Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Siguldas novada Pašvaldības policija iesaistās jaunās paaudzes izglītošanā

2024-04-25

Siguldas novada Pašvaldības policijas darbs ir ļoti dinamisks. Pašvaldības policija ne tikai nodrošina sabiedrisko kārtību novadā, bet arī dodas pie bērniem un jauniešiem uz mācību iestādēm un informē viņus par aktuālajiem drošības jautājumiem.

Pašvaldības policija vienmēr ir augstu vērtējusi bērnu un jauniešu visaptverošu izglītošanu un prevencijas darbu. Šajā mācību gadā Pašvaldības policija izglītības iestādēs viesojusies 18 reizes un iepazīstinājusi audzēkņus ar savu darbu un profesiju. Jaunajai paaudzei stāstīts par ceļu satiksmes noteikumiem, administratīvo atbildību, bērnu tiesībām un pienākumiem, kā arī par citiem aktuāliem tematiem. Pārspriestas tēmas par atkarību izraisošām vielām, savstarpējām attiecībām un vardarbību skolā, kā arī vispārējo drošību – mājās, uz ielas, ar svešiniekiem un internetā.

Tāpat viens no preventīvajiem pasākumiem, ko veic Pašvaldības policija, ir piedalīšanās Drošības dienās, iepazīstinot bērnus un jauniešus ar savu darbu, inspektoru ikdienas darbā izmantotajiem speclīdzekļiem un operatīvo transportlīdzekli. Būtiski pieminēt, ka šogad septembrī plānots organizēt ikgadējo drošības pasākumu bērniem un jauniešiem Siguldā. Pērn tas notika jau sesto reizi. Tajā piedalās dažādi ar drošību saistīti dienesti un profesiju pārstāvji, kā arī tiek aktualizēti ar drošību saistītie jautājumi.

Pašvaldības policijai ir svarīgi, lai bērni un jaunieši apzinātos iespējamos apdraudējumus viņu veselībai un dzīvībai, kā arī lai zinātu, kā sevi aizsargāt un pasargāt. Pašvaldības policijai ir būtiski, lai jaunā paaudze zinātu, pie kā vērsties visdažādākajās situācijās un justos droši.

Ja izglītības iestādes audzēkņiem ir nepieciešamas izglītojošas nodarbības, Pašvaldības policija aicina skolas vadību vai klašu audzinātājas sazināties ar Pašvaldības policiju, rakstot uz e-pasta adresi policija@sigulda.lv vai zvanot uz tālruņa numuru 67972008.