Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Dzīvojamam fondam ir būtiska loma novada attīstībā

2023-05-26

Sigulda ir viena no nedaudzajām pilsētām Latvijā, kurā ik gadu palielinās iedzīvotāju skaits. Konkurētspējīgs atalgojums, laba izglītība, daudzveidīga kultūras dzīve – tie ir tikai daži no priekšnoteikumiem, kāpēc jaunās ģimenes par mājvietu izvēlas Siguldu. Tomēr joprojām mājvietu pieprasījums pārsniedz tirgū pieejamo. Siguldas novada pašvaldība viesojās pie uzņēmēja, kas investējis jaunajā dzīvokļu projektā “Siguldas Parks”.

Modernie un mājīgie apartamenti Peltēs, Institūta ielā 1, izpilda prasības kvalitatīvai un mūsdienīgai dzīvesvietai. 42 dzīvokļu projekts ekspluatācijā nodots šā gada pavasarī, šobrīd tas tiek piedāvāts ģimenēm, kuru prioritāte ir labi attīstīta infrastruktūra un komforts. Projektā izbūvēti gan studio tipa vienistabas, gan divistabu, gan arī trīsistabu dzīvokļi.

Siguldas novada pašvaldība atzinīgi novērtē “Siguldas Parku” ieguldījumu dzīvojamā fonda attīstībā. Savulaik ēkā atradās Latvijas Lauksaimniecības universitātes Biotehnoloģijas un veterinārmedicīnas zinātniskais institūts “Sigra”. Pēc tam ilgstoši ēka stāvēja tukša.

“Neapdzīvotā teritorija, ko varēja uzskatīt par degradētu, ir atdzimusi jaunā kvalitātē un pilda nozīmīgu funkciju Siguldas novada attīstībā. Ne tikai Pierīgā, bet arī Siguldā ir dzīvojamā fonda deficīts. Šie skaistie, gaišie un mūsdienīgie dzīvokļi noteikti varētu būt interesanti jaunajām ģimenēm, lai apmestos uz dzīvi Siguldā. Siguldas novadā ir pieprasījums pēc darbaspēka, taču ir grūti atrast atbilstošu dzīvesvietu. Mēs kā pašvaldība novērtējam katru jauno būvi. “Siguldas Parks” ir viens no retajiem, kas Siguldā veicis lielus ieguldījumus dzīvojamā fonda paplašināšanā. Priecē, ka projekta īstenošanā piesaistīti vietējie uzņēmēji,” informē Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa.

Pašvaldība tikšanās laikā ar jaunā dzīvokļu projekta saimnieku pārrunāja potenciālās sadarbības iespējas, lai nākotnē līdzās teritorijai esošo atpūtas zonu padarītu pievilcīgāku vietējiem iedzīvotājiem.

Līdz ar viesošanos jaunajā dzīvokļu projektā “Siguldas Parks”, Siguldas novada pašvaldība aizsāk jaunu tradīciju – ciemos pie investora.