Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Aicina nodot lauksaimniecībā izmantoto produktu iepakojumus

2023-03-22

Tuvojoties pavasarim, gandrīz katra lauksaimnieka sētā ir sakrājušies izlietoti lauksaimniecībā izmantotu produktu iepakojumi. Lai palīdzētu saimniekiem ērtāk atbrīvoties no minētā iepakojuma, vides apsaimniekošanas uzņēmumi Siguldas novadā atgādina par iespējām to nodot otrreizējai pārstrādei – pieteikt bezmaksas savākšanu no saimniecības adreses vai nogādāt uz atkritumu šķirošanas laukumiem.

Zemnieku saimniecības lauksaimniecības iepakojumu var nodot bez maksas  Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” atkritumu šķirošanas laukumā “Zemdegas” (Zinātnes ielā, Peltēs, Siguldā), iepriekš zvanot uz tālruņa numuru 26112288. Krimuldas un Lēdurgas pagasta iedzīvotāji nodot lauksaimniecībā izmantoto iepakojumu var  “ZAAO” EKO laukumā Raganā, “Dūmeņos”.

Ja nav iespējas uzkrāto iepakojumu nogādāt uz šķirošanas laukumiem, iepakojuma apjomam virs 5 kubikmetriem nodrošina bezmaksas savākšanu arī klātienē no zemnieku saimniecībām. Tāpat uzņēmumi aicina – gadījumā, ja vienā adresē noteiktais apjoms netiek uzkrāts, vienoties ar tuvējām saimniecībām par iespēju uzkrāt iepakojumu kopā un pieteikt savākšanu no vienas adreses.

No zemnieku saimniecībām otrreizējai pārstrādei bez maksas pieņem dažāda veida plēvi, tostarp skābsiena, ruļļu ietinamo, agro, dārza un cita veida plēves veidus. Tāpat tiek pieņemti polipropilēna maisi jeb big-bag, plastmasas kannas un mucas, kā arī lauksaimniecības iepakojumi pēc atsevišķas vienošanās. Visam nodotajam materiālam jāatbilst kvalitātes prasībām. Tas nozīmē, ka iepakojumiem jābūt tīriem un sausiem – bez lauksaimniecības produktu piejaukumiem, piemēram, salmiem, skābbarības, dažādiem sadzīves un būvniecības atkritumiem, kā arī smiltīm un dubļiem. Tāpat no plēvēm un polipropilēna maisiem ir jāatdala tīkli un auklas.

Plašāka informācija par Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” piedāvātajām atkritumu šķirošanas iespējām un citiem pakalpojumiem pieejama tīmekļa vietnē www.jumis.lv, zvanot uz tālruņa numuru 26112288 vai rakstot uz e-pasta adresi info@jumis.lv.  

Plašāka informācija par SIA “ZAAO” apskatāma uzņēmuma tīmekļa vietnē www.zaao.lv ,  zvanot uz tālruņa numuru 64281250 vai rakstot uz e-pasta adresi zaao@zaao.lv.

Atkritumu apsaimniekotājs SIA “CleanR” Inčukalna iedzīvotājus aicina par lauksaimniecības iepakojuma nodošanu interesēties pašapkalpošanās portālā MANAI VIDEI, kur ērti var pieteikt sev aktuālos pakalpojumus vai interesēties Klientu apkalpošanas centrā, zvanot uz tālruņa numuru 67111001, vai rakstot uz e-pasta adresi kc@cleanr.lv.