Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Šonedēļ Siguldas novadā – Latvijas senioru koru sadziedāšanās, mūzikas un mākslas festivāls „Pagalms”

2017-06-15

 

Piektdien, 16.jūnijā

Plkst.16.00 Mūzikas un mākslas festivāls „Pagalms” Siguldas novada „Sviestkalnos”. Festivālā uzsvars tiek likts uz Latvijā radītu un aktuālu mūziku piedalās „Manta”, „Židrūns”, Arturs Skutelis un „Tvērumi”, „Čipsis un Dullais”, „The Big Bluff”, „Ghettozloba”, „OGHRE”, „Boys Will Be Boys”, „Velns viņu zin”,  „Elementi” un citi. Biļetes cena – no 15 līdz 25 eiro.

Sestdien, 17.jūnijā

Plkst.10.00 Olimpiskā krosa sacensības kalnu riteņbraukšanā XCO „Sigulda Cup” UCI C2 Fischer Slēpošanas centrā. Sacensības notiks elites grupā (gan vīriešiem, gan sievietēm), kurā var piedalīties sportisti no 19 gadu vecuma ar derīgu UCI licenci, un junioru grupā (gan sievietēm, gan vīriešiem), kurā var piedalīties 17 un 18 gadus veci sportisti ar derīgu UCI licenci. Sportisti cīnīsies par UCI starptautiskā ranga punktiem. Pārējie interesenti no 17 gadu vecuma, kuriem nav starptautiskās UCI licences, aicināti piedalīties „Open” grupā. Dalības maksa atkarīga no izvēlētās sacensību grupas.

Plkst.16.00 Mūzikas un mākslas festivāls „Pagalms” Siguldas novada „Sviestkalnos”. Biļetes cena – no 15 līdz 25 eiro.

Svētdien, 18.jūnijā

Plkst.10.00 un 17.00 Programma ģimenēm ar bērniem „Pļavu puķu radošās darbnīcas” Mores pagasta „Kalna Vaizuļos”. Atraktīvās radošajās darbnīcās varēs izzināt vasaras saulgriežu laika dabu, iepazīt un lasīt augus tējai, skaistuma kopšanai, telpu rotāšanai un vainagu darināšanai, kā arī apgūt vairākus vainagu vīšanas paņēmienus; no svaigā saulgriežu laika siena gatavot smaržīgas lelles; kopā ar tautas muzikantiem iesaistīties dziedāšanā un rotaļās, ielīgojot Jāņus. Dalība – bez maksas.

Plkst.11.00 Biedrības „Mēs esam siguldieši” pankūku brokastis Raiņa parkā. Brokastu apmeklētāji varēs mieloties ar Siguldas novada domes priekšsēdētāja ceptām pankūkām, baudīt muzikālus priekšnesumus, kā arī iesaistīties aktivitātēs visai ģimenei. Dalība – bez maksas.

Plkst.16.00 Latvijas senioru koru svētku koncerts „Trejdeviņu tēvu zemē” Turaidas muzejrezervāta Dziesmu dārzā. Koncertā piedalīsies 1000 dziedātāju no visas Latvijas, kuri izdziedās XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku senioru koru repertuāru. Koncertu vadīs Dailes teātra aktieri Juris Kalniņš un Juris Strenga. Raimonda Paula dziesma „Manai dzimtenei”, Raimonda Tigula radītā „Lec saulīte!” un Mārtiņa Brauna „Saule, Pērkons, Daugava” ir tikai neliela daļa no programmas, ko klausītājiem būs iespēja dzirdēt Latvijas senioru koru sniegumā. Līdzās latviešu tautasdziesmām koncerta programmā iekļautas arī Valta Pūces, Ulda Stabulnieka, Zigmāra Liepiņa un Jāņa Lūsēna radītās kompozīcijas. Ieejas biļetes cena Turaidas muzejrezervātā – no 0,70 līdz 5 eiro.

Izstādes

  • Izstāde „Ceļā uz Latvijas valsti. Pilsonis” Turaidas muzejrezervātā.
  • Andas Munkevicas izstāde „Stikla skulptūras” Kultūras un mākslas telpā „Siguldas Tornis”.
  • Tautas daiļamata meistares Inetas Krastiņas personālizstāde Mores kauju muzejā.
  • Siguldas novada svētki. Novada mākslinieku darbu izstāde Siguldas pagasta Kultūras namā.
  • Izstāde „100 rotas Siguldai un Latvijai” „Baltu Rotas” veikalā – darbnīcā Siguldas pils kompleksā.
  • Siguldas novada svētki. Birštonas (Lietuva) Sakrālā muzeja veidotā izstāde par arhibīskapu Teofilu Matuļoni (1873 – 1962).
  • 2016./2017.mācību gada Mākslas nodaļas absolventu diplomdarbu izstāde Mākslu skolā „Baltais Flīģelis”.
  • Pasaules vides dienai veltīta tematiskā izstāde „Būt līdzsvarā ar dabu” Siguldas novada bibliotēkas lasītavā.
  • Pasaules vides dienai veltīta Vijas Vāveres fotoizstāde „Dabas pieskāriens” Siguldas novada bibliotēkas izstāžu telpā.
  • Izstāde „Tautas goda un vērtību sargs”. Vēsturniekam, literatūrvēsturniekam, tulkotājam, diplomātam Arnoldam Spekem – 130. Siguldas novada bibliotēkas abonementā.
  • Izstāde „Vārdu gardēdis”. Rakstniekam Erikam Ādamsonam – 110. Siguldas novada bibliotēkas abonementā.  
  • Vasaras saulgriežiem veltīta tematiskā izstāde „Nu atnāca Jāņu diena!” Siguldas novada bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā.