Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Šonedēļ Siguldas novadā: Eiropas Parlamenta vēlēšanas, vokālistu konkurss “Cālis 2024” un citi notikumi

2024-06-07

Šajā nedēļas nogalē visā Latvijā, tostarp Siguldas novadā, norisināsies Eiropas Parlamenta vēlēšanas. Veicinot novada iedzīvotāju līdzdalību, savas vēlēšanas notiks arī bērniem un jauniešiem. Nedēļas izskaņā notiks vairāki kultūras pasākumi – novada jaunie dziedātāji savas vokālās spējas pārbaudīs konkursā “Cālis 2024”, jauniešu deju kolektīva “Vizbulīte” dejotāji tiksies tradicionālajā koncertā bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda”, savukārt Allažu Tautas namā ikviens aicināts uz amatiermākslas kolektīvu koncertu. Vasaras sezonā aktīvi sākušās sporta sacensības ārtelpā. Arī novadniekus un pilsētas viesus aicinām aktīvi pavadīt brīvdienas, dodoties pastaigās vai velobraucienos gan pilsētvidē, gan Siguldas novada dabas takās!

Piektdien, 7. jūnijā

Plkst. 11.00 Siguldas Sporta centrā norisināsies bezmaksas vingrošanas nodarbība cilvēkiem ar invaliditāti.

Plkst. 11.00 Depo sporta laukumā notiks Latvijas jaunatnes futbola čempionāts U13 grupā.

No plkst. 13.00 līdz 18.00 visos vēlēšanu iecirkņos norisinās Eiropas Parlamenta iepriekšēja balsošana. Siguldas novadā darbosies 12 vēlēšanu iecirkņi.

Plkst. 18.00 Mores Amatu mājā notiks keramikas melnā māla meistarklase, kur dalībnieki gatavos svētku uzkodu šķīvi. Meistarklasi vadīs Marika Busote-Uzuliņa. Pieteikšanās meistarklasei ir noslēgusies; dalībnieku skaits nokomplektēts.

Plkst. 18.00 Krimuldas Sporta centra stadionā norisināsies Latvijas jaunatnes futbola čempionāta U14 Attīstības Centra grupas spēle.

 

Sestdien, 8. jūnijā

No plkst. 8.00 līdz 20.00 norisinās Eiropas Parlamenta vēlēšanas. Šajā dienā vecāki aicināti uz balsošanu ņemt līdzi arī savus bērnus, jo Siguldas novadā notiks vēlēšanas bērniem un jauniešiem “Es vēlēšu, Tu vēlēS!, Mēs jūs vēlēS!m”. Viņiem būs tiesības izvēlēties noderīgas un ilgtspējīgas lietas Siguldas novadam. Plašāka informācija par vēlēšanām bērniem un jauniešiem. Vēlēšanu iecirkņi Siguldas novadā.

Plkst. 10.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas vingrošanas nodarbība cilvēkiem ar invaliditāti.

Plkst. 10.00 Gaujas pludmalē Siguldā norisināsies pludmales volejbola sacensības “Sigulda Open”.

Plkst. 10.00 Depo sporta laukumā tiks aizvadīts Latvijas Futbola federācijas Vidzemes reģiona U7 jaunatnes festivāls futbolā (5:5).

Plkst. 11.00 Inčukalna Sporta centrā notiks “SK “Coyote” 4x4 turnīrs florbolā 2024”.

Plkst. 18.00 bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda” interesenti aicināti uz jauniešu deju kolektīva “Vizbulīte” tradicionālo koncertu “Vēstules Tev”. Tas ir koncerts, ar kuru no “Vizbulītes” atvadās skolu absolventi, kopā ar visiem izdejojot savas mīļākās dejas un šī brīža emocijas ietverot vēstulēs saviem tuviniekiem, draugiem, skolotājiem – par visu, kas bijis, un par to, kas būs. Biļetes cena – 5 eiro, iepriekšpārdošanā ar  “S! Karti” 20 % atlaide.

Plkst. 20.00 Allažu Tautas namā norisināsies amatiermākslas kolektīvu koncerts, kurā uzstāsies amatierteātris “AKA”, vidējās paaudzes deju kolektīvs “Ķimelītis”, vecākās paaudzes deju kolektīvs “Ķimelis”. Noslēdzoties sezonai, kolektīvu dalībnieki ir gatavi parādīt, ko ir iemācījušies, kā auguši un mainījušies. Biļetes cena – 3 eiro.

 

Svētdien, 9. jūnijā

Plkst. 10.00 Gaujas pludmalē Siguldā notiks pludmales volejbola sacensības “NUKI Open”.

No plkst. 11.00 līdz 15.30 Siguldas pagasta Kultūras nama Mazajā zālē norisināsies skolotāja Ulda Deisona piemiņas ātrā šaha turnīrs.

Plkst. 12.00 Siguldas koncertzālē “Baltais flīģelis” novada jaunie dziedātāji tiksies vokālistu konkursā “Cālis 2024”. Dalībnieki startēs divās vecuma grupās: 1. grupa – 3, 4 (ieskaitot) gadi; 2. grupa – 5–7 (ieskaitot) gadi. Konkursantu sniegumu vērtēs profesionāla žūrija. Konkursa norisi aicināts baudīt ikviens interesents. Ieeja – bez maksas.

Plkst. 16.00 Depo sporta laukumā notiks sieviešu futbola 1. līgas spēle.

 

Izstādes un citas aktivitātes

Allažu bibliotēkā – Fanijas Šitcas fotogrāfiju izstāde “Ikdienas burvība”.

Jūdažu Bibliotēkā un sabiedriskajā centrā – keramikas studijas “MĀL-PILS” un TLM studijas “URGA” darbu izstādes “EXPERIMENTS”.

Mālpils Kultūras centra Izstāžu zālē – Emmas Sofias izstāde “Emma Sofia. Pūkainie nesmukumi” (līdz 7. jūnijam).

Siguldas Jaunās pils salonā – mākslinieces Ārijas Bērzes izstāde “Papīra būšana”.

Siguldas koprades laboratorijās Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā – Mākslu skolu izstādes.

Siguldas novada bibliotēkā – vasaras lasīšanas aktivitāte “Lasīšanas bingo”; “Vasaras izlaušanās spēle” sākumskolas vecuma bērniem; Spēle “Meklējam ziedus bibliotēkā” pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem; Evijas Amoliņas izstāde “Vienmēr tavā pusē, tavā sirdī: dubultportreti”.

Siguldas pagasta bibliotēkā – radoša grāmatu vāku interpretāciju izstāde “Fantāzijas vārti”.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.