Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Skolēnu pavasara brīvlaiks “Baltajā flīģelī” šogad iezīmējās ar īpašām norisēm

2023-03-17

Divos lielos mākslu skolas “Baltais flīģelis” organizētos pasākumos,kasnotika skolas telpās – koncertzālē “Baltais flīģelis” –, daudzi dalībnieki guva lielisku pieredzi – Piektais Latvijas bērnu un jauniešu teātra festivāls “Laimes lācis 2023” un I Ceļojošais festivāls “Pie Gaujas dzīve mana”.

Teātra festivāls “Laimes Lācis 2023” pulcināja daudz teātra spēlētāju un draugu, paklausot aicinājumam: “Sanāciet! Sabrauciet! Satiksimies!”.

Pēc piecu gadu piespiedu pārtraukuma bija iespēja piedzīvot ļoti piesātinātu dienu ar iespēju skatīties marionešu, dramatiskā teātra iestudējumus un literāros uzvedumus. Kopā pulcējās 11 kolektīvi no visas Latvijas – Liepājas, Auces, Medumiem, Sventes, Daugavpils, Rīgas, Ludzas un Siguldas pilsētas vidusskolas. “Laimes Lācim” atgriežoties, ar rosinošu vēlējumu un siltiem vārdiem dalībniekus sveica Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa. Vairāki iestudējumi pārsteidza ar savu saturu, ar tēmu, kuras atspoguļojums uz skatuves dziļi uzrunāja un aizrāva. Bija iespēja skatīties virkni bērnu izrāžu, kurām aizrautīgi līdzi dzīvoja gan festivāla dalībnieki, gan Siguldas jaunie teātrmīļi, īpašas ovācijas izpelnījās Medumu pamatskolas Marionešu teātris.

Ir jāpiemin kolektīvus no skolām ar krievu mācību valodu, kuri atvestās izrādes spēlēja latviešu valodā: Daugavpils 11. pamatskolas teātra pulciņš “Sprīdīši”, Rīgas 88. vidusskolas teātra pulciņš “Teātrītis-88”, Rīgas 95. vidusskolas teātra pulciņš. Priecē tas, ka skatītāji zālē ar savu attieksmi, ar aplausiem novērtēja un sumināja šos jauniešus un viņu skolotājas.

Festivāla īpašais viesis – Jaunā Rīgas teātra aktieris Gundars Āboliņš – patiešām īpaši un ar lielu sirsnību dalījās savos novērojumos dienas gaitā, ikkatram kolektīvam izsakot interesantu un pārdomātu viedokli. Diena bija piesātināta un bagātīga, kolektīvi apmainījušies ar vērojumiem, viedokļiem un izanalizējuši paveikto, lai, gatavojoties nākamajam festivālam, gūtā pieredze un atziņas tiktu liktas lietā, piedzīvotais festivālā visiem dāvāja lielu, lielu gandarījumu.

Festivāla dalībnieki guva daudz prieka, dienas noslēgumā skatoties Valmieras Drāmas teātra izrādi “Slinkums”. Jauno aktieru iztēle un spēles prieks aizrāva ikvienu – gan pieaugušo, gan bērnu.

I Ceļojošā vispārējo klavieru festivāla “Pie Gaujas dzīve mana” dalībnieki ir profesionālās ievirzes mūzikas skolu vispārējo klavieru programmas audzēkņi. 16. martā festivālā piedalījās visdažādākie solisti un ansambļi no skolām, kas atrodas pie Gaujas – Līgatnes, Cēsīm, Strenčiem, Valmieras, Gaujienas, Inčukalna, Sējas, Vangažiem, Jaunpiebalgas, Ādažiem un, protams, arī paši organizatori – siguldieši. Cerams, ka nākamajos festivālos dalību ņems arī Garkalnes un Krimuldas pagasta jaunie mūziķi. Jāatzīmē jauno mūziķu snieguma atzīstamais līmenis, daudzveidība gan repertuārā, gan instrumentālajos un vokālajos priekšnesumos, kā arī lieliskā ideja radīt līdz tam nebijušu festivālu, kas godina Gaujas varenību un plašo upes tecējumu. Festivāla dalībnieki festivāla programmas ietvaros apmeklēja Gaujas Nacionālā parka Dabas centru, kurā interesantu lekciju stāstīja centra vadītāja Anda Andrušaite un Gaujas plostnieks Māris Mitrevics. Festivāla idejas autore Ilze Eglīte pirmo koncertu atklājot, sirsnīgi sveica dalībniekus, citējot Ojāra Vācieša dzejas rindas “Dievs bija iemīlējies, pasaulē laizdams Gauju”. Festivāla dalībniekus sveicot, Izglītības pārvaldes speciāliste Sandra Ķirule atzīmēja, ka festivāla ideja ir lieliska, godināt vienīgo upi, kas sākas un jūrā ietek tieši Latvijas teritorijā un novēlēja līdzīgi kā Gaujas tecējumam, no nelielas tērcītes līdz plašai, varenai upei, arī festivālam izaugt līdz Gaujas plašo krastu varenībai”.

Ikkatru, kurš interesējas par mākslu skolas koncertiem, izstādēm un pasākumiem, šajā pavasarī gaida daudzi ļoti saistoši un spilgti notikumi. Visi laipni aicināti!

 

Informāciju sagatavoja:
Ineta Stepiņa