup”, ko Siguldas novada pašvaldība īsteno kopā ar SEB banku, kā arī Ķekavas, Mārupes, Olaines un Ropažu novadu. Pretendēt uz finansiālo atbalstu varēs gan strādājoši uzņēmumi, gan vēl neīstenotu biznesa ideju autori. Kopējais grantu apmērs šogad būs līdz 48 000 eiro.

“Siguldas novada pašvaldība kopā ar Pierīgas pašvaldībām ar gandarījumu iesaistās šajā programmā, kas sekmē un veicina sociālās uzņēmējdarbības attīstību. Šis grantu konkurss ir lieliska iespēja, lai stiprinātu sabiedrību un tās vērtības. Sociālie uzņēmumi ir kā sociālo pārmaiņu dzinējspēks, piedāvājot inovatīvus risinājumus. Prieks par pirmā konkursa laureātiem Siguldas novadā SIA “GL&Development”, kuri sekmīgi izveidojuši prototipus aktīvā dzīvesveida funkcionālo apģērbu līnijai un aksesuāriem cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Lai rodas aizvien jauni radoši risinājumi jēgpilniem un ilgtspējīgiem projektiem,” uzver Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa.

Maksimālā naudas summa vienam grantam būs 8000 eiro, un uz to var pretendēt gan uzņēmumi, kas jau veic vai plāno veikt sociālo uzņēmējdarbību kādā no minētajiem novadiem, gan arī vēl neīstenotu biznesa ideju autori. Granta līdzekļi paredzēti saimnieciskiem mērķiem esošā biznesa attīstīšanai vai arī jauna sociālā uzņēmuma izveidei.

Iesniegt projektus varēs no 3. līdz 28. aprīlim. Tālāk tos vērtēs žūrijas komisija, kuras sastāvā būs gan biznesa profesionāļi, gan sociālās uzņēmējdarbības jomas un pašvaldību pārstāvji. Rezultātu paziņošana un uzvarētāju apbalvošana notiks jūnijā.

Grantu programma “Augšup” norisināsies jau otro reizi. Pērn programmas ietvaros atbalstu savas sociālās uzņēmējdarbības idejas īstenošanai saņēma pieci uzņēmēji Pierīgā. Plašāka informācija pieejama tīmekļa vietnē seb.lv/augsup.