Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

25. aprīļa pašvaldības domes sēdē pieņemtie svarīgākie lēmumi

2024-04-25

Ceturtdien, 25. aprīlī, norisinājās Siguldas novada pašvaldības domes sēde, kurā izskatīti 52 lēmumprojekti, būtiskākie no pieņemtajiem lēmumiem apkopoti šajā rakstā. Plašāka informācija par sēdes norisi un lēmumiem pieejama pašvaldības tīmekļa vietnes sadaļā “Domes sēdes”.

Nākamā domes sēde norisināsies 23. maijā. Domes sēdes norisei varēs sekot līdzi arī tiešraidē pašvaldības tīmekļa vietnē, kā arī sociālo tīklu vietnē Facebook.

 

  • Apstiprināti saistošie noteikumi: “Par kārtību, kādā bērnus reģistrē un uzņem Siguldas novada pašvaldības vispārējās izglītības iestāžu pamatizglītības programmās”, “Grozījumi Siguldas novada pašvaldības domes 2023. gada 18. maija saistošajos noteikumos Nr. 8 “Siguldas novada pašvaldības nolikums””, “Par līdzfinansējumu dzīvojamo māju pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmai”, “Grozījumi Siguldas novada pašvaldības domes 2022. gada 17. marta saistošajos noteikumos Nr. 14 “Par decentralizēto kanalizācijas pakalpojumu sniegšanas un uzskaites kārtību Siguldas novadā”” un “Par licencēto vēžošanu Braslas upes posmā no ietekas Gaujā līdz Braslas zivjaudzētavai”.
  • Veikti grozījumi iekšējos noteikumos “Par Siguldas novada Kultūras centra un tā struktūrvienību, koncertzāles “Baltais flīģelis” un Jūdažu bibliotēkas un sabiedriskā centra telpu izmantošanu”.
  • Atbalstīta biedrības “Siguldietis” projekta realizēšana Lauku atbalstu dienesta (LAD) projektu konkursa ietvaros, piešķirot un izmaksājot no Siguldas novada Kultūras centra amatiermākslai atvēlētā budžeta pašvaldības līdzfinansējumu 600 eiro apmērā, tādējādi nodrošinot vidējās paaudzes deju kolektīva “Dūka” tērpu bāzes papildināšanu ar Latgales tautastērpiem.
  • Atbalstīta Siguldas novada Jaunrades centra dalība Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras projektu konkursā “Kontakts”, Mores pamatskolas, Krimuldas vidusskolas un Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēnu pašpārvaldēm sagatavojot projektus dalībai minētajā projektā. 
  • Atbalstīta pašvaldības Izglītības un sporta pārvaldes iesaiste projekta “Nacionālie koordinatori Eiropas programmas ieviešanai Latvijas pieaugušo izglītībā” neformālās izglītības programmā “Kļūsti par naudas pratēju!”.
  • Atbalstīta PSIA “Vangažu Avots”, SIA “Garkalnes inženiertīkli” un SIA “Saltavots”, kā arī SIA “Vangažu Namsaimnieks”, SIA “Siltums KIM” un SIA “Vilkme” reorganizācijas procesa pabeigšana.
  • Atbalstīta SIA “Siltums KIM” valdes locekļa amata kandidāta nominācijas procesa uzsākšana.
  • Veiktas izmaiņas Publisku izklaides un svētku pasākumu iesniegumu izskatīšanas komisijas, Dzīvokļu komisijas, kā arī Koncesiju uzraudzības komisijas sastāvā.
  • Atbalstīta Siguldas novada Pašvaldības policijas projekta īstenošana Zivju fonda padomes izsludinātajā 2024. gada pirmajā projektu iesniegumu iesniegšanas kārtā par valsts atbalsta piešķiršanu tehnisko līdzekļu iegādi Siguldas novada Pašvaldības policijai – bezpilota gaisa kuģis (drons), vieglā transportlīdzekļa piekabe un ūdens necaurlaidīgs, mitrumizturīgs un aukstumizturīgs apģērbs (hidrotērps).
  • Apstiprināts izvērtējums pašvaldībai piederošajām un piekrītošajām neapbūvētām zemes vienībām Mālpils un Mores pagastā. Plašāka informācija būs pieejama pašvaldības tīmekļa vietnē.
  • Atbalstīta vairāku pašvaldībai piederošu nekustamo īpašumu atsavināšana un izsoļu organizēšana. Plašāka informācija būs pieejama pašvaldības tīmekļa vietnē.